Problém so zmenou dodávateľa plynu

inka1510
30. dec 2015

Ahojte!
Prosim vas, ma niekto skusenost so zrusenim zmeny dodavatela plynu? Svokra podpisala, ze chce plyn od ZSE,ale do 12 dni poslala odstupenie od zmluvy - cize to stihla v lehote. Dnes nam vsak prisiel papier, ze nam bude o 1.1. dodavatel zmeneny. V telefone mi pani povedals, ze neeviduju ziadne odtupenie,aj ked mame podaci listok ako dokaz, ze sme to poslali. Bolo to poslane na podatelnu, ktora to udajne nezaevidovala do systemu - cize chybu urobili oni. Ale za nic na svete nam nedaju za pravdu.
Vie niekto poradit, prosim?

magdalenatothova33
30. dec 2015

@inka1510 ahoj,tak takyto problem sme mali aj my,
manzel mal garzonku,ktoru predal a plyn sme odoberali od slovak energy,bol velky problem to zrusit,hoci sa zmenil majitel,rok nam trvalo aby sa zmenilo meno majitela a dalsi pol rok,kym novy majitel si nasiel noveho odberatela,ten novy odberatel uz komunikoval s tym byvalym resp.docasnym......tie prepisy su strasne a velmi dlho to trva,no blava na druhom konci kto by tam siel osobne,takze novy odberatel plynu to vybavi sam s docasnym......nemal by to byt problem

surriana
30. dec 2015

Mysliš tie ZSE čo vyzvaňaju pri dverach,vypitaju si vyučtovaciu fakturu a ponukaju lacnejši plyn a elektriku a hned na mieste ti daju podpisať zmluvu?Tam nespraviš nič.....

maslenka47
30. dec 2015

@inka1510 Precitajte si poriadne zmluvu. Toto evidentne robi mnozstvu ludi problem. Ak je tam napisane, ze odstupenie od zmluvy sa posiela na podatelnu (konkretne na tu, kde ste to poslali vy), ste v prave vy. Ak je tam uvedeny iny sposob odstupenia, pravdu maju oni.

inka1510
autor
2. jan 2016

@surriana presne tie. je to otrasne, len ludi lakaju na blbosti a stary clovek to podpise, a potom nevie, co ma robit.
@magdalenatothova33 a @maslenka47 dakujem za rady ;)

surriana
2. jan 2016

A ten verifikacny hovor prebehol?

pupavica
25. máj 2016

Skúste tam zájsť. Vždy je ten osobný kontakt lepší. Ale predtým, než tam pôjdete tak si poriadne prejdite zmluvu, akú ste podpísali, aby Vás na niečom nenachytali. Ja som síce nemala s prechodom ku slovakia energy problém, ale to preto že som urobila všetko čo chceli. Minulému dodávateľovi som zaplatila za ukončenie zmluvy, s tým som nepočítala, ale bolo to v zmluve tak som to zaplatila a teraz odoberám za lepší, tak sa mi to trochu vracia. Ale ako hovorím, všetko si prečítajte a potom nemajú šancu a máte to vyhraté, držím palce nech vám to dopadne dobre...