Príspevok na náklady cestovania ak ja pracujem a musí voziť dieťa do špeciálnej škôlky?

alenka2711
27. jún 2019

Dobrý deň žienky chcem sa spýtať či sa dá požiadať o príspevok na náklady cestovania. Ja pracujem moje dieťa má poruchu vývinu reči tak musí do špeciálnej škôlky do mesta kam ho musim voziť autom ono to je dosť náročné keď máme len jeden príjem. Veď len na benzín pôjde dosť značná časť mojej výplaty keď si pripočítame škôlku a ostatné výdavky tak sme hotový. Viete mi poradiť kam a čo vlastne potrebujeme či vôbec niečo také existuje ako príspevkom na cestovanie. Dakujem

moonlight1210
27. jún 2019

@alenka2711 z toho, co viem, mozes skusit poprosit zamestnavatela, ale nie je to jeho povinnost. Iba dobrovolne.

A da sa o to zaziadat urad prace, ak si bola aspon 3 mesiace evidovana a vyradili ta z dovodu, ze si si nasla pracu. Ale len do 1 mesiaca od vyradenia.

U nas to preplaca UP jednemu zamestnancovi, nosi mi mesacne tlaciva na potvrdenie pre UP.

nuci616
27. jún 2019

@moonlight1210 dá sa to cez úrad práce alebo si zisti, či to neponúka zamestnávateľ, ale ja by som išla na ten úrad, lebo to sa bude vzťahovať na dieťa 🙂

daniell_ka
27. jún 2019

Úrad práce poskytuje len príspevok na cestu do práce.Ale podmienka je byť evidovaný min.3 mesiace.Pokiaľ ja viem.Mne ho neschválili.

veronikaszabova
27. jún 2019

@alenka2711 myslis nejaky prispevok kvoli vozeniu dietata do skolky? Nie kvoli zamestnaniu... tak?

moonlight1210
27. jún 2019

@nuci616 ja to nepotrebujem. ja sice cestujem, ale nic nepytam. 😉

alenka2711
autor
27. jún 2019

@veronikaszabova áno tak príspevok na vozenie do škôlky

veronikaszabova
27. jún 2019

@alenka2711 tak to 100% neexistuje 🙂

alenka2711
autor
28. jún 2019

@veronikaszabova tak to je fakt super stat nikto nepyta kvantá len proste na to čo potrebuje ale poniektorí dostávajú príspevky na to čo vôbec nemusia mať a tí čo potrebujú nemajú nič. Fakt smutne