PZP vinníka a posťovna neplnila

julinka1111
10. apr 2024

Našla som si auto na parkovisku s lístkom že do mna troška šúchla. Tak sme sa stretli, všetko spísali, poslali do poisťovne. Všetko sa riešilo cez škoda Autoservis ktorý naťahoval opravu 2 mesiace. Potom mi prišlo vyjadrenie že 600€ posielajú poisťovni na účet .... ked som si prišiel pre auto, tak mal prvé vyjadrenie o preplatení a potom druhé že kôli korozii na aute mi nebudú plniť nič a uzatvárajú škodovú udalosť. Aby som si mohla auto prevziať, tak som musela zaplatiť servisu a mám si to teraz riešiť s poisťovnou. Super zážitok. Mne niekto urobí škodu a ja mám ešte plniť. Co by ste robili dalej. V servise mi radil že ak je nejaká korozia, tak krátia plnenie ale ešte sa nestretol s tým aby neplnili. A na aute nie je viditeľna žiadna korozia.

tundra
10. apr 2024

@julinka1111 trochu sa v tom stracam...Kto poslal 600€ poistovni na ucet?Servis poslal fakturu poistovni a ta ju nepreplatila?Môzes sa odvolat proti rozhodnutiu,pripadne sa obratit na omudsmana.Este raz si precitaj,co si napisal/a,nie je to zrozumitelne.

nikpa
10. apr 2024

@julinka1111 treba sa v danej poistovni vinník odvolať a podať sťažnosť, ktorú musia prijať. Ak nepochodis, môžeš sa obrátiť na poisťovacieho ombudsmana. A ešte máš možnosť upovedomiť o prípade Národnú banku Slovenska, konkrétne Odbor finančných spotrebiteľov. NBS okrem iného dohliada nad poisťovníctvom v SR.

julinka1111
autor
10. apr 2024

@tundra prepáčte, preklep... 600€ posiela poisťovna na účet servisu

sissy27
10. apr 2024

@julinka1111 a ktorá poisťovňa to bola?

akvi
10. apr 2024

@julinka1111 no čo ti poviem, nám poisťovňa odmietla vyplatiť totalku, aj keď sme mali zápis od polície s jasne určeným vinníkom. Až keď im náš pravnik poslal list, že ak nezaplatia, dávame to na súd, tak zaplatili. Takže áno, takéto praktiky tu máme v tomto štáte, mňa už fakt asi nič neprekvapí. Určite to nenechaj tak, oni sa na to spoliehajú, že veľa ľudí sa nebude chcieť s nimi naťahovať a vzdajú to.

julinka1111
autor
10. apr 2024

@sissy27 Uniqa pani ktorá ma šúchla pracuje vo Winers ako nejaká oblastná riaditeľka ako značka BL-VIN ... ja som si myslela že možno preto

julinka1111
autor
10. apr 2024

@akvi fuuuuu

tundra
10. apr 2024

A videla si to zamietnute plnenie?Alebo servis skasiroval peniaze od poistovne aj od Teba?Zvlastne je,ze najprv daju prislub na plnenie a potom to zamietnu...to mi nepride celkom standardne.Ty mas moznost, este vymahat peniaze od toho,kto skodu spôsobil,nakolko poistovna plnenie zamietla.Pokial zamietne poistovna plnenie po odvolani,doporuceny list na majitela auta s vyzvou na uhradu vzniknutej skody s terminom.Pokial nebude chciet zaplatit vzniknutu skodu,smer pravnik a ver,ze jeden dobre formulovany list s dorucenkou od pravnika a formulka s nahradou sudnych trov,dokazu niekedy zazraky.

julinka1111
autor
10. apr 2024

po xy telefonátoch a správ mi ho včera poslali poštou. Ano veľmi zvláštne je to, aj pán v servise mi hovoril že sa s tým ešte nestretol. Tvrdil mi, že ak prídu servisu peniaze, bude ma určite kontaktovať. Ale veľmi pekne dakujem