Ahojte chceme ísť tento rok s mojkmi rodičmi na pobyt do Tatier ..tak že zaplatíme pobyt sebe aj rodičom..mozeme si dať c hoteli vystaviť faktúry tak že si to dáme preplatiť v práci aj ja aj manžel ?..ja by som si dala to čo zaplatíme za mojich rodičov manžel by si uplatnil to čo zapaltime za nás ?..je to takto možné alebo sa to nedá ?..
Aj si si čítala zákon? Na rodičov nemôžeš uplatniť rekreačný poukaz. Zákon je verejný, stačí len čítať
@sasa1310 ani a by sme to dali tak ze ja budem v izbe ubytovana s mamou a moj muz s mojim otcom?
Nemôže byt mama s vami ani ubytovaná. Až od januára 2025. Nemôžu byt rodičia celkovo účastníkmi rekreácie, ktorú davas preplatiť cez rekreáciu
V prvom rade musia rodičia bývať s vami a tvoriť spoločnú domácnosť.
@lilianka28 byvaju s nami, byvame v dvojgeneracnom dome
@sasa1310 rozumiem
Ale zrejme nemáte spoločnú domácnosť. Spoločná domácnosť a trvalý pobyt sú 2 rozdielne veci.
napíš čestné prehlásenie, že s vami bývajú v spoločnej domácnosti a nerieš.
na fakture sa uplne v pohode da dohodnut ze bude uvedene len tvoje meno.
detto na muzovej fakture.
zalezi od hotela, opytaj sa priamo na recepcii este pred vystavenim faktury
Jednu izbu daj na seba, jednu na manzela.Starych rodicov nech na fakture neuvedu. Hotely s tym nemavaju problem.
Ešte doplním- musíte ísť najmenej na 4 noci - 2 si dáš preplatiť ty, 2 manžel.
Ak bývate v spočnej domacnosti, tak áno. Len to musia byť 2 faktúry, jedna na tvoje meno, jedna na mužovo. Každá na 2 noci aspoň a každý musí zaplatiť z vlastného účtu.
Hotelu je to jedno. Vystaví vam dve faktury aj na vas dvoch. Nebudu viac riesit . Staci ich poprosit, ze chce chcete na poukazy.
Jasne dá sa to keď prídete do hotela poproste aby jedna izba bola písaná na muža a druhá na vás aby ste si to mohli v práci uplatniť, s týmto hotely nerobia problém 😊
Pozor, aj pri uhrade zalohovych platieb, aby odisli z tvojho alebo manzelovho uctu( aj to u mna v pohode akceptovali, kedze BSM). A teda jednu FA na seba, druhu na manzela by som tiez dohodla v hoteli 🙂
Tento rok nie
Ale budúci už môžeš aj na rodiča napísať .
@andreakotesova preco na 4 noci? Vsak jedna izba bude na nu a druha na manzela v rovnakom termine. Stacia 2 noci.
@andreakotesova
nie, 2 noci - 2 faktúry
@janka1011 a co ak mame s muzom spolocny ucet?
Meno na faktúre musí sedieť s menom majiteľa účtu, z ktorého bol robený prevod. Viem, že kolegyňa s tým mala problém, lebo tiež platila z mužovho účtu a nechceli jej to akceptovať. Najlepšie spravíš, ak sa opýtaš priamo u vás v práci, možno u vás s tým nebude problém.
U nas sa da doplnit cestne vyhlasenie, ak je platba z uctu na meno manzela/manzelky
Mozes vybrat z uctu a platit hotovostou napriklad.
U nas neakceptuju iny ako vlastny ucet.
@lulu0123 bod 12,nech si dostuduju
https://podpora.financnasprava.sk/601211-Príspe...
@sasa1310 môžu, pokiaľ bývajú v spoločnej domácnosti a už vidím, ako kto kontroluje izby, že kto s kým má a nemá bývať. To si myslíte vy, sú radi, že majú zaplatené a je im jedno či od štátu alebo súkromnej osoby. A keby sa všetko tak ako vy tvrdíte dodržiavalo, tak by to inak vyzeralo. Koľkí to možno zneužívaju...Takže ich nestrašte, nech sa informujú v ubytovacom zariadení. Isto sa bude dať rozumne dohodnúť.
Opýtaj sa v hoteli.
Ale na 99.9% áno