Ahojte.mam takú otázku,viete mi niekto poradit.. manžel bol minuly mesiac jeden týždeň na úrade prace medzi tým ako menil prácu,potreboval vykryť len 7 dni.. má narok na prispevok v nezamestnanosti,neviete kedy bude vyplácaný?nakolko mu neprišlo z UPSVaR ani vyrozumenie ako mu to vyrátali,má síce narok na ten najvyssi ale ziadny oficiálny papier o tom nemáme..chodi niečo take?nemame skúsenosť s týmto ešte vôbec,tak ak by niekto vedel poradit prosím 🙏
@marci77 aha,takze to nepríde hneď nasledovný mesiac..oki,ďakujem za info 🙂
nie, najskor pride ten papier od socialnej poistovne, az potom peniaze na ucet ....
bude tam uvedena suma na 1den ...takze to treba prenasobit poctom dni, kedy bol nezamestnany a to mu pride na ucet
A požiadal si on?
@janagem áno požiadal,všetko je ok,akurát som sa Dočítala na nete že by to malo byt vyplácané hneď další mesiac podľa nejakej tabuľky,priznam sa nemáme s tým skúsenosti a zneistilo ma to že neprišlo vyrozumenie..ale hore baba už vysvetlila že to trvá aj dva mesiace takze by to malo byt ok 🙂
ten papier chodi zo socialnej poistovne, maju na rozhodnutie 60dni, takze na ucet mu to najskor pride o mesiac, dva ....vyplatne terminy ma socialna poistovna 15steho a 27meho v mesiaci
UPSVaR iba eviduje, oni nic nepocitaju