Príspevok na zvýšenú splátku úveru

11. dec 2024

Čerpá niekto príspevok na zvýšenú splátku úveru, z dôvodu vyššej úrokovej sadzby od Upsvar na 2 rôzne úvery na 2 rôzne nehnuteľnosti? Čiže 2 príspevky?

nelca84
11. dec 2024

To nie je mozne

vlastnynazor
12. dec 2024

Ja dúfam, že toto snad nie je možné, aby sa z našich daní platili vyslovene úvery ľuďom, kt.zjavne úverom neriešia svoju bytovú situáciu, ale svoje investície.

tessa2299
12. dec 2024

V tomto pripade by to nebola pomoc, ale vychcanost z tvojej strany. Ked nevies splacat, predaj jednu nehnutelnost a vyplatis si nou aj cast hypo z druhej nehnutelnosti.

slavkadi
12. dec 2024

Dá sa iba na jeden, aj to len tento rok, od budúceho roku bude 0%.

tessa2299
12. dec 2024

@slavkadi v roku 2025 ma pomoc pokracovat. Nema sa rusit

slavkadi
12. dec 2024

@tessa2299 v návrhu zákona o štátnom rozpočte je sadzba 0%, či to neschválili?

purple_wolf
12. dec 2024

ved si precitaj podmienky cerpania podpory ... je to mozne len an jednu nehnutelnost aplikovat 🤦

ekira1
12. dec 2024

Mne sa už snáď sníva 😮

mateson2004
12. dec 2024

Bývaš v dvoch nehnuteľnostiach naraz?🤦 To fakt môže toto niekoho napadnúť? Zrušiť by to mali okamžite.

autor
12. dec 2024

Podmienky som čítala. Bankarka tvrdí, že sa to dá. Ale je neskúsena. Preto sa pýtam ci sa s tým niekto stretol. Píše sa nárok vzniká na 1 úver a 1 nehnuteľnosť. Píše sa, že ak máš 2 úvery na jednu nehnuteľnosť, tak cerpes len na 1 úver. Nikde sa nepíše ak máš 2 úvery na 2 nehnuteľnosti. Kamarát tiež ma indície ze proste platime iným na podnikanie. Čiže v tomto štáte je možno možné všetko a možno treba len skúsiť podať žiadosť. Prinajhoršom zamietnu.

autor
12. dec 2024

@mateson2004 tam ide o to ci tam bud bývaš, alebo bývaš s rodinou, alebo tam býva rodina a ty nie.

vikiki29
12. dec 2024

Osobne dúfam, že to zamietnu a zrušia celý tento nezmysel pre finančne negramotných, alebo vychcaných ľudí. Ak nemáš na splátky na 2 nehnuteľnosti, tak jednu predaj a nečakaj, ze sa ti budú ľudia skladať. Ty vole, normálne mi zdvihlo moj nízky tlak.

autor
12. dec 2024

@vikiki29 pozri, nie som negramotna ani výchcana, radi to bankarka. V druhej nehnuteľnosti býva rodina. Tak sa predávať nič nebude. Blbý je ten co niečo nevyužije. Najmä na Slovenku. Nie každý si dal fixáciu 1 % na 10 rokov.

fidorka7
12. dec 2024

@slavkadi to teda nebude, príspevky pokračujú, žiaľ

fidorka7
12. dec 2024

v žiadnom prípade, nech ti to radí aj minister. Nemáš nárok - a systém nám to oznámi, nebj sa,už pri sprcovaní druhej žiadosti nám napáruje tvoje rodné číslo

fidorka7
12. dec 2024

koho myslíš pod pojmom rodina, aká rodina ti tam býva?

mircalla
12. dec 2024

Opat som si len zvysila tlak

fidorka7
12. dec 2024

@mircalla ja si ho zvyšujem v práci každú chvíľu, okrem pár ľudí, ktorým v danom mesiaci skončila fixácia už chodia žiadosť podávať len takíto vyčúranci, ktorí majú x nehnuteľností na prenájom..

ekira1
12. dec 2024

@fidorka7 chvalabohu, že aspoň takých oje... ehm, čo chcú brať keď dávajú, systém vyselektuje. Padá nám omietka v nemocnici na hlavu, ale niekomu treba platiť dve hypo na dve nehnuteľnosti, pretože treba skúsiť či sa to dá 🙄

ekira1
12. dec 2024

Sama to predsa píšeš 1 uver na 1 nehnuteľnosť, ty chceš na 2 úvery na dve nehnuteľnosti. Nemáš za čo.

michal711
14. dec 2024

Mám dva byty kupujem tretí a dúfam že táto pomoc bude pokračovať aj naďalej aby som si mohol kúpiť 4ty budúci rok 🙂 ďakujem všetkým

mirkam3
14. dec 2024