V polovici juna som podala ziadost,je koniec jula ziadna odpoved,vsetky podmienky by som mala splnat... Je tu niekto kto realne dostava tento prispevok? Ktory den v mesiaci je vyplacany? Dakujem za odpoved / komentare jak s tym nesuhlasite lebo sa nam nechcete skladat na uroky ma nezaujimaju ,ja tiez sa nechcem skladat na vase deti,ocr,pn,podpory,na ukrajinsku pomoc a pre socialne slabsich a bohuzial musim sa. 10 rokov som nebola na PN,deti nemam,nikdy som nebola na urade prace a v zivote mi tento stat nic nedaroval takze prvykrat v zivote ked mam moznost dostat nejaku pomoc od tohto statu tak ju chcem vyuzit 😊/ Poprosim len komentare k veci ✌️🤗
@katie253 cize ked nic neprislo postou to je dobre znamenie? Mne povedali ze keby nieco chyba dolozit tak budu volat
Mne povedali, ze keď sa sami ozvú, tak je to len ich dobrá vôľa. Nemusia sa ozvať, aj keď niečo chýba, a rovno zastavia konanie....
Takže by som si tam zavolala, ci majú všetky podklady, ci je to v spracovaní...
@katie253 tak to je naozaj úžasné. Akože mohli by posielať aspoň informáciu o schválení/neschvaleni a výzvy na doloženie chýbajúcich dokladov.
My sme tiež podávali takto júni, a na úrade to pozerala, povedala že všetko vyzerá byť úplne v poriadku. Piatok prišiel list z úradu práce prosím pekne že prerušuje konanie lebo - 1. - máme doložiť niečo z banky že ten úver je naozaj ten povodny - niesla som tam celý stos prefoteny od začiatku a páni vtedy povedala že ok všetko tam je 🤷 2- že som nezdokladovala môj príjem z roku 2022 😂 - bola som celý rok na RD - ktory mi vyplaca úrad práce. Vyslovene som sa pýtala keď som to niesla a nie nemám dávať prijem. A za 3 - muž že má dolozit príjem ale nenapísala za kedy - vyslovene som s a pri podávaní nato pýtala a že nie príjmy si zisťujú sami s bankou takže mužov nemám nosiť a navyše môj rodicak majú predsa oni v registri. A po dvoch mesiacoch prišlo toto domov 🤷 pondelok tam idem sa osobne spýtať, lebo piatok som volala a pani tiež bola z toho taká že eeee nevie veď môj rodicak majú áno oni v zázname a nech sa ozvem pondelok tej pani čo nás má.starosti že príde z dovolenky.
čo ja viem, tak o schválení info nedávajú, iba keď neschvália alebo treba niečo doložiť (vtedy ale dostaneš tie peniaze od dátumu podania žiadosti, takže mesiac snáď zvládneš počkať 😉 a vyplatia za obidva)
Áno veď aj mne to tak vraveli že to nemám nosiť, za jedno že som bola na rodicaku oni vidia priamo na úrade práce ale že ani mužov 🤦 a teraz prišlo že pozastavujú a máme dolozit. Tak som ešte volala že čo mám doložiť keď som celý 2022 poberala rodicak a pani na úrade že noooo že veď to majú oni u seba v systéme tak nič...tak pondelok tam pôjdem osobne
@zuzanka.zuzu tak ono by to malo byt vyplatene spatne od januara,nakolko sa uroky zvysili od minuleho roku, len ked to chce clovek vyplatit spatne musi to stihnut podat do 31.7. po tomto datume to vyplacaju len mesiac spatne😉 len mi je divne ze je tak dlho ticho a ze nechodi nic co sa tyka schvalenia, preto ma zaujima ci to niekomu aj realne je vyplacane
@autorka počkaj mesiac a keď nepridu peniaze, potom volaj.
