Dobrý deň, žiadali ste niekto príspevok pre živnostníkov ? Odklepli vám to ? 🙂
o akom prispevku píšeš aj aj podnikam popri práci ale neviem tiež o žiadnom príspevku.
@mimusha3 áno 🙂 viem, že podmienka je byt 3 mesiace na úrade práce, ale neviem či to reálne niekomu aj dajú
@alickapusinka je to pre začiatočných podnikateľov
áno prispevok z úradu práce áno ale veľmi prisne podmienky a kontorly.Musiš si najprv vypracovať podnikateľský plán.Potom zasada komisia ktorý rozhodnu že či dostneš alebo nedostaneš dotáciu.Je to tak že ak by si chcela v meste prevadzku aka je už nemusia TI dotácie schvaliť pozri si stranku úp začinajuci podnikateľ počas 2 rokov máš od rôzných úradov kontroly.Dalej predtým musiš ísť na testy nejake písomne.Dotáciu nedaju naraz najprv 60% percent a potom po roku ak preukažeš že si dobre hospodarila tak doplatia TI 40%.Nemôžeš dať do toho svoje peniaze.Preto si musiš vedieť preratať koľko podnikanie zhltne peniaze.Počas 2 rokov musiš stale podnikať nesmieš prerušiť ani zavrieť budeš musieť časť dotácie vratiť úradu.Počas celých dvoch rokov same kontroly od úradov musiš všetko zapísovať po roku na úrad znova ísť vysvetľovať je to veľmi prísne.To sa TI lepšie na rozbeh podnikania oplati pôžička z banky.
@alickapusinka fuha, ďakujem za info. Ja by som si chcela otvoriť malé fitness centrum. Ale aj som si myslela, že to bude problematické. Ja som aktuálne na RD a mne toto jedna známa poradila, že je taká možnosť, či by sa mi neoplatilo evidovať na úrade prace najskôr a potom skúsiť požiadať.
áno ale tam an stranke aj píše že ak ej v meste kde žiješ nejake fitness centrum môžu ale nemusia TI to schvaliť.
@alickapusinka je ich niekoľko v meste, 6-7. Len neviem, či to riskovať a ísť teraz na úrad prace na 3 mesiace, alebo kašlať na to.
to ak mate 6 fitness centier v meste to dotáciu neschvalia podľa mna.A plán si musiš dať vypracovať podnikateľský a to platiš zo svojho.A nie je to malo.
Som živnostník a o žiadnom príspevku veru neviem. Myslíš dotáciu na podnikanie?