Dobrý deň,chcela som sa opýtať,včera bol v TV príspevok ohľadom podpory nezamestnanosti a začínajúcim podnikateľom SzCO,to sa zmenili úplne podmienky z Úradu práce,doteraz bola podmienka byť vedený na UP min.3mesiace,vypracovať pod plán a založiť živnosť a včera bolo že pre znevýhodnených občanov,dlhodobo nezamestnaných,vekovo ohraničené.....čiže tie 3 mesiace už neplatia?
Na existujúcom systéme sa nebude meniť nič. Len pribudnú stimuly pre hendikepovaných, ľudí do 30 a nad 50 rokov.
@lela1 z toho, čo som prečítala na internete zo včerajška je to zrozumiteľné. Na podnikanie. Mimochodom, podpora na podnikanie pre hendikepovaných existuje už roky, má v podstate rovnaké podmienky ako podpora nehendikepovaných.
https://www.upsvr.gov.sk/sluzby-zamestnanosti/n...
Predpokladám, že podmienky meniť výrazne nebudú. Čiže bude musieť ísť o človeka v evidencii, bude musieť predložiť podnikateľský plán. Logicky, aj podpora z eurofondov musí mať nejaké podmienky čerpania.
@lela1 pre znevyhodnených je dotacia stanovena zakonom, preto to maju vycapene na stranke.
V posledných rokoch to je však ako nejaký projekt, na ktorý pustí štat určite peniaze. Minulý rok to bol projekt chyť sa svojej šance.
Tento rok bude tiež, naivne som si myslela že od 1.2. budem už SZČO, a v januari daju tuto dotaciu.
Pravda je však taka že v januári sa iba nastavuje rozpočet a uradničky sami nevedia čo bude dal...
Bude projekt, niekedy v aprili, čakaj. A nemalo by to byť iba pre znevyhodnených...
Ahojte,viete niekto niečo nové ohľadom dotácie?mne pani na UP hovorila že sa to má spustiť 29.4. a zasa to isté čo predtým iba pre znevýhodnených a vekovo ohraničené do 29r. a nad 50r.
@emka530 presne tak ja som na invalidnom a ZŤP, mne povedali že si mám sama zriadiť podnikanie a potom to prepísať na chránené pracovisko a následne mi oni budú raz za tri mesiace posielať nejaký príspevok. To akože z toho smiešneho invalidného dôchodku si mam zaplatiť podnikanie? Tiež neviem ci nečakám zbytočne.
@melanta prosím vás pekne nevie mi niekto povedať koľko pred zaradením na úrad práce nesmiem byt Szco aby som dostala príspevok?
platia