Renovácia kúpeľne bez prerábania

draculla
6. jan 2024

Ahojte baby, mozno aj chlapi 🙂 idem si k Vam po radu. Chcela by som zmenit farbu obkladu a dlazby v kupelni. Nechcem vela do toho investovat. Poradte akou farbou premalovat, alebo nejake lepiace panely na stenu.... vela z Vas je ru sikovnych tak si necham poradit co by bolo lepsie. Co by bolo lepsie. Dakujem a pekny sviatocny den prajem🙂

kati301
6. jan 2024

@draculla pozri si na ig peknebyvat, oni prerabali min.rok tak 🙂

lienka.7
6. jan 2024

@draculla kamoska si takto "vynovila" kúpeľňu tým, že na stare kachličky nalepila nejaké samolepky. Pozri si net, je tam toho vela

vanilkovazmrzka
6. jan 2024

Akej farby mas kachlicky? Ja kebyze mam biele, tak dam iba farebne spary, to je uplne banalna zmena ale vyzera to super 😄

madeincssr
6. jan 2024

@draculla ja by som do toho nesiel (radsej povodny obklad a dlazbu vydrhol, vyblyskal a kupelnu prezariadil (nabytok, zladene doplnky, zladene uteraky/osusky, pekne roletky, nejake kvety...) Ale aby som bol konstruktivny: podlaha by sa mozno dala zrovnat (vyliat samonivelackou, to by museli povedat majstri, ci by to ma starej dlazbe chytilo) a potom dat tenucky vinyl (lepeny, bud v kuse ako "linoleum", alebo skladany ako plavacka (ale tiez nalepeny kvoli vodonepriepustnosti). Na steny by sa cisto teoreticky dali dat (na prichytky, alebo nalepit?) tenke fasadne synteticke panely. Ale to by tiez museli vidiet majstri, ktori s rym robia. Oboje sa robi v desiatkach/stovkach farieb, vzorov, textur...

draculla
autor
6. jan 2024

@vanilkovazmrzka su strasne 😀 byt mam ladeny do farieb siva, biela, cierna a mentol
@vanilkovazmrzka

kubkovamama
6. jan 2024

@draculla dlažbu môžeš vyliať vinylom a na kachličky sú na nete stovky krásnych samolepiek alebo farby určené priamo na takéto renovácie kachliciek+sparovka.Kukni Pinterest a chod na to.Ale tiež to nie je lacná záležitosť a dosť pracná.

draculla
autor
6. jan 2024

@kubkovamama len sa obavam tych farieb aj priamo na obklad. Uz mam doma v kuchyni na obklade a stale sa zoskrabuje. Staci ze trosku s nechtom skrabnem ked utieram a uz vidiet povodnu farbu

jaga18
6. jan 2024

Vlastnú skúsenosť nemám, ale nám robili dolnú kúpeľňu zo starej práčovne a kde sa nemenili, nebúrali steny, tam dávali nový obklad na starý a majstri hovorili, že do starej hlavnej kúpeľne by sa dalo podobne, natiahnuť sieťky na stary obklad a naniesť štuk (benátsky) . Ale nešli sme do toho, keďže tu kúpeľňu potrebujeme komplet prerobiť vyhodiť vaňu atď, budeme to riešiť komplexne. Ale ten štuk mi stále vŕta v hlave, možno v jednej časti ho predsa dáme

jaga18
6. jan 2024

Takto to asi vyzerá, aj keď farieb ja kombinacii e na výber neurekom

mirkam3
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
draculla
autor
6. jan 2024

@mirkam3 a aky typ farby ste pouzili? Tikkurila?

draculla
autor
6. jan 2024

@mirkam3 no presne ja chcem len premalovat, len neviem aky typ farby pouzit

zuzuliennka1
6. jan 2024

@draculla pozri na instagrame “veronika.kril” , ona svojho casu si premalovala kupelnu/kachlicky, je na to specialna farba, vola sa Annie Sloan, Veronika ma u seba na ig v tych vyberoch myslim navod ako na to, aj fotky prerabky

madeincssr
6. jan 2024

@zuzuliennka1 moze byt, ale chcelo by to fotky o 2-5 rokov. Aj auta sa "prelakovavaju" polepom foliami a vsimnite si po rokoch napr. okraje vsetkych karosarskych casti, ako vyzeraju. Ak je obklad hladko glazovany, je vysoka pravdepodobnost lahkeho poskodenia tej farby. Ved aj glazovane obklady/dlazby mavame poskodene uderom/padom niecoho a to je ina tvrdost a odolnost.

mirkam3
6. jan 2024

@draculla, Ako som písala, inšpirovala ma Rakahaka, ktorá ma na Instagrame album kúpeľňa a sharuje komplet cely postup krok po kroku.. Farba aj podklad bola tuším Montana, objednávané online niekde zo severneho Slovenska. Ona to ešte tuším dodatočne lakovala (robila celu kúpeľnu). My nie, a po vyše 2 rokoch ani nie je treba, stále je to bez odrenín. Neriešila by som to ako trvale riešenie, no keď len chcete o pár rokov oddialiť renováciu, je to podľa mna super spôsob.

maranta_leuconeura
6. jan 2024

@jaga18 lepit na stary obklad novy nieeee 🤦 to boli teda ,,majstri" co toto radili. Mali sme takto urobenu povodnu kupelnu a poviem ti, to bol riadny hnus. Nikdy sa to takto neda urobit dobre a rovno a navyse si odkrojis peknych par cm z priestoru.

jaga18
6. jan 2024

@maranta_leuconeura pri starej práčovni 4,5 x 2,5 metra tam tie cm nechýbajú a vôbec nie je vidno, na ktorej stene bol obklad a kde nie. Vyzerá to neporovnateľne lepšie ako pôvodne , v maji to budu 2 roky a ziaden problém tam nieje. V hlavnej kúpeľni by niečo také nepripadalo do úvahy.