Prístup na účet dospelých deti

silvike
10. máj 2022

Ahojte zienky. Chcem sa len spytat tych co mate uz dospele, samostatne zijuce a zarabajuce deti. Mate pristup k ich uctom ? Mne sa totiz zda zvlastne ze sestra ma stale pristup a vidi vsetky pohyby na ucte svojej dcery ( 27r). Dcera je samostatna, ma vybornu pracu, vyborny plat, svoj byt ( na hypo). Skratka zije si svoj zivot s frajerom. A mama (moja sestra) jej kludne moze ist na ucet, vidi vsetky pohyby, platby. Tak ma len tak zaujima ci to aj ostatni tak maju. Lebo ja ked si predstavim seba, tak asi by mi vadilo ze mama vsetko vidi kam idu peniaze a pod. Dcere to zrejme nevadi, neriesi to. Ja sa len cudujem tej svojej sestre ci jej to nie je blbe mat takto pristup na ucet dospelej dcery. Tak som len bola zvedava ci to len mne pride divne, ci to takto maju bezne mamky s dospelymi detmi. Dakujem vopred za nazory, skusenosti.

1angelika
10. máj 2022

ak neštuduje ale už pracuje a má svoj príjem tak je to dosť divné

thoughtfulweirdo
10. máj 2022

A reálne na ten účet chodí? Ak má prístup, ale nevyužíva, tak sa im asi nechce to meniť, čo úplne chápem, ja som na také veci extra lenivá 😅 ak jej tam reálne sliedi, tak áno, je to divné.

silvike
autor
10. máj 2022

@1angelika nie nie, praveze nestuduje, uz davno len pracuje

ckocka
10. máj 2022

Ten prístup jej dcéra može kedykolvek zrušiť. Ak jej ho ponechá, asi na to má dovod.

1angelika
10. máj 2022

@silvike zvláštne, ja mám svoj účet od 15 a mama mi tam nikdy nešmírovala. Na druhej strane ja som pred ňou nikdy nič netajila a vedela koľko si zarobím na brigádach, koľko mám a väčšie položky keď som kupovala tiež vedela o tom. Je to aj o dôvere...

januska12323
10. máj 2022

Ako môže mať prístup? Vie jej prístupové údaje k IB? Ak jej ho dala dcéra tak asi jej to vyhovuje.

silvike
autor
10. máj 2022

@thoughtfulweirdo Tak asi nesliedi nejak pravidelne ale sem tam jej tam mrkne. Ja sa aj cudujem tej dcere, ze jej to nevadi. Mne by to urcite vadilo.

silvike
autor
10. máj 2022

@1angelika A stale ma pristup k tomu Vasmu uctu aj mama?

ckocka
10. máj 2022

@silvike Mne by vadilo milion vecí čo robia iní ludia, ale ak to robia oni tak ma do toho nič.

thoughtfulweirdo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
1angelika
10. máj 2022

@silvike nemá a ani nikdy nemala.

silvike
autor
10. máj 2022

@januska12323 Neviem presne ako to je technicky poriesene. Sestra jej ho asi zakladala ( este ked robila v vanke, tak mala nejake vyhody) a asi to nejak tak zostalo. Neviem ako to je technicky poriesene. Len viem sestra mi normalne vravela ze vidi vsetko co plati, kolko ma ba co idu peniaze, skade pridu.

zlomika
10. máj 2022

Nie ako mne osobne by to vadilo. No potom ma matku ako disponenta v ucteč asi. Ale tak pokial jej to nevadi a nema este s priatelom spolocne peniaze, tak nech to tak maju. Mozno sa to zmeni, ked uz s partnerom nebudu mat tvoje a moje peniaze ale nase

thoughtfulweirdo
10. máj 2022

@silvike Akurát rozmýšľam, či by to mne vadilo 🙂 asi záleží, či to sestra aj nejak komentuje, rieši, spomína pred dcérou. Ak nie, tak tá dcéra to možno už aj pustila z hlavy a počas bežného života si na to nemá kedy spomenúť. Ale tak keby jej to vadilo, určite by s tým už niečo urobila.

