Chcel by som sa s vami poradiť čo s mojím problémom. Mám úver v poštovej banke 5500Eur so splátkou 160Eur mesačne, príde mi to dosť veľa, tak som pobehal banky s tým, že by som si chcel preniesť úver do inej banky. V každej mi to zamietli, čomu nerozumiem. Som zamestnaný na dobu určitú /rok/, splátky som riadne splácal, zarobím 500Eur v čistom, som ženatý, mám 1 dieťa, som bezúhonný, nemám exekúcie. Tí ktorí v tejto oblasti viete chodiť, poraďte mi prosím čím to môže byť. V každej banke mi len povedia že je to zamietnuté a dôvod mi nepovedia, lebo som neprešiel internými kritériami. Skúšal som ZUNO, mBank, Slov.sporiteľnu, ČSOB, Tatrabanku. Rozmýšľal som už aj nad finančným poradcom, ale žiadneho v mojom okolí nepoznám. Vopred ďakujem za odpovede.
nie som odborník ale napadlo ma či to nie je tým že 5500€ úver je pre iné banky nevýhodný, inými slovami že sa mi to neoplatí refinancovať, a aj to zamestnanie na dobu určitu je dosť háklivé. možno aj toho sa boja
problemom je zamestnanie na dobu urcitu...
@pozicka00 naozaj neviem presné príčiny, nie som odborník... ale v nebakových subjektoch typu pôžičkáren, poštovka a pod. ti daju aj ked by si nezamestnaný invalid, (len ti potom zoberu aj dom 😝)
a to že ani žena nemá trvalý príjem sa berie do úvahy. navyše ked v banke prerátavaju uver tak už beru že ste v domácnosti 3osoby a žijú iba z tvojho platu, ktorý aj tak nie je trvalý (doba určitá) a ked by ti odrátali peniaze na splátku musí vám v domácnosti zostať nejaké to minimum, ktoré asi pravdepodobne podla ich výpočtov nezostáva
@pozicka00 Problém je určite zamestnanie na dobu určitú. V poštovke prejde na úver hocikto, ale s brutálnymi úrokmi.... ☹
Kazda banka ma svoje interne pravidla, problemom je zmluva na dobu urcitu. Tiez si myslim, ze prijem je nizky, preto banke vychadzate ako rizikovy klient. Riesenim by mohol byt rucitel s dobrym prijmom a zmluvou na dobu neurcitu.
@nanulik
@karolinka117
ja som v tej firme už rok a pol, ale rok som bol pod personálnou agentúrou, prešiel som pod firmu, a mám na dobu určitú-rok, problém je v tom, že sa zmenilo ičo keď som prešiel pod firmu a berú ma v banke ako nového zamestnanca, pritom robím to isté, na tej istej pozícii
@pozicka00 pracovala som v banke a problémom je podľa mňa určite doba určitá. ak sa samozrejme za ten rok a pol čo som doma nič nezmenilo🙂 U nás sa schvaľovali úvery aj zamestnancom na dobu určitú, ale aspoň 1 krát museli mať po dobe určitej predĺženú zmluvu. Len mi je zvláštne, že ti nepovedia prečo si neprešiel, my sme hovorili z akého dôvodu úver nevyšiel, aj keď sme neboli povinný to hovoriť. Musíš počkať na predĺženie zmluvy a potom znova požiadať. Myslím, že príjem pri takej výške úveru aký chceš neni problém. Pekný deň
@benculka Ďakujem za odpoveď, pani za priehradkou mi vždy povie, že ona tam nič nevidí, že to schvaľuje Bratislava 😒 ja už som hotový z toho, predtým bol problém že som bol pod agentúrou, vtedy som bol v Unicredite a tam mi rovno povedali že agentúrných ani neriešia, teraz som už pod firmou tak zas je nejaký problém..
@pozicka00 ked ste ziadali o uver, dieta ste mali? lebo aj tym sa velmi zmenili podmienky pre teba...zober si, ze mate prijem 500 EUR (alebo s manzelkou 700 EUR) a ste nan traja...mate urcite zivotne naklady, ktore sa tiez posudzuju...plus do toho je zmluva na dobu urcitu...nie je take nepochopitelne, ze vam nechcu pozicat...
a inak ak vlastnite nehnutelnost, mozno prave ta hypoteka by mohla byt pre vas riesenim...mozno by ste si mohli vziat len trebars 40% z ceny a tym by ste vyvazili aj vas nizky prijem...
pozicka00- ste si vzali 5500 na 4 roky dva roky po 167 a dva po 137? Možno to teraz do tých dvoch rokov nejde urobiť skús tak za tri roky každá banka má určité podmienky.
sice neviem v tejto situacii chodit, ale problemom moze byt zmluva na dobu urcitu, ved o rok mozes byt teoreticky nzamestnany a dovtedy uver asi nesplatis...manzelka je na MD alebo RD? aj to moze byt problem, myslim, ze to sa do prijmu nezahrnuje...