Raiffeisen rezerva na účte - podmienky získania

domcii69
5. jún 2021

Má ju niekto? Aké sú podmienky získania?

birika
5. jún 2021

ja mam kasicku na ktoru si pravidelne ukladam malu sumu - setrim si tak na dovolenku....tie mozem kedy chcem presunut do uxtu a vybrat, alebo pouzit bez popaltku

luckalukas_1
5. jún 2021

ja mam rezervu 50€ stale k dispozicii bez poplatku, pani v banke mi to sama dala ked mi zakladala ucet

birika
5. jún 2021

@luckalukas_1 ano, ja mam rezervu k uctu 500.ň eur

domcii69
autor
5. jún 2021

@birika a neviete prosím vás či musím spĺňať nijaké podmienky na možnosť mať rezervu?

birika
5. jún 2021

oni vam v banke povedia kolko vam to vychadza podla toho, kolko bude pravidelne na ucet prichadzat

luckalukas_1
5. jún 2021

@birika ja mam 500€ povolene precerpanie .. nemyslis toto nahodou? 😃 lebo rezervu neviem ci az tolko se dava

birika
5. jún 2021

@luckalukas_1 aha, ano...a myslim, ze rezervu davaju 50,00 ecok, ako tu uz pisali

luckalukas_1
5. jún 2021

@birika myslela som si 😉 ..ano, to som pisala ja 😁

tomas97
6. jún 2021

5O Euro v RB je vlastne kontokorentný úver a teda nemôžeš mať nagatívny záznam v úverovom registri a to je celé. Schválené to býva do 30 minút.
Robil som v RB.

domcii69
autor
7. jún 2021

@tomas97
A to povolené prečerpanie je ako?

tomas97
7. jún 2021

@domcii69 to je kontokorentny úver volajú to ako debet. Musíš spĺňať nornane kritéria ako keby berieš spotrebný úver. Nemôžeš mať negatívny záznam v úverovom registri hlavne inak ti to dajú bez problémov.

masinka
7. jún 2021

kym si vybavite tu rezervu, precitajte si poriadne podmienky - tych 50 E vam daju "zadarmo" ale vsetko naviac ( 50 - 2000 E) je urocene 20 %

tomas97
7. jún 2021

@masinka tak to má každá banka pri debete alebo kredite je 20% 🙂 ... 0-50e je však za 0%. Viac ako 50e ani RB nedáva mám taký pocit.

masinka
7. jún 2021

@tomas97 praveze RB ponuka k paradnemu uctu rezervu az do vysky 2000 E, to ze do 50 neplatis urok je hned na prvej stranke uvedene, dopatrat sa toho aky je urok pri vyssich sumach je uz tazsie....

tomas97
8. jún 2021

@masinka mám pocit, že musíš tu rezervu vyplatiť do konca nasledujúceho mesiaca a až potom ti začne nabiehať úrok. A ako píšem, 20% úrok pri debete / kredite dáva každá jedna banka bez rozdielu.

masinka
8. jún 2021

@tomas97 toto co pises je pri debetnych kartach - platis nou, na konci mesiaca dostanes vyuctovanie a mas urcitu dobu dokedy to musis splatit, inak zacne nabiehat urok. Kontokorent sa uroci hned - napriklad 10. nemas dost penazi, ides do minusu, 15, ti nabehne vyplata, tak sa to vyrovna a na konci mesiaca v ramci stahovania poplatkov si stiahnu aj urok za tych 5 dni.

natalienka12
8. jún 2021

@domcii69 Rezerva je kontokorentny uver, banka ti ho schvali podla vysky prijmu, ale neodporucam ti to cerpat. Raiffka dava tusim 50 eur bezurocne, ale to neznamena, ze tych 50 eur nemusis splatit. Kontokorent sa uroci od prvego dna cerpania, ak uz chces cerpat peniaze banky, oplati sa kteditna karta, ja ju vyuzivam, je tam bezurocne obdobie mesiac a pol a potom mam nastavene automaticke splacanie, cize nikdy urok neplatim a kreditku mam zadarmo. Predpokladam, ze Raiffka to ma podobne ako ine banky.

tomas97
8. jún 2021

@natalienka12 Raiffeisen ale nemá kreditku. Vlastne hej, je to tak ako sa píše že keď máš KK tak ti banka sťahuje hneď % ak nie je dohodnuté inak. Ja som mal v Unicredit 99€ bez úroku preto som to nejako bral samozrejme. 🙂 ospravedlňujem sa za chybnú informáciu 🙃