Príspevok na kompenzáciu

jawaman21
21. dec 2022

Dobrý deň moja mama na mňa podala opatrovateľsky prispevok som psychiatrickým pacientom s diagnozami mierna duševna zaostalosť a mam aj schizofreniu na tieto 2 diagnozy sa liečim 10 rokov mysliťe že ma možnosť a prejde jej ten prispevok na opatrovanie lebo nikde som to na internete nemohol najsť podla nijakej tabulky ma stym niekto skusenosti

matkav21
21. dec 2022

@jawaman21 kazda diagnoza ma urcity pocet bodov a zalezi aj od posudku lekara, od toho na kolko si odkazana na starostlivost ineho. Ak su tam psychicke problemy take, ze musi byt stale niekto s tebou, tak ano. Ale toto ja uz neviem posudit.

snazilka_bio_mamka
21. dec 2022

@jawaman21 ahoj, robila som na posudkovom.. psychiatrický pacienti zvyknú dostávať, záleží však na tom, ako sa vyjadrí posudková lekárka ohľadom diagnoz. Vačšinou s takouto diagnozou zvyknú mať 5stupeň, čo je už odkázanosť na opatrovanie. Takže ak máte podchytené diagnozy odbornými lekármi ( budú samozrejme potrebovať hlavne psychiatrický nález, alebo prepúšťaciu správu, ak ste bol hospitalizovaný napr. v liečebni) tak to vidím pozitívne. Držím palce!

lulula12
21. dec 2022

Vsetko zalezi od bodov, ktore ti na posudkovom pripisu, no tiez poznam podobnych ludi, ktorym takyto prispevok presiel. Vsetko vsak zalezi od miery ,, postihnutie,, Budem drzat palce

jawaman21
autor
21. dec 2022

@snazilka_bio_mamka Moja mama davala na urad prace prepuštaciu spravu a jednu spravu od obvodneho psychiatra tiež vypisoval posudok obvodný lekar už sa to taha dlho v oktobri podala moja mama žiadost na opatrovanie a ano bol som hospitalizovany v juli v nemocnici na psychiatrii