Problémy so splácaním úrokov na kreditných kartách

swwan
7. máj 2015

Ahojte,mám jeden veľký problém,ktorý sa už tiahne pár rokov.S manželom sme si zobrali kreditné karty-Triangel a Quatro.Mali sme malé deti,ja na RD a peňazí bolo málo.Manžel ako szco v zime bez roboty a tak sme sa dostali do "začarovaného kruhu".So splátkami sme meškali,potom sa doplatili,znovu sme meškali a tak to išlo,vždy sme sa dohodli po telefóne,na emaily nereagovali.Prišiel nám list,že všetky karty/4/,sú u firmy EOS KSI.S plácať,že budeme im.No problém je v tom,že splácame už 2 roky,mesačne po 200€ a nemáme splatené nič.Ked som sa informovala,kde sú peniaze,čo sme zaplatili,neodpovedali,následne nám prišlo emailom,že žiadajú vyplatiť všetko naraz.Ihned som im volala,pokračujeme v mes. splátkach,no stále platíme a nemáme nič splatené.Odpoved je,že CFH,to je spoločnosť,od ktorých máme karty si stále doratúva úroky.V zmluve nemáme uvedené,koľko % je štandartná splátka,ani úroková.Vie niekto poradiť ako ďalej?
Ďakujem

jeennyv
7. máj 2015

tvoja tema ma zaujala a klikla som na stranku slovenske kreditne karty. sk a isla dom do sekcie dokumenty a v tom manualy ci zmluvnych podmienkach citam, ze urokova miera citujem .... je uvedená v Zmluve a/alebo
v Cenníku. cize si prestuduj niekde ich cennik alebo dokumenty na tejto stranke...plus ich konanie sa mi zda nejake podvodne, predsa nie je mozne, aby ti nedokazali zdokladovat kam sli tvoje platby alebo aky je ich ostatok atd. ja by som sa o tom este informovala...ak ti nebudu schopny podat relevantne informacie...upovedom obchodnu inspekciu kontrolny urad alebo sa este pred tym vsetky porad na nejakom pravnom fore....

melipa
7. máj 2015

Ahoj, toto nie je dobra situacia. Zrejme vam istina stoji a stale platite len uroky z pozicky, resp.uroky z omeskania, co moze takto ist donemoty...je to ciste svinstvo ako niektore uzernicke spolocnosti konaju. Tu ti asi nepomoze nic ine, len si zobrat pravnika, ak si ho nemozete dovolit, tak aspon cez bezplatnu pravnu poradnu, ktoru najdes vo vacsich mestach a myslim ze aj priamo pri Min. spravodlivosti SR.Ked sa im ozve pravny zastupca, budu sa predsa len inak bavit. Treba zistit, kolko ste doteraz celkovo zaplatili, ake tam boli uroky a podla toho postupovat dalej. Pre istotu si o vsetkych platbach nachystaj doklad, a over si ci su aj vsetky vase platby zaevidovane v ich vypise.

swwan
autor
7. máj 2015

EOS mi vyčíslila dlh na každú kartu zvlášť,následne poslala aj splátkový kalendár,kde je rozpísaná suma v splátkach po 50€ mesačne,čo zhruba vychádzalo,že cca za 2 roky mala byť každá splatená.Pri poslednej splátke je uvedené,že sa máme informovať na zostatok.Ďalej v zmluve o dlhu s EOS je uvedené,že dĺžna suma je bez úrokov.CFH mi sumu vyčísliť nechce,vraj dlh už má EOS,EOS zas tvrdí,že sa mám informovať u CFH.To,že som im už zaplatila 4000€ a nič nie je splatené,som zistila až po 1 a pól roku splácania.úver snád už asi v každej banke som žiadala,no nikde mi ho nedajú,pretože kôli týmto kartám som v registry,takže sa nikto so mnou ani nebaví,na nete sú samí podvodníci,takže len platím

nikawero12
7. máj 2015

@swwan ja by som vám odporučila, aby ste si najali nejakého dobrého finančného poradcu. Nebude to síce zadarmo, ale mohol by vam pomôcť, lebo vy poriadne neviete ani čo ste pred rokmi podpisovali, nemáte prehľad za čo platíte a v akom stave sú vaše financie na kreditných kartách. Poradca by sa vám na to mohol pozrieť a navrhnúť vám nejaké prijateľné riešenie.

