Ahoj vylúčili ste niekto tento príspevok? Prosím vás dokedy trvá tento projekt ? Je to stále aktuálna pomoc pre ludi ktorý chcú začať podnikať?
@magic08 to vážne až do 2029 ? Ja už stresy že koncom roka by bolo neskoro 😊
Najprv musiš byť evidovana na úp viac ako 3 mesiace.A dalej či tých 7500 eur by bolo dosť na podnikanie. TY ak dostaneš dotáciu a prešvihneš ju nemôžeš dať zo svojho peniaze ak TI niečo bude chybať.A dalej peniaze nedostaneš všetky naraz najprv 60% do 3 mesiacov a potom 40% po roku hospodarenia.Musiš si dať vypracovať projekt dalej prejsť testami a potom bude zasadať 3 členna komisia a ak chceš robiť niečo čo v meste mate nemusia schváliť peniaze na projekt.Len hlavne či ti budu stačiť na začiatok 60% dotácie potom po roku hodpodárenie musiš podať vyhlasenie papierove že ako si hospdarila.Ak prestaneš podnikať do 2 rokov tak časť dotácie musiš vratiť v hotovosti.Pozri si jej na stránke dotácia podnikanie úpsvr.V akždom kraji je dotácia iná ale myslíms i že ak nemáš nič priestory tak tých 60% na začiatok je malo.
@alickapusinka moja známa príspevok dostala tento rok v marci a dali jej ho naraz cely
@alickapusinka trosku ta poopravim, pred podanim zaidosti na prispevok na szč, musi absolvoval profesijne poradenstvo, počas ktoreho sa budu ucit vypracovat podnikatelsky zamer (nie projekt), ten je podmienkou dalsieho pokracovania, az tak si moze dat ziados o prispevok, kde odovzdava ten podnikatelsky zamer, uz hotovy skrz tych skupinovych aktivit, ktore absolvoval. Testy ziadne sa uz nepisu, ide clovek rovno pred komisiu - 5 člennu. Peniaze dostava naraz, ziadne delenie na 60+40 percent. Ked minie, vydokladuje, kde minul
kamarátka brala pred 2 rokmi.N Dali ejj 60% a po roku dalsie 40% tam to majú v podmienkách napísane na stránke ktore píše upsvr .takže nie nie ej to pravda naraz jej dať nemohli.
@magic08 nie peniaze nedostava naraz kamarátka brala moja suseda dali jej 60% a po roku 40% tak to je aj na stránke úpsvr.Ja podnikám ale dotáciu by som nikdy nevzala.Naraz peniaze nedavaju pozri sa na podmienky príspevku úpsvr.Neverím že naraz dávaju.Ostatok čo píšeš je pravda ale príspevok nedavaju celých 100% ale 60% percent a do roka 40%.Píšu to tak aj na stránke.
@alickapusinka este raz, toto čo pises, bolo kedysi. od 05/2024 vyplacaju peniaze naraz a tak ako som pisala!
@alickapusinka prečo by ste dotáciu nikdy nevzala
V roku 2015 keď som brala ja, tak bolo 60% dali hneď a zvyšnych 40% až po zdokladovani. Teda za tých 60 % som musela nakúpiť náradie, pomôcky na výkon svojho povolania a faktúrami a blockami zdokladovať. Potom pustili zvyšné peniaze. A ešte som musela predtým všetkým podnikateľsky zámer obhajovať pred 3 clennou komisiou ako na maturite 🤣 ako to je teraz netusim
projekt trva do 08/2029, prispevok je vo vyske cca 7500eur