Maju tam bordel, ja keď som tam písala mail, volali mi z BA, že to mám schválené a vzápätí mi volala z LM zenská, ze nemajú z DÚ vykazaný môj prijem (ani nemohli mať, keďže som bola na MD a RD). Ze mi posiela tlačivo, aby mi zamestnavatel potvrdil, že mi inak nič nevyplatíl! Uplne na hlavu 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ a inak vypláca sa to k 25.dnu. po úhrade splátky banke.
@1mina musíš ty doložiť, oni si nič overovať a zisťovať nebudú. Vraj nie sú povinní. Žiaľ. To je ta naša fasa informatizácia za milióny 👎👎👎
@lienka.7 co si im tam vlastne pisala? Po akom case sa ozvali?
@lienka.7 jasné veď to donesiem ale musím to doniesť priamo z úradu - chápete na úrade práce mi to vytlačia a ja im to podám 😂 ak teda naozaj lebo keď som to odovzdávala mi vravela pani že určite nemám nič nosiť oni si to zisťujú, a keď som tam piatok volala tak tiež bola taká že veď môj RD oni vidia že to nemám nosiť 🤦 tak som zvedvaa čo pondelok zistím
Jasné, že to je chaos. Nikto im riadne nevysvetlil, čo vlastne majú kontrolovať a taktiež je to kvantum žiadosti a žiadny zamestnanci navyše.. ja som videla, ako tam ľudia nosia štosy papierov 😮 každá banka má iné zmluvy, všetko listovať, čítať, hľadať.. čo viem, stačí zmluva, len prvé strany, zmluvné podmienky atď. im netreba. Vytlačené oznámenia o zvýšení úrokov, predtým a teraz, cca 5 strán dokopy. Uľahčí im to prácu..
@1mina tak ja som im musela doniesť potvrdene tlačivo od zamestnávateľa - cestné vyhlásenie, ktoré mi ona poslala domov. Plus ešte aj ja som to musela "cestné vyhlasit", ze som nemala teda žiadny prijem.
Lebo mi povedala, že počas RD môžem mať aj iny prijem a to oni v systéme nevidia. To vidí iba SP, s ktorou oni zase nekomunikuju...
Ja som to riesila v marci/aprili nepametam presne a niesla som len zmluvu o hypoteke prefotenu a to vypisane tlacivo nic viac… ziadne prijmy ani cestne vyhlasenia nikto odomna nechcel🤷♀️🤷♀️vyrozumenie neprislo ziadne takze som bola tiez taka ze pockam este mesiac a ak nic skusim sa tam ist opytat ci im nechyba nieco ale potom pipli peniaze na ucet na konci mesiaca 🙂
@niky1234 cestne vyhlásenia o prijme pýtajú vtedy, keď si daňovom nevedia overiť tvoj prijem (DP si povinná podávať až od nejakej zarobenej sumy - vysvetľovala som, že keby tam porusim zakon a nepodam DP, dostanem pokutu ale nepomohlo), so sociálnou oni nekomunikuju, tak si nemajú odkiaľ overiť tvoj prijem. Aspoň takto to bolo povedané mne. Nevyhadas sa s nimi, oni majú presne nalinkovane co a ako majú robiť...Chore 🤦♀️👎
Dobry den
Viete mi poradit ? Ja som si podala zisdost tohto roku na pridpevok v juny a cjcem sa opytat . To je iba do konca roka ? To uz zanika ? Alebo treba ist opat vypisat ziadost od januara ? Ako to je ?
@jaruska222 tento prispevok budu vyplacat dokedy to tato nasa vlada nezrusi,netreba ziadnu dalsiu ziadost
My sme dávali koncom júna a rovno vraveli, ze mame čakať, ze až v auguste budu posielať peniaze. Vyrozumenie o ne/schválení neposielajú. Dokonca, ze nie sú povinní ani oznámiť, ze nejaké doklady chýbajú. Ja som ešte dokladala ďalšie papiere, lebo nevedeli sami, ze co všetko k tomu treba dokladovať.