Realitka - odstúpenie od zmluvy

1. nov 2024

Ak je podpísaná zmluva ale ešte neposlali fotky na schválenie pri predaji bytu..platí sa pokuta ?

patka06
1. nov 2024

Prečítaj si zmluvu. My nevieme čo si podpísala.

sasa1310
1. nov 2024

predávam byt aj som ich niekoľko predala cez realitku a nikdy som žiadnu zmluvu predtým nepodpisovala. Prvú zmluvu, ktorú som vždy podpisala bola už rezervačná s kupujúcim

autor
1. nov 2024

@sasa1310 túto sa podpisovalo po tom ako prišli spraviť fotky a 3 d..

sasa1310
1. nov 2024

tak čítaj

beata_k
1. nov 2024

Zrejme ano. Vypracovanie zmluvy nieco stoji.

mk1111111111
1. nov 2024

Podpisala si, ze realitka ma exkluzivitu na predaj? Ci aku zmluvu?

patka06
1. nov 2024

Vždy by sa pred začatím predaja cez realitku mal podpisovať súhlas majiteľa so zaradením do inzercie.
Potom už záleží len na realitke, aké presné podmienky na odstúpenie v ňom má.
Väčšinou sa nemplatí, ak si to majiteľ rozmyslí a súhlas zruší

aalt
1. nov 2024

Ja som podpisoval s realitkou zmluvu. Tam som suhlasil s fotkami s inzerciou a podobne. Dohodli sme sa na vychodiskovej cene a provizii. Mohol som ju hocikedy vypovedat ja aj realitka bez akychkolvek poplatkov. Mohol som byt predat aj sam ale nie ludom, ktorych zozenie realitka. Nemohol som pocas zmluvy predavat cez inu realitku. Fotky mi poslali ako prvy inzerat na schvalenie. Uz nepamatam ci som mal nejake pripomienky. Potom to rozplienili kam chceli. Ale fakt zalezi co mas v zmluve ty. Pocul som aj o zakernostiach, kde sa za vypovedanie plati, nesmies predat bez nich a podobne. Pripadne ze pride akoze zaujemca a vykluje sa z neho realitka a podobne.

autor
1. nov 2024

@aalt akú si dával proviz..koľko percent?

lienka.7
1. nov 2024

Co mas napísané v zmluve?

alickapusinka
1. nov 2024

áno plati podľa toho čo je v zmluve predsat si že RK by predavala vás byt alebo dom. Niekto da zálohu a rozmysli si to a TY si byt alebo dom držala samozrejme že zalohu nevátia a deli sa medzi RK a tých čo predavaju nehnuteľnosť. Tak isto vy ak ste podpisali zmluvu platite zmluvnu pokutu.

patka06
1. nov 2024

@alickapusinka píšeš o úplne inej situácii
Autorka píše o zmluve medzi ňou a RK, aby sa nehnuteľnosť mohla začať predávať - nie o rezervačnej zmluve

alickapusinka
1. nov 2024

@patka06 tak isto ako jej by dala peniaze realitka ak by predavali ak nekupi nehnuteľnosť ako ona by platila pokutu ak má zmluvu podpisanu RK a ak odstupi od zmluvy tak isto plati pokutu.Predavam rreality zo znamym asi viem bola už taka situácia.TY čo pšeš že ja píšem o inej situáci ja som písala že ak aj ona by predavala cez RK a niekto si dal rezervovať nehnuteľnosť ak by nevzal predpadne mu zaloha v prospech nej a RK a tak isto ak podpisala zmluvu s RK a si rozmyslela zmluvnu pokutu zaplat to je vždy.

patka06
1. nov 2024

@alickapusinka v tomto máš pravdu.
Ona chce odstúpiť od zmluvy, pred tým ako začala RK inzerovať - teda nie je žiadna rezervácia.
Takéto odstúpenie má väčšina RK bez poplatku.

aalt
1. nov 2024

To uz nepamatam, by som musel pohladat tu zmluvu. Nejake percenta to boli. Ale bolo v tom komplet vsetko, okrem toho neboli ziadne ine poplatky a neriesil som vobec nic s predajom, zmluvami ... ja som bol spokojny aj fotky nafotil take, ze som "neveril" ze to je moj byt 😉 ale urcite zalezi pristup od konkretnej realitky a realitaka.

darmasiswa
1. nov 2024

aku zmluvu si podpisala? (nazov, podla akeho zakona a kde - ci v priestoroch rk alebo mimo priestorov RK)

vorkola
1. nov 2024

To sa tyka aj domov ?,alebo len bytov