swwan
autor
7. máj 2015

som zúfalá,nič by ma nežralo,keby viem,že sa aspoň niečo spláca.Neviete mi poradiť do akého práva patrí tento problém?

bonaqa2013
8. máj 2015

ešte aj na MK sú právnici - pozri skupiny. ale asi lepšie bude navštíviť bezpl. poradňu.

tova
8. máj 2015

nic divne na tom nevidim. Karty ste nesplacali na cas, zdvihli vam poplatky za omeskanie a urok, takze ked nevyplatis celu zostatkovu sumu, tie uroky a poplatky budete platit do nekonecna. Banky nedavaju kredit karty zadarmo, a splacaj ako sa ti zachce. Cez karty sa clovek moze dostat do velkych dlhov

sue
8. máj 2015

@swwan odkial ste?

melipa
8. máj 2015

@tova - pokial viem, istina sa neda vyplatit pred urokmi
..cize neda sa urobit take, ze vyplatim istinu aby uz nerastli uroky. @swann - napis aj mne odkial ste, mozes aj do IP, pokusim sa ti pomoct.

swwan
autor
8. máj 2015

@tova divné je to,že tu nie je určené,koľko sú tie úroky,čiže každý mesiac platím len za to,že ma nedajú niekde exovi alebo na súd.čítala som aj to,že sú EOS sú len podvodníci a že ich treba ignorovať,no mi máme dom a nemôžem riskovať,že prídeme oň.Jediné riešenie by bolo,vyplatiť im všetko naraz,v našom prípade je to cca 10000€,ktoré mi nikto nechce požičať za normálnych podmienok ☹

kaktusik007
8. máj 2015

@swwan u teba ale musi byt aj iny problem.

pretoze ak by si mala dlh iba u nich, a preukazatelne im tie 2 roky platis po 200 eur, a mas dom, neverim, ze by ti ziadna banka neposkytla uver na 10 tisic eur aby sa tohto mohla zbavit..... pri 6% hypo, co je brutal a na tejto sume su uz spotrebne uvery, na 30 rokov je splatka 60 eur....

ty asi tie splatky im moc tiez pravidelne neplatis..... vsak?

svetluska82
8. máj 2015

@swwan tieto nebankovky by som neskusala ...Pred tyzdnom som si chcela vziat notebook na splatky, ze aspon nebudem vyberat zo sporiaceho uctu. Uz to mi bolo divne, že zmluvu som si mohla vytlacit a otvorit len raz. Po vytlaceni som studovala a oni mi sice ponukli uver na 300 e ale nasledne k tomu uver na 5000 e, kde bol urok 43% . Ked som tam volala, tak ten druhy uver, že davaju automaticky, jedn a sa o kartu a ak splatim 300 e tak nasledne prejdem na ten druhy uver....Co mi prislo divne, že naco druhy uver na 5000 e ked potrebujem len 300 e na notebook. Nakoniec som to vsetko zrusila a vybrala zo sporiaceho uctu. Aby mi raz nahodou nezaklopal exekutor a a ni nebudem vediet preco. 😎

svetluska82
8. máj 2015

@kaktusik007 isto pravidelne neplati. Moja mama sa tak dostala cez tie karty do dlhov a to si pozicala banalnu sumu tusim 400 e. Za kazdy omeskany den tusim 100 e pokuta, takze to je taky riadne bludny kruh. Mama splaca uz 15 rokov a furt to nie je splatene.

