Príspevok na zvýšenú splátku úveru

17. aug 2024

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať, či má niekto skúsenosť s podobnou situáciou. Na jednej hypotéke sa nám mení fix v auguste, na druhej hypotéke v máji 2025. Sú to hypo v 2 rozličných bankách. Chceme žiadať o príspevok na túto prvú hypotéku. No nabuduci rok keď sa bude meniť fix na tej druhej, by sme chceli spojiť tieto dve hypo do jednej. Tu nastáva moja otázka, či podľa nových zmien, bude možné žiadať o príspevok na zvýšené úroky keď hypotéky refinancujeme a spojíme do jednej? Má niekto takú skúsenosť?
Hypo sme brali v dobe kovidu, úroky sme mali na obidvoch skvelé, takže sme nepotrebovali riešiť nejaké zmeny.

Ďakujem za odpoved a vase skúsenosti 🙂

aliaray1
17. aug 2024

Ahoj, otazka je, ze ci bude narok na prispevok, ak budete konsolidovat?
Lebo momentalne ak by si teraz konsolidovala a refinancovala do inej banky, tak bohuzial, zatial nebola novela daneho zakona. Ak ide ciste o konsolidaciu uverov pod prvu HU zmluvu bez zmeny banky, teoreticky ano, treba len odsledovat splnenie podmienok podla znenia zakona v case konsolidacie.

marco88
18. aug 2024
44janica44
18. aug 2024

Ja dúfam že bud.rok bude už tento nezmyselný príspevok zrušený. Niekde som zachytila že už o tom uvažujú.

fidorka7
22. aug 2024

nie nebudete mať nárok

mateson2004
22. aug 2024

Nebudete mať nárok

jaruska222
23. aug 2024

Dobry den
Prosim vas viete mi poradit
V Juny som bola dat ziadost na prispevok na zvysenu splatku uveru a prisla mi ciastka az v auguste ,vlastne ani neviem ci je to za mesiac jul alebo uz august . A nemam pravo na vyplatenie spatne od januara ? Ako minuly rok sa nam tiez zvysila utokova sadzba ,ale nepodali sme ziadost vobec tak to chapem ze nie , ale nerozumiem preco nevyplacaju spatne ? Je to zo zakona ?
Dakujem

fidorka7
23. aug 2024

@jaruska222 no minuly rok sa prispevok nevyplaval tak o akom nepodani ziadosti hovorite? A ak je vas uver uverom typu A tak len 1 mediac spatne pred podanim ziadosti ale aj pri B a C mozu byt dovody, preco sa nedoplayilo od januara