Revolut - nový spôsob platenia v zahraničí

mm1995
20. okt 2023

Zdravím Vás, viete mi tu niekto poradiť, ako zriadiť účet Revolut? Koľko trvá zriadenie, sú tam nejaké poplatky za vedenie účtu?

Ďakujem za relevantné odpovede.

Martin

amelia89
20. okt 2023

Stiahnut si appku a ist podla krokov v appke. Zriadenie teda trva par minut. Poslanie karty cca 2 tyzdne.
Nie, za standard nie su ziadne poplatky.

A uplne “nove” to nie je, revolut mam asi 5 rokov 😅

mm1995
autor
20. okt 2023

@amelia89 ak chcem platiť v ČR, sú nejaké kartové poplatky za takú platbu? Digitálne môžem revolut využiť hneď po založení alebo musím čakať, až ked budem mať klasickú kartu?

solange7
20. okt 2023

@amelia89 ja som myslela, ze sa tu dozviem nejaku uznasnu novinku tykajucu sa revolutu. Tiez vyuzivam uz roky. 😀

amelia89
20. okt 2023

@mm1995 ake kartove poplatky ? kartove poplatky za platbu kartou? to uz neexistuje nikde nie? aj ked zaplatis sk eurovou kartou v cechach - za to poplatok nie je.
Digitalne ho mozes pouzivat hned ano.

mm1995
autor
20. okt 2023

@amelia89 no slovenské banky si účtujú poplatok v cudzej mene, ked platiš kartou v Čr napríklad v obchode, tak okrem platby za konkrétnu vec ti strhne kartový poplatok 1 € a viac.....

amelia89
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luliu
20. okt 2023

@amelia89 ale áno strhávaju si banky 😉

amelia89
20. okt 2023

@luliu ok, uz je neskoro vecer,nemam nastudovane vsetky sk banky tak radsej nech nezavadzam 🙂

mm1995
autor
20. okt 2023

@amelia89 mňa zaujímal revolut, lebo často chodím do ČR a poplatky mojej banky ma rozčulujú lebo podľa toho čo píšeš, si neúčtujú poplatky a to je veľmi dobre!

mclissa
20. okt 2023

@mm1995 revolut neuctuje nic. Vyuzivame po celom svete na cestovanie.

zalka
20. okt 2023

@mm1995 prosím ťa to máš akú banku? že za platbu kartou ti strhne euro.
Ako videla som to pri starých účtoch vo VUB alebo v SLSP ...
Skús si založiť účet vo fio, nezaplatíš za platbou kartou nikde, ani za vedenie účtu nič nezaplatíš .. akurát mi strháva podla kurzu visa čosi ..

mm1995
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mm1995
autor
20. okt 2023

@zalka áno mam SLSP

zalka
20. okt 2023

@mm1995 som si myslela, skús si založiť aj vo fio účet, predpokladám že slsp máš kvôli bankomatu, s fio môžeš vybrať zadarmo z akéhokoľvek napr.
a naozaj za platbu kartou ti nič nestrhnú .. žiaden poplatok euro, za to že si dovolíš zaplatiť za tovar v obchode kartou.

mm1995
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zalka
20. okt 2023

@mm1995 netuším, revolut nemám ... ja všade platím slovenskou kartou z fio banky ..

deedol
20. okt 2023

prevod z inej banky do revolut - okamzite, je to ako dobit si kredit
potom si vies v revolute vytvorit ucet v ceskych korunach a previest si eura na czk, tiez okamzite, kurz je vacsinou dobry, cez vikendy nejaky mini poplatok, ale fakt v centoch
platis potom revolut kartou a ide ti to z toho ceskeho uctu, neplatis nic navyse
tiez vyuzivam, ked idem do CR

niekto2hy
20. okt 2023

365 a SLSP maju poplatky za platby a spracovanie v inej mene.

mm1995
autor
20. okt 2023

@deedol Revolut som zaregistroval, avšak pýtalo DIČ, a ja také číslo nemám. V apke mi bolo oznámené ak neuvedieť DIČ, účet bude obmedzený. Je povinné mať DIČ?

maranco
20. okt 2023

@zalka ja na to mám vo FIO založený účet v CZK mene, k nemu kartu a € zamením cez Wise. Tak získam obe výhody, dobrý kurz a zároveň bez-poplatkové fungovanie v Česku.

amelia89
21. okt 2023

@mm1995 rodne cislo je to co tam mas uviest.

zalka
21. okt 2023

@maranco ako zvažujem účet wise kvôli platbám v zahraničí...teda skôr platby v inej mene zo Slovenska...len som ešte k tomu nenabrala odvahu ho založiť...nie som jazykovo zdatná. Možno raz.

mooonika1975
21. okt 2023

@mm1995 áno, vždy si preklápame v zahraniči na revolut a odtiaľ platime.