Reálna cena 2-izbového bytu

15. apr 2023

Ahojte. Čo myslíte, aká by bola adekvátna cena 2i bytu, tehlového, s balkónom, pôvodný stav, v KE ? Mám niečo vyhliadnuté, ale cena 150 sa mi zdá za starobinu akože dosť 🙈😃

gejb
15. apr 2023

Pozri na nehnuteľnosti.sk podobne byty tam si vieš porovnať ci je to normálna cena.

viestta
15. apr 2023

Na cenu ma vplyv aj lokalita, takze tehlovy byt bude asi v dobrej lokalite

zitaje
15. apr 2023

Ide aj o lokalitu, metráž, strarý dom môže mať vyššiu hodnotu ako panelák...
@gejb dobre radí, pozri podobné byty v inzerátoch.

marsmykkok
15. apr 2023

Zase tie staré tehlové nemajú výťah, čo je mínus, hlavne ak je byt na treťom alebo štvrtom poschodí.

lizatko1009
15. apr 2023

Môjho brat so ženou kupovali vtedy ako my cize pred 5 rokmi? Ak dobre ratam a v KE tehlak na prízemí pod oknami elektricka 3 izbak tusim 150 000e ale aj náš stal vtedy o 50%menej ako stoja teraz, ja by som zatiaľ nekupovala a pockala

autor
15. apr 2023

@lizatko1009 zatiaľ si robím prieskum, mám sumu nad ktorú nepôjdem. Ale toto čo vidím, to je mimo riadne 🙈 tak ľutujem že som nezainvestovala pred 5-10 rokmi! Sakra
@gejb pozriem dikes
@marsmykkok je to mínus, ale až tak mi to nevadí, počítam s tým, že v tehlovom nebude
@viestta no nie je to priamo v centre, ale tak celkom ok lokality

lizatko1009
15. apr 2023

Pockaj ak sa ešte dá aspoň 2 roky

autor
15. apr 2023

@lizatko1009 ja som plánovala tento rok, ale nevidim to ružovo ☹️ Budúci rok by som to chcela dotiahnuť, len aby tie ceny ešte neporástli 🙄

slavomira236
15. apr 2023

V humennom za 3izbovy panelak pytali 130 tisic minule som niekde videla tak v centre kosic 150 myslim ze je ok...strasne su tie ceny teraz

lizatko1009
15. apr 2023

Nam sa podarilo kúpiť v tichom predaji po známosti byt na obrázku pred 5 - 6rokmi ako projekt za 162 000e keď sme dali teraz ohodnotiť byt 360 000e ale mame 50m terasu

autor
15. apr 2023

@lizatko1009 Waw 👍🏼

lilope
15. apr 2023

Bez bližšieho popisu ťažko súdiť či je cena adekvátna. Ale len podľa toho, čo si opísala, mi aj adekvátna pripadá. Pre predstavu, 3 izbový byt na dedine 8km od Žiliny po čiastočnej rekonštrukcii práve predáva sused za 179 900€ 🤦 takže Košice, i keď nie v centre, ale v dobrej lokalite i keď v pôvodnom stave za 150 000€, mi príde úplne v poriadku. Rodina práve komplet rekonštruuje 3 izbový byt v Žiline za 50 tisíc, takže aj s prerábkou je ten tvoj byt, stále ešte lacný.

poleva
15. apr 2023

Ak chcete napiste mi, manzel ocenuje byty...ale musim vediet ulicu, / lokalita/ m2...stav bytu...atd...

marsmykkok
15. apr 2023

@lilope Ja zase som videla trojizbák na dedine 5 km od Zvolena za 206 000. 😂 Ale predávať môžu, ale podľa mňa nepredajú, tieto byty na dedinách sú strašne premrštené cenovo už a pôjdú dole, lebo nik to za takú cenu nekúpi.

kornelies
15. apr 2023

@marsmykkok Ktory 3. poschodovy panelovy dom / novy murovany ma vytah?

kornelies
15. apr 2023

@lilope Co rekonstruuju za 50 tisic? Pozlatene klucky?