masinka
8. máj 2015

@svetluska82 ,
@kaktusik007
no a mozno aj pravidelne plati, ale ked maju ti uzernici urok 30 % rocne (resp. maju tam aj poplatky za vedenie uctu a podobne srandicky), tak z 10 litrov tie dve stovky mesacne nie su ani na uroky, nieto este na istinu......

henikav
8. máj 2015

@swwan na kreditkach byvaju obrovske uroky, ak mate vycerpane 10tisic plus nejake uroky z omeskania, tak sa ani necudujem ze 200 eurova splatka vam pokryje len tie uroky. Skus sa informovat napriklad ohladne americkej hypoteky v tatrabanke(to len priklad, pripadne porovnaj aj ine banky), ked pises ze mate dom, zatazit ho hypotekou na tych 10tisic a potom pravidelne splacat. Mozno budete splacat 10 rokov po nejakych 80-100 eur, ale aspon vies kolko, kedy a dokedy

lucka1222
8. máj 2015

@svetluska82 mám presne rovnakú skúsenosť ako ty... tiež som chcela notebook na splátky, a dostala som rovnakú zmluvu ako ty, čo sa mi vôbec nepáčilo, lebo o žiadnu ďalšiu pôžičku som nemala záujem. Písala som im hneď mail, čo to má znamenať a prišla mi len veľmi zmätená odpoveď. Tak som to tiež hneď zrušila a radšej nakupovala v hotovosti 🙂

lucy125
8. máj 2015

@lucka1222 Baby a z akej spolocnosti ste si chceli brat splatky??? Lebo mi sme mali dost veci na splatky( chladnicku,tablet,kavovar,fotak,pc,detsku izbu)d roznych cetelem,quatro,home credit a vzdy sa splatilo iba co sa malo,bolo uvedene kolko splatok,po kolko eur,dokonca sme davali navyse aj peniaze a bolo to splatene skor,dokona home credit ak uroky vratil po riadnom splateni.ziadny uver navyse sme nedostali.
@svetluska82

lucka1222
8. máj 2015

@lucy125 Toto, čo som spomínala, bol Cetelem.

lucy125
8. máj 2015

@lucka1222 hej? lebo nam žiaden iny uver nikto neponukal,tu kartu čo zasielaju,tak tie su neaktivne taku mi zaslalo aj O2 že si možem aktivovat a je tam 2000€ ale to neznamena že ked vam ju pošlu že ju musite využit.mne ked take pridu,prestrihnem napoly a zahodim.su to neaktivne karty,musite zmluvu podpisat a aktvivovat ju,nasledne pride pin kod až potom je aktivna, s takymito kartami sa u nas maly hra doma 🙂

lucka1222
8. máj 2015

@lucy125 Inak, ten úver navyše - oni ťa na to neupozornia, treba si poriadne prečítať zmluvu, aj ja som im to skoro podpísala, lebo bolo toho veľa papierov a nechcelo sa mi to dopodrobna čítať 🙂 Vedela som koľko by som mesačne platila, ako dlho a ostatné som len tak preletela ☹ Ale potom mi to nedalo a v texte som našla ten odsek o tej ďalšej pôžičke a nestačila som sa čudovať. Lebo tam aj keby si ho nečerpala, by si platila nejaké ďalšie poplatky. Kamarátka na to doplatila, že si to nevšimla a potom ju uháňal exekútor ☹

lucka1222
8. máj 2015

@lucy125 Áno, takéto karty poznám, aj ja s nimi nakladám podobne 🙂

lucy125
8. máj 2015

@lucka1222 ale to nemohla byt karta,lebo tie su neaktivne,aktivna je az ked o to telef.zaziadas.ja mam takych kariet doma neurekom.a pokial telef.neziadas kartu aktivovat nepride ti pin a nemas coplatit.dokonca tieto kartymaju aj predpisanu dobu,pokial mozes aktivovat,napr.3mes.po uplynuti doby ti ju uz neaktivuju ani keby si chcela.

