Rekreačný poukaz - platba

28. máj 2024

Ahojte ...prosím vás, máte niekto skúsenost?
V lete chceme ísť na víkend na pobyt ale ....ja som na MD a manžel si to chce uplatniť ako rekreačný poukaz, ale účet je na mňa ( ja si to upltsnit nemozem, bola som nezamestnana pred porodom) ...keďže si to bude uplatňovať on, účet musí byť na neho .....pobyt musíme zarezervovat platobnou kartou..robili ste to niekto ze ste mali tiež tam kartu alebo potom ste zaplatili v hotovosti ? Ďakujem

selenka7
28. máj 2024

Nam sa raz stalo nieco podobne - chceli sme dat preplatit dcerin tabor cez manzelovho zamestnavatela. Neskoro som si ale uvedomila, ze som to objednavala cezo mna aj platila z mojho uctu. Manzel vypisal ziadost, pridali sme moje potvrdenie o platbe ale mali problem s tym, ze to neslo z jeho uctu, napriek tomu, ze sme manzelia, mame spolocnu kasu aj dieta je spolocne. Tak sme to nakoniec poriesili tak, ze mi poslal na moj ucet platbu za tabor (aj do komentu sme dali, ze to je platba za dcerin tabor) a toto potvrdenie sme potom este prilozili k ziadosti. A preplatili nam. Zalezi zrejme od zametnavatela, zistila by som si to radsej vopred.

alenah31
28. máj 2024

pokiaľ ste manželia nie je problém platiť z tvojho účtu. Jediné čo jeho zamestnávateľ môže v tomto prípade vyžadovať je ČV, že nemáte na účet zrušené/zúžené BSM. A aj toto by mohol v prípade, pokiaľ to má zamestnávateľ uvedené v IS alebo PP.

alenah31
28. máj 2024

tu ti to kopírujem priamo z výkladu zákona:
"úhrada oprávnených výdavkov na rekreáciu má byť zaplatená z účtu zamestnanca. Jediný prípad, kedy možno akceptovať úhradu z iného účtu je v prípade manželov, ktorí majú bezpodielové spoluvlastníctvo manželov. Spôsob preukazovania tejto skutočnosti si určuje zamestnávateľ."

autor
28. máj 2024

@selenka7 no len my mame jeden ucet 🙂 áno popyta sa účtovníčky..ďakujem

autor
28. máj 2024

@alenah31 áno máme bsm

vikusjk
28. máj 2024

tiez mame jeden ucet s muzom a nemal problem si uplatnit, pretoze mu na ten ucet chodi aj vyplata

alenah31
28. máj 2024

tak potom nie je problém, aby bola záloha či celý pobyt hradený z tvojho účtu.

ekira1
28. máj 2024

Minulý rok my, účet na moje meno, uplatňoval manžel. Doniesol čestné prehlásenie, ja som ho podpísala a sumu preplatili.