silvike
autor
10. máj 2022

@1angelika Aha, ja som pochopila ze ma pristup len tam nechodi ( akoze nikdy nesmirovala)

melanta
10. máj 2022

@silvike tak ale sestre to zrejme nevadí. Ak by hej, na pobočke to vyrieši asi za 2 minúty a mamu k tomu nepotrebuje.

januska12323
10. máj 2022

Dcéra na to možno aj zabudla, ak to vieš ty tak sa opýtaj. Možno si povie aha tak ja to zruším

silvike
autor
10. máj 2022

@melanta Hej, no ved vravim, ze zrejme to nevadi ani sestre ani tej dcere. Len mne sa to zdalo cudne, tak som bola zvedava ci to bezne tak mavaju matky pristup na ucet dospelych samostatnych zarabajucich deti.

silvike
autor
10. máj 2022

@januska12323 nie sak ja sa im do toho starat nebudem. Len som boka zvedava ako to maju ini, ci tiez takto funguju.

ckocka
10. máj 2022

@silvike Ja mám prístup na účet mojej dlhoročnej kamarátky.

silvike
autor
10. máj 2022

@ckocka A tak Vy to mate zasa asi koli niecomu inemu. Ja som bola zvedava na vztah rodic v dieta

1angelika
10. máj 2022

@silvike aha, tak som sa asi zle vyjadrila 🙂 ja som to myslela tak, ze nemala ani potrebu tam šmírovať a zriaďovať nejaký prístup 🙂

ckocka
10. máj 2022

@silvike Tiež to majú kvoli niečomu.

silvike
autor
10. máj 2022

@ckocka Ano, bolo to vyhodnejsie v tom case ked jej ho ako studentke zakladala lebo robila v banke

silvike
autor
10. máj 2022

@ckocka Ale tak hovorim, nezaujima ma ako maju poriesene spolocne pristupy na ucet, manzelia, kamarati, znami susedia a pod. Ale ako to mate Vy ako rodic s dospelym zarabajucim ssmostatne fungujucim dietatom.

sense
10. máj 2022

Ak to im dvom vyhovuje prečo nie, moja ku môjmu nemá ani nikdy nemala. Okrem toho to ani nejde nakoľko na prihlásenie na ib bby potrebovala kartu a generátor prístupového cisla

jankalukasova
10. máj 2022

@silvike môj otec mal takýto prístup k môjmu účtu. Študovala som v zahraničí a chcela som aby tu bol niekto, kto v prípade potreby bude môcť s účtom operovať. Keď som sa zo štúdia vrátila, nenapadlo mi rušiť jeho disponentske práva. Proste to tak zostalo. Účet som zrušila keď som mala 32 rokov, bola dávno vydatá, zamestnaná a dokonca po druhej materskej...a dovtedy mohol presne vedieť čo sa na ňom deje. Bolo mi to úplne jedno. Som si na 100% istá, že moje výpisy neštudoval, má dosť inej práce. Ale uprimne... Aj keby sa pozrel čo som kupovala, tak je mi to úplne jedno.

jankalukasova
10. máj 2022

@silvike ešte dodám, že istý čas mal k účtu prístup môj otec aj manžel súčasne. Nebol to žiaden problém.

silvike
autor
10. máj 2022

@jankalukasova Tak asi tak nejak to je aj u nich. Neriesia to. Len som nevedela ci to tak maju bezne deti s rodicmi. Ja som si ucty riesila totiz vzdy sama ako dospela.

mijunik
10. máj 2022

@silvike mne chodili kedysi rodičia pre výpisy z banky, keďže mala mamina rovnakú banku ako ja. Šetrilo to poštovné (dôležitý fakt pre mojich rodičov). Bola som čerstvo po škole, čerstvo dospelá, bývajúca u rodičov. Pod ich (s najlepšími úmyslami) kontrolou. Keď mi ale moji sporovliví rodičia začali dohovárať, prečo toľko míňam (keďže to videli na výpisoch, ktoré neboli v zalepenej obálke) a ja som si chcela so svojimi peniazmi narábať slobodne a bez rodičovskÿch výčitiek, nechala som si výpisy posielať poštou a bol kľud. 🙂