Refinancovanie úveru

ressius
16. feb 2015

zdravim chcel by som sa spytat mam uver od postovej banky splatky splacam pravidelne na cas bez problemov len som nezamestnany dalo by sa spravit aj tak refinancovanie mate niekto skusenosti?

anketkarka
16. feb 2015

@ressius nemam skusenosti, ale ked nemas pracu, tak by si mal asi problemy s bonitou v novej banke...takze cisto laicky si myslim, ze ti refinancovanie neprejde...

alexandra28
16. feb 2015

pokiaľ to máte dlhšie ako rok malo by sa to dať cez stavebnú sporiteľňu ...... po roku nezisťuju príjem len či splátky odchádzali načas ...... majú takú politiku, že ak ste dokázali splácať 80€ tak budete aj 79€ 🙂

gabrielaslivkova
17. feb 2015

@ressius aj pri refinancovaní uvádzaš do žiadosti o nový úver svoje údaje, teda aj údaje o príjme, resp. tvojej pracovnej situácii, aj keď príjmy banka ďalej neoveruje. A svojím podpisom súhlasíš so správnosťou údajov. A pokiaľ viem, tak banky pri všetkých typoch úverov (aj tých refinancovaných) vyžadujú, aby bol klient zamestnaný, resp. mal nejaký príjem.

michalmakovnik
17. feb 2015

@ressius Refinancovanie sa da spravit, zalezi aj od inych faktorov ako je napriklad vlastnictvo nehnutelnosti. Postova banka neponuka hypoteky, cize dedukujem ze sa jedna o spotrebny uver. Ak nie ste v omeskani a splacate pravidelne, tak by sa s tym mohlo dat nieco robit. Obehnite banky, alebo si najdite cloveka, co to vybavi za vas.

cowboy1986
17. feb 2015

@ressius zajdi do otb banky znizia ti urok o 3 percenta potvrdenie o prijme nepytaju staci im cestne prehlasenie od teba o vyske prijmoch. Cize mi to pride ako formalita a tam by si mohol uspiet.

aduuus
2. mar 2015

Ahojte, ak potrebujete vybaviť úver, hypotéku, poistku, stavebko, sporenie...čokoľvek, poprípade už niečo z toho máte a bodlo by Vám ušetriť na mesačných splátkach, ozvite sa KOŠICE a OKOLIE, nakoľko sídlime v Košiciach. Vieme vybaviť pre klientov výhodnejšie ponuky, ako keď si idete za okienko vybavovať samy, nakoľko my spolupracujeme priamo s riaditeľmi inštitúcií.

angelika_farkasova
28. apr 2015

@ressius, ak máte účet v Poštovej banke, určite odporúčam sa prísť poradiť, či už na pobočku, poštu alebo zavolať na telefonickú linku 0850 111 666. Všeobecne sa odporúča začať riešiť problémy s úvermi najskôr vo svojej banke. Riešením by mohla byť úprava výšky úveru alebo požiadať o odklad splátok na 1 až 6 mesiacov. Určite príďte a kolegovia vám poradia, ako to riešiť 🙂

ressius
autor
29. apr 2015

@angelika_farkasova rozumie sa pod odlozenim splatok to ze napr 6 mesiacov nebudem nic platit? Mne to treba vysvetlit ako debilovi

gabrielaslivkova
29. apr 2015

@ressius odklad splátok znamená odklad splátok ISTINY, úroky sa naďalej platia. A veľmi sa to neodporúča v prvých rokoch splácania, keďže podiel istiny na splátke je menší ako podiel úroku (aspoň pri anuitnom splácaní).

ressius
autor
29. apr 2015

@gabrielaslivkova co to znamena ked mam splatku 213eur plus 15 poistenie?

gabrielaslivkova
29. apr 2015

@ressius neviem, ako sa tvoja splátka delí, ale anuitná splátka znamená toto (je to len príklad, tak snáď to pochopíš):
Ak je splátka 250EUR, tak prvá sa skladá napr. z 50 EUR istina a 200 EUR úroky. Druhá splátka sa skladá z 55 EUR istina a 195 EUR úroky. Tretia splátka sa skladá z 60 EUR istina a 190 EUR úroky. Čím viac platíš, tým viac sa ten pomer vymieňa a posledná splátka môže vyzerať 240 EUR istina a 10 EUR úroky.
Teda, ak by si v treťom mesiaci (v tomto príklade) požiadal o odklad splátok, tak by si neplatil istinu 60 EUR, ale úrok 190 EUR by si naďalej platil. Na druhej strane, ak by si mal už úver krátko pred vyplatením a požiadal by si o odklad, tak by si neplatil napr. 230 EUR istinu, ale úrok 20 EUR áno.
Výška úroku v anuitnej splátke je závislá od výšky zostatku celkovej istiny, teda čím viac platíš, tým si viac znižuješ istinu a teda tým menší úrok platíš.
Poistenie sa do odkladu splátok nepočíta, to platíš aj naďalej.

evkaspa
30. apr 2015

@ressius to znamená, že cez banku si si dal poistenie úveru, takže banke okrem splátky 213 eur platíš aj mesačné poistné vo výške 15 eur.

marta1984
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
emilia25
9. máj 2015

