Pýtate si v obchode výdavok naspäť?

13. apr 2021

Ahojte, mozno trapna tema ale skusim. Minule som bola v Dm kupit par zakaldnych veci do 10€. Vacsinou platim kartou, no chcela som minut peniaze z penazenky. Zaplatila som celou 10€ bankovkou nakup za 8,40 a cakala na vydavok a blocek. (Vzdy cakam na blocek lebo keby nahodou pipam tak mam o tom doklad.) Dala mi ho do ruky, ja sadnem do auta, a az na semafore si uvedomim ze mi nedala vydavok. Samozrejme ze sa uz neotacam a a mala som si to skontrolovat hned, no mala som plne ruky.

Trosku ma to zarazilo, lebo ja by som sa napriklad potesila keby o 1,60€ kupim lacnejsie moj oblubeny sampon napriklad.

Pride mi to drze automaticky v obchode nevydat zakaznikovi. Nepovedala som "to je dobre", "drobne si nechajte" alebo "10". Len som bola bezne mila, sa pozdravit atd.. Ja davam tringelt ked je nejaka pridana hodnota, spravili sluzbu rychlejsie, prijali ma skor atd... baba len naskenovala par veci a uz ma na to podla seba narok. Nabuduce si dam pozor 😁

Tu začni písať odpoveď...

bubuzu
13. apr 2021

Ahoj,podla mna sa iba pomylila alebo ti tam ten vydavok dala a ty si si ho nevsimla.Kludne by som sa vratila a spytala sa na to,mozno tam mas tie peniaze stale odlozene.

marryen
13. apr 2021

To určite v obchode nemôže predavačka urobiť. To nieje reštika, že môžu si brať tringelty.😀 Buď si si nevšimla, alebo Ti zabudla vydať..alebo neviem....Len tak si predavačka nemôže nechať ani centy.

hederamonstera
13. apr 2021

tak toto sa neda povazovat, ze si to nechala lebo je to drobny vydavok 🙂 nemala by to spravit ani pri 1 cente, pokial zakaznik prvy nenavrhne, ze si to moze nechat.
Co sa tebe stalo, bola podla mna nejaka chyba, nie umysel 🙂

majamat
13. apr 2021

aj ja si myslim, ze len urobila chybu. samozrejme v takom pripade to mozes pytat,a le teda hned. ked uz si v aute, uz je neskoro. este sa mi nestalo,a by si niekto len tak nechal takuto sumu, pokial som mu to sama nedovolila. to, ze si niekto ponecha vydavok, sa mi uz stalo,a le len vynimocne a boli to skor centiky

falbala132
13. apr 2021

co? toto je cele odveci, a uz len ten nadpis "pytate si vydavok naspat?" ja ze otazka bude smerovat k tomu, ze si platila 9,99 € a ona ti nevydala 1 cent, lebo toto sa stava 😀 ale tu si bud skor odisla, alebo ta chcela normalne ošmeknut.

nistika
13. apr 2021

podla mna ti proste zabudla vydat....stava sa. zjvne vam to uslo obom.

katarinaba
13. apr 2021

Podla mna ti dala vydavok na tu podlozku a blok trval dlhsie, ten ti podala rovno do ruky. Skor si si zabudla vydavok zobrat.

diewcatqoo
13. apr 2021

Jasne, ze si pytam naspat. Stalo sa mi niekolkokrat, ze som napr platila stovkou a predavacka mi vydala len do 50tky a pod. Vzdy si vypytam, pokial nejde o vydavok nizsi nez 50 centov, to vacsinou poviem, ze je ok.
Myslim, ze predavacka to nespravila naschval a bud ti zabudla vydat (vsetci sme ludia) alebo ti tie peniaze niekde polozila a ty si si to nevsimla.
Kazdopadne, pokial si na to prisla az na semafore pre ceste naspat, je to uz neskoro.. mas aspon ponaucenie do buducna, ze vydavok si treba vzdy skontrolovat.

dmk_1
13. apr 2021

Skor myslim, ze zabudla. Vydaju mi aj 1 cent, ked platim firemnymi a vzdy cakam vydavok a blocek. Minule mi zabudla vydat aj v banke, okolo 120 eur.. Pozerala na mna, ze co tam stojim, ci mi este nejako pomoze. Tak vravim, ze nie, ale na vydavok zabudla. Joooj, chachachichi prepacte, keby sa nesustredim, tak si poriadne zarobim.

alenka2101
13. apr 2021

V obchode sa mi to este nestalo,ale v jednej lekarni velmi casto..potom som do nej prestala chodit 😊

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
klarissa25
13. apr 2021

Určite to neurobila naschval...

autor
13. apr 2021

Pozerala som praveze na podlozku a na nu ale nic, len mi povedala usim ze to chvilu trva. Ja som si pozrela na mobil rychlo, podala mi blok a ja uz do auta uhanam😁

autor
13. apr 2021

Ale ano tiez mi pride ze by bolo blbe toto spravit naschval a neponizila by sa k tomu 🤷🏻‍♂️

littlebubble
13. apr 2021

Ja si myslím, že ona si tie peniaze ajtak nechať nemôže pre seba takže načo by jej to bolo.

