Refinancovanie úveru na inú osobu

bojka22
14. okt 2019

Ahojte, potebujem radu od vás. Priatelova mama ma veľa pôžičiek. Na seba ich má toľko, ze už dalsiu jej nedajú, na priateľa ma nejaké a aj na iné osoby.. Samozrejme platí si ich sama. Lenže my s priateľom si chceme kúpiť dom. Je možné ze tých 20 000 co má ona na neho sa dá prefinancovat na ňu? Potrebujeme to najmä kvôli našej hypotéke.
Viem ze pôžičku jej nedajú už ale ci je možné aby si to refinancovala na seba. Do banky sa vyhýba ist s nim so slovami ze sa to nedá.. Neviete prosím niekto poradiť ci je nejaké riešenie? Dakujem vám veľmi pekne.

nadejna7
14. okt 2019

@bojka22 ak jej nedaju ani novu pozicku, nevyjde jej ani refinancovanie, je to trosku ine, ale postup a podmienky su rovnake, prijem, schopnost splacat, rozdiel je v tom, ze refinancujes kvoli lepsiemu uroku aby si v konecnom dosledku menej zaplatila, resp. mas mensiu splatku, ale tak isto sa postupuje ako pri brati pozicky len tam su niekedy nejake zlavy alebo vyhody ako napr ma SLSP, ze ti za kazdych 500 eur daju 20, ale zalezi aj na tom ci to priatel zobral na svoje meno alebo jej ruci, ak jej ruci je to jej pozicka ale ak to bral na jeho meno a ona tam nijak nefiguruje len to plati, tak to banku nezaujima a nemusi ta hypo vyjst, zalezi aj od jeho prijmu plus ci by ste isli do hypo obaja s dvomi prijmami

veronnica080
14. okt 2019

@bojka22 súhlasím s nadejnou nie je to také jednoduché, ide presne o to ako to je či to má tvoj priateľ na seba alebo je ručiteľ, ak je ručiteľ nemalo by to veľa zasahovať, myslím si, že sa nedá zrušiť resp. odstrániť ručiteľ z úverovej zmluvy, to padá, až keď je úver splatený, ale o tom sa najlepšie poradiť s niekym v banke

veronikaszabova
14. okt 2019

@veronnica080 ak je aj rucitel, banka to berie ako "jeho dlh".

veronnica080
14. okt 2019

@veronikaszabova no veď ja viem, ale zaváži to menej, ako keby je on hlavným žiadateľom a ak ona spláca a on nebol vyzvaný na splácanie úveru tak je to v pohode a ak im to vyjde napriek tomu si tu hypo môžu vziať, ale skôr si myslím, že on to zobral pre ňu, ale celé to jeho na jeho meno.. uvidíme keď slečna odpíše...

sasa1310
14. okt 2019

@bojka22 refinancovanie je v podstate nové branie úveru, a keďže jej už nič nedajú, tak si si rovno aj odpovedala. Ani refinancovanie na ňu, nebude možné

juliet86
14. okt 2019

mozno mozmost ze by mama vyhlasila osobny bankrot...

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sasa1310
14. okt 2019

@juliet86 to je teda riešenie, pobrať úvery a potom osobný bankrot. A si myslíš, že po vyhlásení osobného bankrotu jej niekto dá úver?

fokuska
14. okt 2019

@juliet86 Ak mama vyhlasi bankrot, tak ako tym pomoze synovi, ktory ma pozicku?
Kedze "ma na neho pozicku" neznamena, ze pozicku vzala ona. Dlznikom ostava syn.

klarik707
14. okt 2019

ako podla mna ak jej nechcu dat uz dalsiu pozicku, tak tazko sa bude dat refinancovat na nu.... ked tak vy si tu pozicku budete musiet refinancnut a o nu tak povediac aj navysit hypoteku

pertu
14. okt 2019

Financna gramotnost je to,co by sa malo ucit v skolach....

