Problém s poisťovňou

15. okt 2021

Vedeli by ste mi niekto poradiť?
Máme auto poistené v Kooperative a stala sa nám taká nepríjemná vec. Poisťovňa zmenila spôsob platby ( jednoducho vždy chodila poštová poukážka, ktorou sme zaplatili druhú splátku poistného). Keďže sme neobdržali poukážku, nezaplatili sme poistenie na auto do konca kalendárneho roka. Na nešťastie pri cúvaní sme ťukli do susedy, nič hrozné, škoda minimálna, ale jej manžel je riaditeľom pobočky. Podľa nás si škodu riadne nadcenil, podľa záznamu 165,97€. Stalo sa to cez víkend, v pondelok prišla sms, že meškáme s platbou. Manžel bol pracovne preč, ale hneď v stredu išiel osobne na pobočku a v hotovosti splátku uhradil. Z Kooperativy prišiel list, že keďže sme spôsobili škodovú udalosť v čase. kedy sme boli v omeškaní s platbou za poistné , máme " zaplatiť náhradu plnenia alebo jeho časti , ktoré za nás vyplatil poisťovateľ poškodenému v dôsledku škody spôsobenej prevádzkou motorového vozidla". Tá suma ma hneď usadila : 67€.
Napísala som odvolanie do poisťovne, že s tým nesúhlasíme, zmenu v platení urobila poisťovňa, a hneď ako prišla sms že meškáme s platbou , tak manžel čiastku vyplatil. Sme klientmi tejto poisťovne už niekoľko rokov, toto nie je prvé auto, čo máme poistené a doteraz sme sa nikdy s platbami neomeškali. Zdá sa nám jednanie poisťovne veľmi nekorektné, a verili sme, že celú vec prehodnotia a nebudú trvať na zaplatení tak vysokej sumy. Je to takmer toľko, ako celá čiastka na poistnom. Ale prišla odpoveď, že my sme pochybili a do 10 dní máme čiastku uhradiť.
Sme rodina s dvoma malými deťmi, ako jesť máme čo, ale tak zaplatiť len tak toľko peňazí sa mi zdá nefér. Za všetky rady vopred ďakujem.
Pekný deň, vďaka za váš čas 🙂

loginexistuje
15. okt 2021

nesplnili ste si povinnost slo predpokladam o pzp 67 je minimalna suma zaplatim a nabuduce si dajte pripomienku do mobilu na platenie poistneho

janai1
15. okt 2021

67€ je vysoká suma? Ja mam auto strednej triedy a len nárazník stojí 1 800€, takže toto je perfektna cena

veronikaszabova
15. okt 2021

Hold, poistovna ma pravdu - nemali ste zaplatene, musite platit.
Bud rada, ze to je len 70€

nafka0483
15. okt 2021

Ako to myslis, ze poistovna zmenila sposob platby? Poslala vam napriklad listom udaje pre platenie cez platobny prikaz, alebo poslala toto info mailom? Alebo ako ste zistili, ze oni zmenili sposob platby? Iba si si to tak nazvala kvoli tomu ze ste nedostali sek?

Nestalo sa len to, ze sposob platby ostal rovnaky, teda sekom, iba ten sek vam doruceny nebol? Ze napriklad vypadol zo schranky, stratil sa na poste a pod.? Mne Kooperativa nikdy neposiela taketo veic doporucene, vzdy len obycajne, najdem to v schranke, cize pokojne sa to mohlo stratit.

Nic to ale nemeni na veci, ze vy si musite strazit terminy a zabezpecit aby bola platba vcas uhradena. Poistovna je v prave, vy ste bouzial pochybili.

katka2602
15. okt 2021

Škoda minimálna? To nemáš odkiaľ vedieť. Do mňa tiež len tak "tukli" a len farba stála 300€. A poisťovňa sama od seba nezmení spôsob úhrady, stále minimálne pošle mail. Skôr sa šek niekde stratil, inak by si dostala mailom info o úhrade.

barrilla
15. okt 2021

Kooperatíva tak robila. Svokrovi tiež posielali najprv šeky, potom bol celý zmätený ako starší človek, že mu šeky neprišli. Ale vedel o termíne, a prišli mu platobné údaje myslím do meilu. Muž, je poisťovák, tak potom riešil s poisťovňou, že si želá, aby mu naďalej posielali šeky poštou. Odsúhlasili to.

fiafia
15. okt 2021

Zmena platby sa stala aj mne. Volali mi s pobočky s tým,že bude prebiehať elektronická komunikácia atď ale o zmenách platby ani slovo. Platila som šekom. Zbadala som to v poslednej chvíli ,že je vysoký dátum a šeky nikde... Tiež som riešila úraz tak verím tomu,že by to bol dôvod na nevyplatenie. Nuž nikdy nepovedia všetko narovinu a verím,že vás prípad takéhoto nedorozumenia nieje jediný.

beatta7
15. okt 2021

hmmm ale ako je to take nedaju vediet a len tak si zmenia sposob platby a to ako na just sa nieco stane. hold no tam bude asi smerodajne, ze ste v ten moment nemali uhradene poistne, takze tym padom nemate ani narok na preplatenie skody