Dobrý deň,
Má niekto skúsenosti s mBank hypotékou? Na rozostavaný dom?
V požiadavkách pred čerpaním nám dali že potrebujú stavebné povolenie na prístupovú cestu ? Prístupovú cestu mame súkromnú , pozemky v podielovom vlastníctve a na začiatku je brána. Stavebné povolenie na stavbu domu je vydané.
Máte niekto podobnú skúsenosť?
@fbarbor povedali vám v mBank že vám teda nepustia peniaze? Ak Ano, čo vám povedali že máte spraviť?
@jakubvojcik nechcú nám pustiť peniaze pokiaľ nedoložíme stavebné povolenie na cestu a pritom ta parcela čo požadujú je na katastri evidovaná ako spevnená plocha - účelová komunikácia . Neviem čo mame robiť , volala som geodetovi, projektantovi na stavebný úrad a nikto o takomto niečom ani nepočul
@fbarbor skúsim niečo zistiť, s tým som sa nestretol zatiaľ ani ja ale tu sa ukazuje prečo by sa nemali riešiť výstavby a ťažšie úverové procesy v malých bankách :/
@fbarbor my sme tiez brali v mbanku hypoteku a oni si celkovo kladu dake podmienky, nam napr dali cerpat uver, s tym ze do dvoch rokov musime na katastri dat humno ako stavbu a nie ako zastavana plocha a uzemie.
Ale s tymto konkretne neporadim, ja len ze asi by som sla aj inde zistit hypoteky, co viem maju teraz ine banky lepsie uroky a ine veci ako mbank ( ked am emy brali hypo mbank mala dobry urok, terz ma jeden z tych najhorsich)