simca06022011
13. apr 2021

podla mna sa nepomylila, ale peniaze ti dala na tacku a blok do ruky... kedze sa nan caka niekedy dlhsie. A zabudla si to/nevsimla. Isto iste si nenechala vydavok :D vies aku pokutu by dostala ak by sa z teba vyklula SOI? Mne sa nikdy nikdy nestalo, aj ked som povedala napr. ze je to "v poriadku", aby mi nevydali a ja to potom tam necham, ale za to, sa mi nei raz stalo,ze za mnou kricali, ze este sm tam zabudla vydavok :D naposledy na poste pred 2 tydznami

asia83
13. apr 2021

@bubuzu Presne to isté si myslím. Výdavok sa dáva na misku, určite jej tam tie peniaze dala, no ona ich tam nechala. Neverím, že by jej nevydala tak vysoký výdavok.

suzitok
13. apr 2021

A nepovedala si "dakujem"? 😀 Mne sa raz stalo, ze som kupovala iba pečivo, suma okolo 3,50€ nepamatam si presne a ako som podávala predavacke 4,-€ a ona mne vrecko s pecivom, povedala som "dakujem" ( akoze za zabalenie a podanie) a ona to vzala tak, ze si moze nechat cele 4,-€ 😁
Ja som sa neozvala, isla som prec 😀

nafka0483
13. apr 2021

Myslela som, ze sa ti to stava pravidelne, tak sa zamyslas nad tym preco ti nevydavaju a ze ci si mas vydavok pytat. Ale tebe sa to stalo raz, takze to bola pravdepodobna chyba, zabudla, pomylila sa.

A ano, na vydavok normalne cakam a nestalo sa mi este, ze by mi nevydali. Ked sa velmi ponahlam a platim 9,99, tak dam 10tku a poviem, ze to je dobre, blocek mi netreba a utekam prec. Pripadne v Lidli ked vraciam tovar za 9,99 a nemam jeden cent, tak dam 2 centovku a poviem, ze to je ok, to je jeden a oni mi vratia celu 10tku.

zooeynka
13. apr 2021

@dmk_1 v banke su pod kamerami a ked jej konci "sichta"musi jej kasa sediet, rychlo by prisla na to ze by mala navyse 120€. Teda ze by ti ich banka samozrejme vratila...

autor
13. apr 2021

@suzitok haha je mozne ze toto bol aj moj pripad 😀

jenny224
13. apr 2021

Ale toto sa rozlišuje, čašník a predavač. V obchode nefungujú tringelty, takže asi zabudla vydať, alebo sa teda cielene "obohatila". Resp také, že výdavok 1 cent niekedy nechám, ale toto je trochu iné.

leuska0910
13. apr 2021

Robim v dm, blokovala som jednej babke a tej sa usta nezavreli a 2x ma od kasy po nieco poslala, ze ona si to zabudla zobrat a bolia ju nohy.. a ako stale mlela tak som jej zabudla vydat (nejake 2€)..
Po chvili prisla spät, vraj som jej nevydala a ja som bola v tom, ze ano.. tak nakoniec veduca musela pozriet kamery a fakt som jej nevydala..
Odvtedy sa zo zakaznikmi pri blokovani nebavim.

simca06022011
13. apr 2021

@jenny224 ani v restauracii si casnik nemoze nechat vydavok len tak, tringelty sa nepoznaju u nas. Ak by takej SOIke nevydal, rovnako by sa mal zle, ako predavacka. A urcite si casnik sam od seba vydavok nenecha. Este aj drzat by ich mali casnici mimo oficialne trzby... a to napr. aj na firmach odporucam, ak je nieco navyse, v pokladni to nemoze ostat.
@dmk_1 nezarobila by si, vecer by ti volali.. od nas takto zle poratali hotovost a 500EUR menej nam vlozili na ucet, vecer nam volali z banky ;) to musi sediet, pokladnicka v banke si nehodi eura do vrecka.

jenny224
13. apr 2021

@simca06022011 jasné, to som nemyslela tak, že čašník si nechá automaticky peniaze, lebo je to tringelt. Narážala som na to, že tam hovorím: "to je dobre" a on si peniažky zvlášť nechá. Ale v obchode to človek nerobí, teda aspoň ja nie. Inak tiež keď som kedysi dostávala tringelty, nechávala som ich bokom, aby to nebolo v kase

number19
13. apr 2021

Ano. A dokonca ked nieco nauctuju nespravne tak sa vratim a spytam sa o co ide...
V restauraciach, puboch a tavernach som vzdy nechavala dobry Trinkgeld... (pred Koronou 😢 samozrejme)

tenerifka
13. apr 2021

mne sa este nic take nestalo a to casto platim v hotovosti, ale samozrejme by som sa hned ozvala. No a restauracie na Slovensku su kapitola sama o sebe, viem, ze to na mnohych miestach funguje ako za sociku (zaokruhlovanie pri platbe), tak toto u nas nie, mam platit napr. 63,40, dam casnikovi 70, pockam, co mi vycaluje presny vydavok a z toho vydavku ak chcem, mu necham nejake sprepitne

biela_sova
13. apr 2021

Baby mne sa stala ina pecka 🙂 pred par rokmi sme boli s priatelmi v piatok vonku, ja som si kupula 1 tonik (1,90eur), dala som casnicke 5 eur a ta sa mi odvetila, ze nema vydat, tak ze je to takto ok. Ostali sme na nu pozerat v nemom uzase. Nebolo to ok, tringelt ma navrhnut predsa zakaznik :D

zooeynka
13. apr 2021

@biela_sova dufam ze si nakoniec kupila 2 toniky a zuvacky k tomu....kks aka pohodova casnicka!

biela_sova
13. apr 2021

@zooeynka hahaa jasne. To bolo na zaciatku vecera..nechala som si yo ako otvoreny bank. Ale taku drzost som veru predtym ani potom nikde na svete nezazila ;)