Problém so získaním hypotéky

lenka3008
31. aug 2021

Ahojte potrebujem poradiť.Možno mal niekto podobný problém.Takže po poriadku.Partner chcel vziať hypotéku z VÚB banky.Žiadal o predschválenie to bolo tuším v decembri minulého roka.Bolo mu predschválené 70 000e.No problém nastal keď dom o ktorý sme mali záujem sa nakoniec rozhodli nepredať takže sme hypotéku nevyužili.V máji tohto roka sme požiadali znova ale už mu bola žiadosť zamietnutá.Vraveli že pravdepodobne bude niečo v registri tak sme si vyžiadali bankový aj nebankový register a dopadlo to tak ako sme čakali.nič negatívne tam nebolo Odniesli sme to do banky a oni skúsili ešte raz no znova zamietnuté.Príjem ma nadpriemerný tak nevieme kde je problém.V banke nám povedali že ani oni netušia vraj asi preto že nevyužil tu predschválenú hypotéku.Teraz bude mať v registri zamietnuté žiadosti a my nevieme ako ďalej .Má niekto podobnú skúsenosť???

katulastraka
31. aug 2021

@lenka3008 najdite si dobreho financneho poradcu

liiiiii
31. aug 2021

Nepodávajte si zbytočne bezhlavo žiadosti o hypo, lebo to všetko bude v registri 5 rokov. My sme problémy s hypotékou riešili september - december minulého roka. Banky nám nechceli schváliť hypotéku, pretože priateľov zamestnávateľ bol v tom čase vedený ako rizikový, pretože kvôli korone prepúšťal v inom závode. Finančný poradca z realitky, cez ktorú sme kupovali byt, nás takto odpísal aj v SLSP aj vo VÚB, lebo si nepreveril základné info a urobil doslova začiatočnícke chyby. Vďaka tomu, že sme rýchlo zakročili a našli si nového finančného poradcu, sme získali hypotéku aspoň z PSS a neskôr budeme riešiť refinanc. Každopádne určite si treba nájsť (a najlepšie nejakého overeného) finančného poradcu, aby ste nedopadli ešte horšie. Dokonca až tak, že hypotéku ani nebude možné získať. S týmito vecami naozaj nie sú srandy. Aspoň vám teda držím palce, nech sa vám to nejako poradí vyriešiť.

malia18
31. aug 2021

My máme tiež osobnú skúsenosť a to s úverom na auto VÚB je najhoršia banka aká môže byť v reiffke nám to prešlo hneď na druhý mesiac nakoľko partner pracoval ešte len rok v tej dobe keď to riešil a tam niečo na jeden mesiac nastavili tzv 50ku že mohol s nimi hýbať tak si ich vybral potom ich tam vložil a takto to urobil niekoľkokrát a na ďalší mesiac sme už mali peniaze.... Vo VÚB banke nás naťahovali skoro pol roka jedna z najprísnejších bank spolu so slovenskou a ČSOB tam isto o hypo žiadať nebudeme rozhodne

ivkazba
31. aug 2021

@lenka3008 to, že predschválenú hypotéku nevyužil, nemá žiadny vplyv na to, či mu banka schváli ďalší úver. Ak nie je nič v registri, príde mi to veľmi zvláštne (robila som 18 rokov v bankovníctve, dnes mám kanceláriu s maklérmi). Nezmenil sa mu príjem, zamestnávateľ? V akej oblasti pôsobí zamestnávateľ? Komunikovala banka dôvod zamietnutia? Ak je dôvodom register, to je povinná klientovi povedať, ostatné dôvody klientovi nemá povinnosť oznamovať.

lenka3008
autor
31. aug 2021

@ivkazba Nie nemenil už 6 rokov je u toho istého zamestnávateľa.Pracuje v oblasti strojárstva.Príjem sa mu neznížil práve naopak.Po prvom zamietnutí sme žiadali o úverové registre v ktorých nemal ani jeden negatívny záznam.Zaniesli sme to do banky oni to následne preposlali do Bratislavy a napriek tomu prišla odpoveď zamietnuté.Viac sa k tomu nevedeli vyjadriť.Vraj netušia prečo.Povedali len aby sme to už toho roku neskúšali pretože už máme 2 zamietnuté.Nechápem ako mu pred 8 mesiacmi schválili bez problémov a teraz takto.Neviem čo máme robiť.Nechceme zasa čakať polroka ale zase ani skúšať kade tade a mať viac zamietnutích žiadosti v registri.Mám pocit že banka niekde spravila chybu ale čo stým ďalej.

kai22
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
monika92
2. aug 2022

@lenka3008 skúste inú banku... v úverovom registri nemusí byt zlý záznam ale ak raz zamietli hypotéku v danej banke už ju nedostanete v tej banke... to tam tiež ukazuje ... skúste požiadať o hypotéku inde