lucy125
8. máj 2015

@lucka1222 to ti asi ponukli uver zcetelemu nie kartu na tych 5000€.svagrine v tescu vystavili platiacu clubkart kreditku s uverom 500€ ona ju rozstrihla a zahodila,potom jej volali ci ju chce aktivovat,povedala ze nie ze karta je v kosi a bolo vybavene.

lucka1222
8. máj 2015

@lucy125 Nie to nebola karta, neviem či to boli peniaze na nejakom ich účte, za ktorý by si musela platiť poplatky, také niečo... Jednoducho aj keby si tie peniaze nevyužila, platila by si nejaký poplatok za správu účtu a pod. Už si to presne nepamätám, ale prišlo mi to, že zavádzajú ľudí.

jeennyv
8. máj 2015

@lucy125 lebo ty si brala veci klasicky na splatky a riadne si platila a nebrala si si financie z tych kart, aj my sme brali veci na splatky a ked riadne platis vyklopat nebol nikdy problem.... ale zakladatelka temy sa nechala nalakat spolocnostou a jej lahko dostupnymi peniazmi a ked si clovek neda pozor tak to konci takto, lebo niet vacsieho svinstva ako kreditne karty a rozne uverove programy za "vyhodne" ceny, ktore su v reklamach....inak napr. takto zavadza aj postova banka, ktora vam raz za cas posle istu sumu, hlavne v obdobi vyplat aby ste si nevsimli a vlastne cerpate ich nejaku "pozicku" a potom chcu splatky a nekrestanske uroky...jednoducho na financie si treba davat pozor a sledovat si ich 🙂 🙂

lucy125
8. máj 2015

@jeennyv ale ja som reagovala na prispevok @lucka1222 ze chcela na splatky notebook a cetelem jej hned do zmluvy strcil aj 5000€ uver o kt.neziadala. my sme mali aj kredt.kartu ale peniaze tam odchadzali pravidelne az sa splatila a deaktivovala.ono je to fajn,ale treba s tym fakt opatrne.

jeennyv
8. máj 2015

@lucy125 ako pises, oni ponukaju rozne uvery, ale ked nechcem nereagujem a nepouzivam, lebo casto sa do toho chciet nechciet zamota.....ja napr. osobne kreditne a ine karty, okrem klasickej k uctu nevyuzivam a mam pokoj 🙂

lucy125
8. máj 2015

@jeennyv my sme par krat vyuzili,aj kolegyna ma,je to fajn pred vyplatou a na necakne vydavky,ale treba opatrne a nevziat vysoke sumy,lebo tie %uroky su desne.napr cetelem karta,2600€-155€ splatka,my mame 15000€ hypot.a splatku 68€. A to je rozdiel,aj ked jedno je spotrebak a druhe hypot.ale aj tak.

manzanillaa
8. máj 2015

Platíte zrejme fakt len úroky, ktoré môžu byť v takýchto spoločnostiach aj 50 %☹ Odporúčam vziať si riadne v banke úver na prefinancovanie týchto kariet-to znamená, vziať si jednu pôžičku, vyplatiť s ňou hneď všetky karty a splácať len túto jednu...1.ušetríte na úrokoch, pretože v banke sú teraz nízke úroky 2.znížite si mesačnú splátku
Pracujem v allianzi, ktorá má od apríla licenciu na poskytovanie úverov (ako jediná poisťovňa na Slovensku🙂Máme zmluvu s piatimi bankami na Slovensku a zľavu na poskytovaný úver. Ak chcete bližšie info, môžete ma kontaktovať cez IP..Prajem Vám skoré vyriešenie tejto nepríjemnej situácie.

ingrid25
8. máj 2015

Ahoj. Suhlasim s manzanillaa. takto jedine sa splatis dlhov v tychto spolocnostiach, inac bude stale platit uroky z omeskania a pozicky sa nezbavis. treba co najrychlejsie konat.