Caute. Kto sa v tom trosku vyzna..po 5 rokoch fixovaneho uroku 1,3% nam prave na toto leto vysiel refinanc hypoteky, kedy su uroky okolo 4-5%..poradte.. co je najlepsie v takomto pripade urobit? Dat fixaciu na 1rok a dufat, ze to pojde bud.rok dole? Alebo dat mimoriadnu splatku? Oplati sa to vobec? Ako postupovat? Ponuka este od banky zatial neprisla,len sa zamyslam dopredu. Dakujem
Mna to caka az o necele 2 roky, planujem vtedy mimoriadnu splatku a novu hypo si nastavit na menej rokov splacania ( ak to budeme vtedy vediet financne tahat), fix na max 5 rokov
Strasne zalazi do vysky hypoteky. Napriklad slsp ma rovnaky urok pri 1 r aj 3r aj 5r momentalne akonpozeram.
Ak si dam fix rok moze byt ze o rok bude lepsi urok ale aj horsi.
Ak si dam vyssi pocet rokov fixu tak bud pri znizeni urokovych sadzieb poziadam svoju banku o znizenie uroku kedy vedia dat pokutu aspon SLSP 0.5% z uroku co je pri 100 000€ - 500€
Alebo odist do inej banky s nizsim urokom kedy je pokuta 1% co je 1000€ pri pozicke 100 000€.
A vela bank je pri prechode do ich banky tento "poplatok" ochotny zaplatit.
Ale strasne zalezi ajnod toho ako jenpisana zmluva.
My sme napriklad v SLSP mali pred 10 rokmi urok 5.19 poziadali sme o znizenie uroku zaplatili pokutu a dostali urok 1.7 co bol vtedy najnizsi takze sa to oplatilo
napis mi a mozme sa o tom porozpravat, nakolko som to teraz riesila
@sweet20 no mame vub banku.hypoteka 86tisic.mali sme ju na 19rokov nastavenu a splatka 430e... teraz co som ratala, by nas vyysla splatka o skoro 200e viac co je dost. Na viac rokov si ju dat nemozeme.. tak teraz nvm ci dat mimoriadnu splatku aby sme ostali aspon na rovnakej splatke 430e mesacne , alebo sa ta splatka neoplati davat a radsej si dat rocnu fixaciu a platit rok o tych 200e mesacne naviac... je to pre mna dilema. Peniaze na mimoriadnu splatku by boli z rezervy..cize by nam neostala skoro ziadna
PSS dáva hypotéky tuším až do 78 rokov. Skúsiť si tam refinancovať a predĺžiť...
napis mi sukromnu spravu
@mamula20 hodila som to do aktualnej hypokalkulacky
@mamula20 ostalo nam 72000.mozeme si to dat max na 12rokov.zial viac sa nam neda vo vub.mozno v inej banke ano. A splatka vychadza 620e.co je o skoro 200e viac.. mna zaujimalo ci ma zmysel davat vyninoccnu splatku alebo radsej nie a dat si kratsi fix.. nic viac nic menej
kratsi fix
@sweet20 a mimoriadnu splatku nedavat? Dakujem
je to somarina.. napis mi nakolko tebe sa neda
Urcite by som sa teraz nefixovala na 5 a viac rokov. Mimoriadne splatky pri starom fixe niesu zasa na skodu ak vam tie peniaze nebudu chybat. Ale to ti neriesi situaciu s vysokym urokom pri novom fixe. Akurat budes mat lepsi pocit, ze si si ubrala z istiny.