Príspevok na osobného asistenta - skolióza

nikovms
3. jún 2024

Zdravim priatelka bola este v 12 rokoch a 14 rokoch operovana kôli skolioze chrbtice a pobera čiastočný id
A nakolko nemam tolko casu sa jej venovat chceli by sme si poziadat o prispevok na osobneho asistenta a chceli by sme vediet ci ma niekto s podobným pripadom skusenosti.

zuzap33
4. jún 2024

@nikovms najprv vobec nechapem ako ma vobec ciastocny id. Kvoli skolioze to nebude. A osobny asistent? Pokial nie je na voziku, tak ani nesnivajte. Inak moj syn je tiez po tejto tazkej operacii a riedi normalny zivot, vobec nie id. Ma to svoje obmedzenia, ale osobny asistent?

nikovms
autor
4. jún 2024

@zuzap33 neviem co uvas znamena normálny zivot lebo unas napriklad sme sami dvaja a priatelka ma velke problemi ako so vstavanim z postele,z osobnou hygienou,s upratovaním,pri ceste k doktorovi,a pod. A nakolko ja som skoro vzdy v praci pracujem na 2 zmeny tak nemam casu sa jej tolko venovat takze tak asi

zuzap33
4. jún 2024

@nikovms po operacii skoliozy? Neexistuje. Ma v chrbtici tyce, operovali ju 2x, takze jej dali rastuce. Neviem kedy ju operovali, tito ludia funguju normalne, chodia do prace a sportuju, bicykel, plavanie. 3 mesiace po operacii uz na zahrade chodil s kosackou. Syn nemoze akurat kotrmelec, trampolinu a samozrejme do bokov sa otoci nejake stupne. Pozrite si diskusie aj na konovi. Kazde 2 roky je narok na kupele. Inak chodite na kontroly k ortopedovi?