Dobrý deň prajem. Potrebujem radu.
Od 1.1 2020 som zaevidovaná na ÚPSVaR. A tiež som si na Sociálnej poisťovni požiadala o dávku nezamestnanosti, keďže dva roky už mám odrobené. A teraz, tá vec ma znepokojuje, keď je už február a neprišiel mi ešte papier o schválení a peniaze takisto nie. Koľko taký proces trvá? Môžem sa dočkať, že mi peniaze prídu do 15. Marca? Ďakujem za rady 🙂.
@lubinka2219 nakolko som minuly rok riesila tento problem, tak je to presne ako uz bolo napisane socialna poistovna ma 60 dni na rozhudnutie. 60 dni sa ale rata az od dna kedy si bola na socialnej aj s tlacivom a nie od kedy si evidovana na urade prace. A socialna poistovna davku v nezamestnanosti nasledne zasiela 11 den v mesiaci samozrejme ak je to pracovny den ak to vide na vikend posuva sa to. V marci by Ti ale uz mali prist peniaze.
@sonka_miro áno, neráta sa podpora až od toho dňa, kedy som sa zaevidovala, ale bolo to až po dvoch dňoch, číže 3.1 a všetko bolo v poriadku, povedali mi aj toľko, že mám nárok. A stále čakám, no nič. Ale tak pevne verím, že nebudem mať problémy a v marci mi peniaze prídu, ďakujem za odpoveď 🙂🙂
@lubinka2219 pridu neboj , zaplatene budes mat od prveho dna do evidencie, len socialna si dava nacas, tiez som sa evidovala 8.10 a peniaze mi dosli az 11.12 a to uz som bola vyradena z evidencii co som si uz nasla pracu. 😀😀
@sonka_miro naozaj? 😅 a vyplatili vám celú podporu za tých šesť mesiacov? Počula som, že človek ktorý poberá podporu a stane sa, že si človek nájde prácu napríklad po troch mesiacoch, tak sociálna poisťovňa mu musí vyplatiť aj ostatok, čo sú teda ďalšie tri mesiace. Pretože ďalší nárok na podporu bude mať až po ďalších rokoch odrobenia.
@lubinka2219 ak poberás podporu 3bmesisce a nastúpis do prace môžes požiadať o preplatenie 50 percent co zvysku... Čiže nie cely zvyšok podpory ale len polovicu
@lubinka2219 a keď si evidovaná 6 mesiacov tak dostaneš podporu za 6 mesiacov samozrejme
Ahojte, ja by som sa chcela spytat akym sposobom vlastne zostat zaevidovany na urade prace celych tych 6 mes? Neustale odmietat vsetky pracovne ponuky? Nad tym sa nikto nepozastavuje, ze pracovne ponuky odmietas? :D Mozno sa pytaM blbost, no som cerstvo zaevidovana a dostala som postou navod na prihlasenie do systemu Internetoveho sprievodcu trhom prace a tam mam nahrat zivotopis a podobne veci a teda ked (ak) mi tam zacnu chodit ponuky prace, tak ich mozem odmietat a nikomu to nebude vadit ze sa “nechcem” zamestnat len preto aby som poberala cely polrok podporu?
@andrejkavid92 mne povedala na úrade práce že môžem sa tam zaregistrovať, nie že musím. Vôbec som sa tam nezaregistrovala. Som na podpore od septembra.
@lubinka2219 Ako piseme v xy diskusiách o tom istom. Netreba zakladat nove. Na rozhodnutie ma SP 60dni. Kedy si podala žiadosť o podporu? Ak ti doteraz nic neprislo volat na SP kde je problém, mozno nema zamestnavatel v poriadku výkazy-napriklad.