Ahojte, chcela by som sa spýtať či by ste mi vedeli niekto poradiť s problémom s hypotékou. Priateľ pracuje 7 mesiacov v Rakúsku pracuje v stavebníctve, kde ma pracovnú pozíciu pracovník. Zamestnaný je pod Rakúskou personálnou agentúrou. Otázkou je či je možné čerpať za takýchto skutočností v niektorej zo Slovenských bánk hypotéku. Za každé odpovede ďakujeme.
Akú má zmluvu s agentúrou? Pracovná zmluva na trvalý pracovný pomer? Doba určitá, neurčitá?
SLSP aj ČSOB len cez slovenskú agentúru.. malé banky nič a VÚB a Tatra Banka si ie som istý. Záleží aj od kritérií spomenutých vyššie ale teoreticky tam by som sa informoval lebo inde nič určite.
@jakubvojcik veď to, že ak je to TPP na dobu neurčitú, viem si predstaviť, že by to prešlo na výnimku, napr. aj v SLSP (ak človek vie koho na základe osobných vzťahov osloviť). V TB by bol problém krátka dĺžka pracovného pomeru.
Pracuje na dobu neurčitú.
VÚB ma aktuálne problém so stavebníctvom, je to pre nich KO kritérium, takže tam nie
Áno VUB nám odporučili viacerí, ale nakoniec to neprešlo kvôli spomínanému KO kritériu.
Takže mi z toho vychádza, že momentálne asi nemáme šancu v žiadnej banke...
Zavisi od toho ci ma pracovny pomer na dobu neurcitu alebo nie.
Nie som si isty, ale banky podla mna inak prihliadaju ak mas prac. pomer cez personalnu agenturu.
Treba sa informovat priamo v banke. Kazda banka ma trocha inak nastavene kriteria.