Ahojte, chcela by som sa len informovať či by mi nevedel niekto poradiť.
Som mama na RD dcérka má rok a pol.
S otcom dieťaťa spolu nežijeme vyše roka.
Som riadne zamestnaná mam sa kam vrátiť po Rd, môžem aj skôr a malú dat do jasiel aj to je jedna z možností nad ktorou uvazujem.
Otec malej mi prispieva, platí co ma.
Ja žijem u mami, finančné nie sú na tom vôbec dobre, bývaju v podnájme, takže toto je len dočasne bývanie.
Myslíte si že by som mohla požiadať o príspevok na bývanie? Keby nastúpim do prace jasle by som platila z rd, ja by som v práci zarobila okolo 800e,ak by som zaplatila nájom ostalo by mi 150e na celý mesiac (ak si od rátam ešte moje výdavky 150)
Bemate prosím niekto s týmto skusenost
Dakujem
A keby si prenájmete trojizbák napríklad s mamou nebolo by to lepšie? By ste si náklady podelili a navzájom pomohli. Aspoň do doby, kým si nenájdeš lepšie platenú prácu alebo partnera.
To je príspevok v núdzi musíš byť na úrade práce evidovaná. Nevypláca sa ako príspevok rodičovi ktorý je zamestaný ani na RD.
@alickapusinka ďakujem
@zojanka
@marsmykkok mama majú trojizbak kde žije mama otec a mladšia sestra.
Len majiteľ z toho nieje nadšený teda ze som tam s dcérou....
800E vyplata plus alimenty, jasle zaplatene. Co chces? Normalne slobodne matky ziju z takejto vyplaty s dvoma detmi.
@kornelies moja.... 800e výplata 150 výživné
600stohi v BA garsonka... Koľko mi ostane? Prosím ta ak k téme nemáš čo a k veci povedať zdrz sa komentára.. Asi si v takejto situácii nebola... Ostane mi 350e ak si od rátam moje výdavky je to 200e,prajem ti aby si ty z tohto vyzila
@kornelies ci si si myslela ze bývanie mi zaplatíš ty? Ci co? Bývať u rodičov nemôžem čítaj prosím jasne a s porozumením....
@kornelies ak by som mohla bývať o rodičov tak je sveta žiť a neprosím o pomoc. Ale ani som to popravde nečakala.
Tento štát pomáha len navždy nezamestnaným cigánom atď atď
Autorka, ved si najdi dve prace alebo bohateho frajera, co ti mam poradit?
@kornelies si normálna alebo fakt zlý človek?
@zmrzlinka2021 to je nejaká tupana co si nemôže doma ventilovat nervy tak to robí tu. M cudzím ženám....
Dve roboty neviem jak by som stíhala jedine ze sa rozkrájame, lebo niekto po škôlke aj s tým dieťaťom musí byt
To ze ty máš zrejme bohatého frajera len preto ze sa nevieš postarať sama o seba, ok, nie každá sme taka chudera
Autorka!!!
1.) Deti si robim, az ked mam zabezpecene vlastne byvanie a urcitu financnu hotovost na ucte, aby som prezila v casoch, ked nebudem moct pracovat.
2.) Deti si robim so zodpovednym clovekom.
3.) Mozes mat dve prace, rodicia alebo otec dietata ho postrazi popripade si najdi pracu, ktoru budes vykonavat v case, ked dieta spi.
4.) Nie, nelutujem ta. Ja som pracovala 55 tyzdenne pri dvoch detoch a nikdo ma nelutoval.
5.) Pochop, ze zodpovednostl je tvojich pleciach, nespoliehaj sa, ze ti stat pomoze.
6.) Drzim ti paste a nie som tupana. 🫠, len ti objektivne vysvetlujem zivotne pravdy.
@kornelies vylievas si svoju zlosť a komplexy na druhých.
Prečo si teda musela pracovať keď si dieťa mala so zodpovedným chlapom? Ved ako píšeš už si musela byt dávno zabezpečená.
Ja nečakám od nikoho nič, len ma napadlo ze keď už máme ako štát toľko peňazí pre Ukrajincov a cigánov ze by sa našla pomoc aj pre normálnu ženu 🙂 to je cele... Vidím ze si nemôžeš doma povedať svoj názor tak ho máš za potrebu písať tu, aj keď ta o takéto rady mimo Témy nikto ne prosil.
Pekný vikendik
@kornelies s mužom som bola 13 rokov, takže niečo takéto proste nečakás ak to klapalo... Žiaľ stalo sa... Financie tiež mam.. Ex ma dokonca dve nehnuteľnosti... Len je teraz odurdeny takže nepomôže nič navyše... Nepíš pokiaľ hovbo otom vieš
Autorka...ja si prevadzkujem svoju firmu, bolo treba robit viacej v urcitu dobu, tak som robila. Places, ze 600E garsonka, potom, ze peniaze mas. Odporujes si.
Ja sa snazim komunikovat slusne, ty ma nazyvas tupanou a ze hovno viem. Podla seba sudlm teba. Takze ty si to, cim si ma nazvala. O tvojich vedomostiah nepochybujem, ze su na urovni exkrementu. Zacni pracovat na sebe.
Ja vidim v Ružinove minimálne 3 byty za 490€. 600€ za garsónku je naozaj veľa. Hľadaj lacnejšie bývanie.
Nie, nevyjde ti príspevok na bývanie.
Tento príspevok je súčasť pomoci v hmotnej núdzi, nie samostatný príspevok.