juliet86
14. okt 2019

@sasa1310 je to legalne riesenie ako sa oddlzit. predat svoj majetok uspokpjit naroky veritelov a zacinat z nuly. ist byvat k synovi. nakst si pracu s ubytovanim v zahranici a pod

pertu
14. okt 2019

V sobotu nam hovorili v skole na prave, zeby sme nikdy peniaze nepoziciavali ani rodine,prave kvoli tymto osobnym bankrotom a, konkurznemu pravu. Lebo svoje peniaze uz nikdy neuvidime. A na svk 2miliony exekucii, cez dlznik.sk si najdete mnohych svojich znamych s, dlhmi ci uz v socialnej alebo v zdravotnej poistovni...tomu sa uz ani neda uverit,jak ide ten svet do s.aciek...

fokuska
14. okt 2019

@juliet86 Este raz sa pytam - ako to pomoze synovi, cize autorkinmu priatelovi? Mama vyhlasi osobny bankrot a co? On ma pozicku, bude ju musiet splacat. Banku ani nebankovku nezaujima, ze peniaze z pozicky pouzila mama a ze splatky platila ona. Dlznik je syn a hotovo.
Cize bakrotom matka synovi asi este viac zavari.

sasa1310
14. okt 2019

@juliet86 ja viem, čo je osobný bankrot. Aj na ten treba peniaze, a aj ten musí CPP schváliť

wivienka111
14. okt 2019

nie neda sa a ako mozno by teda stalo za zvazenie, ci by jej neprischol osobny bankrot a mozno by to bolo pre nu, teda ak by jej ho schvalili to najlepsie riesenie

rdi
14. okt 2019

Refinancovat sa da len uver za uver nie z osoby na osobu, co je na zmluve a v podmienkach to plati pre obe strany.

sasa1310
14. okt 2019

ak dokáže splácať a spláca, tak osobný bankrot neschvália

amonet
14. okt 2019

Moznost ze by si mama konsolidovala uvery dokopi? Ma nejaky majetok? Aka je aktualna vyska dlhov?

vendulka80
14. okt 2019

@pertu ono jednoduchsie je na školách bazírovat na výtvarnej a telesnej a vychovávať z deti robošov pre automobilky s jednoduchým myslením, ktorí sa zadlzia na veky vekov. Presne takýchto potrebuje tento stat. Takze finančnú gramotnosť ak nebudes “vyučovať” doma, v skole take nieco nehrozi. Ja mam doma piatacku a doteraz nemaju učebnice z matematiky... kupila som za vlastne v kníhkupectve. Hlavne, ze maju učebnicu hudobnej výchovy.

pertu
14. okt 2019

@vendulka80 Spolocnost uci,ze je normalne sa v dnesnej dobe zadlzit,ci uz co sa hypoteky alebo inych uverov tyka. Podla mna nie je normalne zadlzovat sa tak,ze to neviem splacat. To vyucovanie v skole som myslela len vzhladom na to,ze sa akoze ma ucit sexualna vychova,tak to uz mozno financna gramotnost by bola pre ludstvo prospesnejsia a teda minimalne menej kontroverzna. Svoje decko si naucim sama,samozrejme,ze sa nebudem spoliehat na inych.

bojka22
autor
14. okt 2019

@nadejna7 tak ja som momentálne pn kvôli tehotenstvu. Len on bral na svoje meno pozicky kvôli nej. Cize ako keby boli jeho :/

bojka22
autor
14. okt 2019

@veronnica080 áno, zobral to na svoje meno pre nu. Cize ako keby boli jeho...

bojka22
autor
14. okt 2019

@amonet tak majetok len no dom a auto. A poziciek vyše 100 000 e možno s tým ze ma na seba, priateľa, deti, muža pôžičky rozdelené

liz_lemon
14. okt 2019

@bojka22 a na co jej bolo tolko penazi?

bojka22
autor
14. okt 2019

@liz_lemon presne neviem. Ale už to bolo niekoľko rokov do zadu. Ešte pred tym ako som sa spoznala s priateľom (jej synom) pôžičku vyplacala pôžičkou a zadlzila sa ešte viac a takto stále dookola. Viac som sa nestarala prečo. Je to ich vec. Len no chcela som sa tu spýtať ci náhodou neviete ako to funguje. Skúsime ísť zobrať hypotéku a uvidíme ako jej pôžička to ovplyvní