Dobrý deň, vie mi niekto poradiť ohľadom rekreačného príspevku. Ak pracujem u zamestnávateľa od 1.7.2022, t.j. 1.7.2024 to boli 2 roky. Chcem požiadať o vyplatenie rekreačného príspevku, mám za rok 2024 nárok na celú sumu 275 EUR alebo sa to v tomto prípade berie len pomerná časť príspevku od júla do decembra? Ďakujem.
prosim vas, mozem sa opytat, ked som zamestnana u sukromnika-110 zamestnancov, podmienky splnam, ale zamestnavatel nechce preplacat reakreacny poukaz..plati to stat alebo on?
@laurikagab zamestbavatel a uplatni si to ako danovy vydavok.
Ako nechce? Ked zo zakona musi?
@eeffka ze on to nepreplaca, taktiez paragrafy..mame cerpat dobolenku
potrebujem radu, možno sa s tým niekto stretol. manžel má 2 pracovné zmluvy u jedného zamestnávateľa, jedna je na 75%, druhá na 50%. rekreačný príspevok sa mu premietol len do 75% zmluvy a teda o 25% príspevku sme prišli. ide o školstvo, 75% učiteľ, 50% digitálny koordinátor. Viem, že pri nižších úväzkoch sa alikvótne upravuje aj príspevok, ale spolu má 125% úväzok u jedného zamestnávateľa. Zmluva sa mu menila na základe požiadavky zamestnávateľa, a nerozumiem prečo mu to nevedia rozdeliť a premietnuť do oboch zmlúv. Napr. triednictvo má zarátané v oboch zmluvách, PN tiež samozrejme, alebo paragrafy, ak čerpá. ďakujem
@katusskaa uprimne neviem a to som uz riesila vselico, napiste si doziadanie na financnu spravu odpisuju do 24hod a daj mi vediet pls ( zalozim si), dakujem
Máš nárok na celú časť