Ahojte,
Mate skusenosti s refinancovanim hypoteky v prima banke ci mBanke?
Chystame sa refinancovat nasu hypo a financny poradca nas dost presviedca na prave na Primabanku, no ked si pozerame porovnania bank na internete, ukazuje nam ako vyhodne aj ine banky, ktore maju tiez skvely urok a mozno aj lepsie podmienky s vyuzivanim osobneho uctu.
Momentalne mame hypo v SLSP, (ale dost vysoky urok) a manzel ma osobny ucet aj v mBanke, teda by sme sa mozno opytali aj tam ake moznosti nam ponuknu, aspon by sme nemuseli opat zriadovat osobny ucet.
Dakujem za vsetky rady.
@anjelic dakujem, a co sa tyka osobneho uctu ste ako spokojni? myslim, dostupnost bankomatov, platby a polatka a pod.
V SLSP ste si nezistovali, ci sa nedaju lepsie podmienky? Ja som si zobrala dva produkty k uctu (kreditku, ktoru pouzivam minimalne a ziadny mesacny poplatok a sporenie k uctu, neterminovane) a hypo = 4 produkty a urok na hypo vysiel tesne nad 1%. Ja viem, su aj vyhodnejsie, len ci to stoji za to - mozno novy znalecky na nehnutelnost, poistenie atd. Financny vas bude tlacit na zmenu, to je jasne - ma z toho proviziu (300-400e a vysie, podla typu a vysky hypo). Nerobim reklamu slsp, len si treba zvazit vsetky pre a proti - cele poplatky.
@simonka_kap Ja zvyčajne platím kartou /na konci mesiaca dostávam zopár eur na účet ako odmeny/, ale zas som nemala nájsť bankomat v ktoromkoľvek "väčšom" meste, Prima banka má celkom dobré pokrytie. Poplatky sú podľa mňa primerané a internetbanking prehľadný /mám aj m-bank len na platby do zahraničia, ale tam sa viem ťažšie orientovať/, po každej platbe kartou sms-ka a pod. Som ich klientom už 13 rokov a stále nemám potrebu zmeniť to, takže asi to hovorí samé za seba 🙂
@duun manzel sa bol informovat, ale to bolo jednanie typu..pch..tak si chodte, my vam to nevieme dat...este zvazujeme ist aj napr. na inu pobocku, ci netrafime na prijemnejsiu pani za priehradkou...
Radi by sme sa informovani o viacerych moznostiach. Poradca dost preferuje zmenu na Primu, SLSP nam vraj nikdy neda take podmienky, ale nerada by som sa iba zlakala na nizky urok. Rokmi sme so SLSP tiez spokojni, jedine ten urok je teraz fakt vysoky. Preto ma zaujima spokojnost aj s dalsimi sluzbami banky, napr. co sa tyka osobneho uctu, poplatkov a tak
@simonka_kap dobrý poradca ti vypracuje ponuky z viacerých bánk, nie len z jednej, ukáže ti čo ktorá banka ponuka, čo maju lepšie , horšie, čo je výhodnejšie a tak, a ty si vyberieš s tých ponuk ktorá je podla teba najlepšia.
@simonka_kap @simonka_kap robila som regionálnu riaditeľku v Prime aj SLSP. v SLSP nikdy nedostaneš takú sadzbu ako v Prime, jediný kto ti na refinanc dá nižšiu sadzbu je Unicredit, za podmienky kúpy poistenia. Takže ja by som neváhala. Čo sa týka účtu, prima účet je dobrý, apka detto, povedala by som že asi aj lepšia ako george v SLSP. Neviem odkiaľ si, takže neviem poradiť s dostupnosťou bankomatov. Poplatok sa dá znížiť len tým, že platíš kartou (za každú platbu sa vracia nejaké %), inak to žiaľ nejde. Poplatky na účte sú klasicky ako aj v SLSP, čiže ak vyberáš hotovosť na pobočke, ak vyberáš z cudzieho bankomatu. Ale ak iba platíš kartou, vyberáš z bankomatu danej banky a prevody robíš cez internet resp apku, tak neplatíš poplatky navyše.
Ja som mala navrh od financneho poradcu prejst od SLSP do Prima banky....zo zaciatku sa to zdalo vyhodne, no nechcela som prist o ucet v SLSP
podmienky prechodu boli...urobit fotodokumentaciu celeho bytu, vratane vchodovej brany a poposielat vsetky dokumenty a zmluvy od hypoteky. Problem nastal pri zaloznych zmluvach, kedze tieto ja doma nemam, nakolko so SLSP ich uzatvaral predosly majitel - kedze uplynulo 5 rokov, tak za vyhotovenie kopie si SLSP uctovalo poplatok 5e za stranu a 20 eur za "robotu" = prve peniaze naviac
Nasledne by mi trebalo zaplatit prepis na katastri = 66 eur = dalsi poplatok naviac
Popritom je potrebne si v Prime zalozit ucet = 3,50 tusim bol poplatok za vedenie uctu = dalsie prachy naviac a treba nanho pravidelne prispievat
Ucet v SLSP som rusit nechcela, kedze maju (ci sa to niekomu paci alebo nie) najlepsiu siet bankomatov u nas ...ucet nie je zadarmo = dalsi poplatok
Suma sumarum, ked som si zratala kolko penazi by mal stal prenos zo SLSP do Primy ..tak by som za zafixovanych 5 rokov "usetrila" asi 50 eur..co mozem okychat 🙂
Ostala som v SLSP a mam pokoj.
Pravda je ze hypo som nebrala na celu vysku sumy bytu ale len na 50%...cize mesacnu splatku mam len okolo 100eur.
tolko moja skusenost
@simonka_kap Prima má úrok ozaj dobrý, výhodou je tiež to že jediná podmienka je mať u nich účet, preplatia aj pokutu za predčasné splatenie a výhodou je že znalecký posudok stačí aj starší ak je spravený po roku 2014. Ako sa tu už písalo, kvalitný poradca ti porovná všetky banky a najmä vezme do úvahy všetky náklady. Nemalo by to byť o tom, aby ste mali pocit že vás tlačí do niektorej možnosti.
A ak už sme pri poradcoch, pozor na to aby ste sa nedali nahovoriť potom na investičné životné poistenie, ak uvažujete k hypotéke mať aj poistenie...
@simonka_kap oprava s tým znaleckým,malo tam byť že stačí ak bol vypracovaný po roku 2004 🙂
Pomôžem poradím pri hypotéke lokalita Košice
@gloria9 dakujem, ale uz to mame davno poriesene
My sme prenášali hypo z OTP do Prima banky, pretože tam mám osobný účet. Bolo asi 4 roky dozadu, ale keď poklesli úroky, banka nám ponúkla možnosť si to znovu refinancovať na nižší úrok aj pred vypršaním úrokovej viazanosti. Ja mám dobrú skúsenosť, ale netvrdím, že inde to nie je tiež dobré.