Ahojte potrebujem poradit v auguste nam zacina na hypo fixne vyrocie ale mame aj stavebko a jeden malinky uver chceme to vsetko zlucit do jednej hypo.na stavebku nam povedala ze sa to da aj bez skumania prijmu a 90 percent z odhadu no ale ide o to ze ja som na rodicaku uz len do 21.augusta sice mam pracovnu zmluvu na neurcito musim dat vypoved.bude to vadit ked dam tu vypoved.hypo chceme riesit tak kolo jula.a vypoved by som dala teraz v maji.ale stale budem na rodicaku.dakujem

gabrielaslivkova
9. máj 2015

@emilia25 pri refinancovaní (ak sú splnené všetky ostatné podmienky) sa príjem neskúma, teda nepredkladáte žiadne doklady k príjmu, ale musíš uviesť skutočnosť. Teda ak v čase žiadania budeš na rodičovskom, musíš to tak uviesť. A to len kvôli dvom základným veciam - prijem zo zamestnania sa dopytom do sociálnej poisťovne overuje automaticky, teda ak by si honuviedla, banka by zistila, že nie si zamestnaná (že sk na rodičovskom), prip. že si vo výpovednej lehote. A druhy dôvod je ten, že aj pri refinancovaných úveroch sa overuje fraud (úverový podvod), teda v žiadosti by si nemala klamať, aby nevznikli iné problémy.

emilia25
9. máj 2015

@gabrielaslivkova tak s tou vypovedou mam radsej počkať ze aspon kym to neschvalia.ja som zamestnana v cr ale rodicak mam v sr mala som doplatok z cr ale tam mi to uz skocilo.a kvoli odvodom nemozem ist ani na dohodu.preto som chcela dat vypoved a najst po pri rodicaku nejaku prácu.ale chceme aj toto riešiť tak aby to potom neurobilo galibu.

gabrielaslivkova
9. máj 2015

@emilia25 ak si na rodičovskom do 21. augusta a o nový úver chcete ziadat v júli, tak do žiadosti budeš uvádzať svoj skutočný pracovný pomer/vzťah, teda v tvojom prípade rodičovská dovolenka. Bez ohľadu na to, či dáš výpoveď alebo nie.

emilia25
9. máj 2015

@gabrielaslivkova AHA TAK TO POTOM NEVADÍ TEDA MÔŽEM VKLUDE DAŤ VYPOVED A HĽADAŤ SI NOVU PRÁCU.A NA ŽIADOSTI DÁM IBA RODICAK.A OD KEDY TO MOZME ZAČAŤ VYBAVOVAŤ.POČÍTAM ZE PAPIERE S NOVYM UROKOM NÁM PRIDE ZAČIATKOM AUGUSTA MOZME TO SCHVÁLENIE PODST SKOR A KEĎ NÁM PRIDE PAPIERE O ZAČATÍ VÝROČIA POTOM POSLAŤ PAPIERE KOĽKO NÁM ZOSTAL ZOSTATOK HYPO DO KOĽKÝCH MESIACOCH OD SCHVÁLENIA MÁME POSLAŤ ĎALŠIE PAPIERE.

gabrielaslivkova
9. máj 2015

@emilia25 žiadosť môžete pokojne podať v júli, ak vám to schvália, tak máte 6 mesiacov na čerpanie úveru, teda ak máte v auguste fixáciu, stihnete to.
Ak máte fixáciu v auguste, papiere k výročiu by vám mali prísť 2 mesiace predtým.

emilia25
9. máj 2015

@gabrielaslivkova NO VÝROČIE MÁME V OKTÓBRI 30 ALE VIEM ŽE TIE PAPIERE POSIELAJÚ SKOR O NIEKOLKO MESIACOV PRETO BY SOM TO CHCELA RIESIT SKOR A KEĎ PRIDU PAPIERE ABY TO BOLO SCHVÁLENÉ HLAVNE TO CHCEM STIHNUT KVOLI TOMU RODICSKU.TAKŽE MÁME NA ČERPANIE POL ROKA.TAKŽE KED V JÚNI SA DO TOHO PUSTÍME KOLO .AUGUSTA PRIDU PAPIERE A V SEPTEMBRI BY SA TO VSETKO DOKONCILO.viete lebo ked nastúpim uz do prace neviem ci pri refinsncovsbi beru tu 3i mesačnú zsucnu dobu.pri prvej hypo viem ze clovek musi byť uz po nej plus niekolko dslsich mesiacov mať výplatu tak preto aby sa nestalo ze to kvoli tomuto zmesksme a platiť zbytočne potom za skóre vyplatenie.

map0007
23. nov 2016

Da sa refinancovat uvery,ked som momentalne na pn.Ci musim prerusit pn a tak refinancovat.Som tehotna,pred pol rokom som potratila tak ma dr vypisala pn,kedzecspinim a je ml zo vsetkeho co dam do ust az niekedy vraciam.Neviem co robit,ml j poradca,co to vybavuje odporuca prerusit pn.Pokial neprejde pozicka,chceme hlavne zmensit splatky a spojit uvery z otp a zuna do stavebneho sporenia

marika1230
14. feb 2017

Dobrý deň,sk je tu niekto zo pss,prosím napíšte mi ip.
Ide O refinanc z cfh do pss, potrebovala by som si overiť jednu informáciu, vdaka

stlienka
22. apr 2017

@marika1230 čo potrebuješ vedieť ohľadom prechodu z CFH do PSS?