V banke mam spotrebak 24 500e urok 9,6%, predcasne som splatila teraz 13500e. je mozne ho refinancovat v rovnakej banke ?
@petamich dakujem
@petamich za spotrebny uver nieje poplatok za predcasne splatenie iba hypoteky maju 1%
Treba prepočítať akú urokovu sadzbu ponukaju ine banky a kazdopadne refinancovat pri vyhodnejsom uroku..
@janulikt84 prepac ale nemas pravdu - poplatok za predcasne splatenie spotrebneho uveru je vo vacsine bank 1% alebo 0.5% - napr. Tatra banka, VUB, SLSP = 0.5 alebo 1% podla toho kedy ho splacas (ako dlho pred splatnostou) a ak si za posledny rok splatila predcasne viac ako 10 tis. EUR
a ma to tak skutocne vacsina komercnych bank 🙂
pripadne pozri cennik
@nelca84 pozrela som SLSP a vyzera to tak, ze ta ma bez poplatku - takze ospravedlnujem sa za mylne info v pripade SLSP - kazdopadne Tatra, VUB, CSOB, Prima banka (dalsie sa mi pozerat nechce) maju stale poplatok 0.5 alebo 1% + tie vynimky ak splatena suma je nizsia ako x za poslednych 12M atd.
@petamich ani vub nema poplatok pri spotrebnych uveroch,každopadne ako píšes ak je viac ako 10 000 poplatok tam je..
vtedy to nie je refinancovanie ale interna konsolidacia - mozne to je ale vo vacsine pripadov banka pozaduje navysenie istiny (sumy uveru) o nejaku ciastku, v opacnom pripade sa im to neoplati 🙂 z toho dovodu vacsina klientov prenasa uver inam a refinancuje - tam ale zasa treba prepocitat, ci sa to oplati, kedze budes zrejme platit poplatok za predcasne splatenie