marsmykkok
15. apr 2023

@kornelies Tak bytovky nové, čo by stavali také nízke nepoznám tu v okolí, všetko má 5 a viac poschodí. A aj tie staršie, niekde sa výťah porobil alebo má časť vlastníkov záujem robiť.
Mne išlo len o to, že podľa mňa tie staré tehlové bytovky majú aj nevýhody. Ten výťah a aj to, že je to málo bytov, teda vysoké náklady na byt na rekonštrukciu spoločných častí domu, čo zvyšuje fond opráv, respektíve často spôsobuje, že sa väčšina vecí nerenovuje a je v pôvodnom stave, kedže obyvateľstvo je tam prevažne staršie a dôchodky by im nestačili, ak navýšia fond opráv. Pozri si vysoké paneláky, majú nové výťahy, vchody, strechu, zateplenie, balkony. Tie nízke tehlové bytovky často nie sú zateplené, staré chodby a tak.

tykat
15. apr 2023

Tak ked je vedla Domu sv.Alzbety tak ber, zalezi aj od polohy.

jaroslav81
15. apr 2023

Ak to nie je v centre mesta, je to veľa, sledujem byty v KE asi pol roka a videl som kopec 2 iz. tehlových bytov s výťahom v širšom centre mesta v pôvodnom stave za 120 - 130 000€ (Hlinková, Komenského, Straková..). Takže 150 000€ je veľa, za to už spokojne kúpiš 3 izbák. Problém je, že cca mesiac dozadu sa dosť brutálne znížila ponúka bytov v KE, všetko čo som sledoval a bolo za normálnu cenu sa predalo a novo pridané inzeráty majú zas zvýšené nereálne ceny. Počkaj tak 2 roky keď sa dá. Zvýšené sadzby sa ešte takmer vôbec nestihli prejaviť v cenách, trvá to nejaký čas...NBS predpovedá sadzby 4.5% až do konca roka 2025. Dovtedy to ešte klesne.

autor
15. apr 2023

@jaroslav81 aj ty chceš kúpiť? Je to juh a sever, ale ešte pomerne blízko do centra. Ja mám svoje vyhliadnuté, tie sa tam zatiaľ držia (aj cena drží) 😃 čiže tak rýchlo sa asi nepredajú

vkatush
15. apr 2023

My pozeráme KE, KE-okolie domy a pozemky už niekoľko mesiacov, ale do toho sledujem celkom aj byty (aj keď to je pre nás krajná posledná možnosť). Záleží na lokalite, metrákoch, dispozícii,...

Toľko pekných bytov je v Košiciach, aj keď ja zväčša 3i pozerám a aj cenovo sa to dá (jasné, v porovnaní s cenami z pred 5-10 rokov je to masaker, ale nájdu sa aj za dobrú cenu). Záleží, ktoré sídlisko/časť chceš a aký máš strop.

lienka.7
15. apr 2023

@autorka ceny sú vysoko a maximálne premrstene. Ja som sledovala 1 byt, len tak zo záujmu lebo sa mi páčil. Min.rok bola jeho cena 199k, kúpil ho jeden chlap a teraz je zase na predaj za 249k. Cize asi toľko k tomu.

cyberk
16. apr 2023

@kornelies my tiez teraz rekonstrujeme 3izb vse okrem kupelne a wc a zatial nam to vychadza na 45k 🙈 a to len robotnici za pracu si pytaju 7k… hrozne sli ceny hore.. a to nemame zlate klucky 🤣

kornelies
16. apr 2023

@marsmykkok V mojom okoli sa stavaju max 3 poschodove bytovky. V 60-70 rocnych domov uz byvaju prevazne mladi ludia, stara generacia uz skoro vymrela.

kornelies
16. apr 2023

@cyberk Pytat si mozu, otazka, ci zaplatis. Vies priblizne rozpisat, co mate v cene a ceny materialov.Dakujem

eeffka
16. apr 2023

2izbove pekne byty idu teraz v ke okolo 120-130tis sidliska nie centrum

eeffka
16. apr 2023

Juh a sever boli vzdy drahsie ako zvysok mesta cca o 20tis