Ahojte. Čo myslíte, aká by bola adekvátna cena 2i bytu, tehlového, s balkónom, pôvodný stav, v KE ? Mám niečo vyhliadnuté, ale cena 150 sa mi zdá za starobinu akože dosť 🙈😃
Na cenu ma vplyv aj lokalita, takze tehlovy byt bude asi v dobrej lokalite
Zase tie staré tehlové nemajú výťah, čo je mínus, hlavne ak je byt na treťom alebo štvrtom poschodí.
Môjho brat so ženou kupovali vtedy ako my cize pred 5 rokmi? Ak dobre ratam a v KE tehlak na prízemí pod oknami elektricka 3 izbak tusim 150 000e ale aj náš stal vtedy o 50%menej ako stoja teraz, ja by som zatiaľ nekupovala a pockala
@lizatko1009 zatiaľ si robím prieskum, mám sumu nad ktorú nepôjdem. Ale toto čo vidím, to je mimo riadne 🙈 tak ľutujem že som nezainvestovala pred 5-10 rokmi! Sakra
@gejb pozriem dikes
@marsmykkok je to mínus, ale až tak mi to nevadí, počítam s tým, že v tehlovom nebude
@viestta no nie je to priamo v centre, ale tak celkom ok lokality
Pockaj ak sa ešte dá aspoň 2 roky
@lizatko1009 ja som plánovala tento rok, ale nevidim to ružovo ☹️ Budúci rok by som to chcela dotiahnuť, len aby tie ceny ešte neporástli 🙄
V humennom za 3izbovy panelak pytali 130 tisic minule som niekde videla tak v centre kosic 150 myslim ze je ok...strasne su tie ceny teraz
Nam sa podarilo kúpiť v tichom predaji po známosti byt na obrázku pred 5 - 6rokmi ako projekt za 162 000e keď sme dali teraz ohodnotiť byt 360 000e ale mame 50m terasu
@lizatko1009 Waw 👍🏼
Bez bližšieho popisu ťažko súdiť či je cena adekvátna. Ale len podľa toho, čo si opísala, mi aj adekvátna pripadá. Pre predstavu, 3 izbový byt na dedine 8km od Žiliny po čiastočnej rekonštrukcii práve predáva sused za 179 900€ 🤦 takže Košice, i keď nie v centre, ale v dobrej lokalite i keď v pôvodnom stave za 150 000€, mi príde úplne v poriadku. Rodina práve komplet rekonštruuje 3 izbový byt v Žiline za 50 tisíc, takže aj s prerábkou je ten tvoj byt, stále ešte lacný.
Ak chcete napiste mi, manzel ocenuje byty...ale musim vediet ulicu, / lokalita/ m2...stav bytu...atd...
@lilope Ja zase som videla trojizbák na dedine 5 km od Zvolena za 206 000. 😂 Ale predávať môžu, ale podľa mňa nepredajú, tieto byty na dedinách sú strašne premrštené cenovo už a pôjdú dole, lebo nik to za takú cenu nekúpi.
@marsmykkok Ktory 3. poschodovy panelovy dom / novy murovany ma vytah?
@kornelies Tak bytovky nové, čo by stavali také nízke nepoznám tu v okolí, všetko má 5 a viac poschodí. A aj tie staršie, niekde sa výťah porobil alebo má časť vlastníkov záujem robiť.
Mne išlo len o to, že podľa mňa tie staré tehlové bytovky majú aj nevýhody. Ten výťah a aj to, že je to málo bytov, teda vysoké náklady na byt na rekonštrukciu spoločných častí domu, čo zvyšuje fond opráv, respektíve často spôsobuje, že sa väčšina vecí nerenovuje a je v pôvodnom stave, kedže obyvateľstvo je tam prevažne staršie a dôchodky by im nestačili, ak navýšia fond opráv. Pozri si vysoké paneláky, majú nové výťahy, vchody, strechu, zateplenie, balkony. Tie nízke tehlové bytovky často nie sú zateplené, staré chodby a tak.
Tak ked je vedla Domu sv.Alzbety tak ber, zalezi aj od polohy.
Ak to nie je v centre mesta, je to veľa, sledujem byty v KE asi pol roka a videl som kopec 2 iz. tehlových bytov s výťahom v širšom centre mesta v pôvodnom stave za 120 - 130 000€ (Hlinková, Komenského, Straková..). Takže 150 000€ je veľa, za to už spokojne kúpiš 3 izbák. Problém je, že cca mesiac dozadu sa dosť brutálne znížila ponúka bytov v KE, všetko čo som sledoval a bolo za normálnu cenu sa predalo a novo pridané inzeráty majú zas zvýšené nereálne ceny. Počkaj tak 2 roky keď sa dá. Zvýšené sadzby sa ešte takmer vôbec nestihli prejaviť v cenách, trvá to nejaký čas...NBS predpovedá sadzby 4.5% až do konca roka 2025. Dovtedy to ešte klesne.
@jaroslav81 aj ty chceš kúpiť? Je to juh a sever, ale ešte pomerne blízko do centra. Ja mám svoje vyhliadnuté, tie sa tam zatiaľ držia (aj cena drží) 😃 čiže tak rýchlo sa asi nepredajú
My pozeráme KE, KE-okolie domy a pozemky už niekoľko mesiacov, ale do toho sledujem celkom aj byty (aj keď to je pre nás krajná posledná možnosť). Záleží na lokalite, metrákoch, dispozícii,...
Toľko pekných bytov je v Košiciach, aj keď ja zväčša 3i pozerám a aj cenovo sa to dá (jasné, v porovnaní s cenami z pred 5-10 rokov je to masaker, ale nájdu sa aj za dobrú cenu). Záleží, ktoré sídlisko/časť chceš a aký máš strop.
@marsmykkok V mojom okoli sa stavaju max 3 poschodove bytovky. V 60-70 rocnych domov uz byvaju prevazne mladi ludia, stara generacia uz skoro vymrela.
2izbove pekne byty idu teraz v ke okolo 120-130tis sidliska nie centrum
Juh a sever boli vzdy drahsie ako zvysok mesta cca o 20tis
Pozri na nehnuteľnosti.sk podobne byty tam si vieš porovnať ci je to normálna cena.