Príspevky pri celiakii

4. apr 2024

Syn bude Mar 15 r a zistili mu celiakiu
Je nejaký príspevok pri tomto ochorení?

mmoonna
4. apr 2024

Je príspevok na diétne stravovanie

dadka1997
4. apr 2024

Každý celiatik je aj zťp aspoň si myslím.. čiže vela benefiitov to má

mmoonna
4. apr 2024

Áno,aj ztp preukaz

modrykolibrik
4. apr 2024

@autor to, ze ma celiakiu este nezarucuje, ze ma narok aj na dietne stravovanie aj na ZTP. Pri dietnom sa berie ohlad na prijem rodiny...nesmie presiahnut tusim 1.3 nasobok ziv.minima a na ZTP sa dava ziadost ktoru posudzuje posudkovy lekar. Odomna ziadali aj psychiatricke vysetrenie .

autor
4. apr 2024

@modrykolibrik a kde mam žiadať.. aké sú tlačivá?

alickapusinka
4. apr 2024

na UPSVR

alickapusinka
4. apr 2024

príspevok na mesiac na stravne u celiatika by mal byť po novom 38,07 eur.

evinqua
4. apr 2024

Na upsvar žiadosť o ztp preukaz, potom z neho plynúce zľavy. Ak spĺňate podmienky co sa tyka výškuy príjmu tak aj príspevok na dietne stravovanie

autor
4. apr 2024

@evinqua aké podmienky treba spĺňať.
To je rôzne na diétne stravovanie a ztp?

nazu
4. apr 2024

Tu na MK je skupina bezlepkový život. Pridaj sa, je tam veľa užitočných rád, aj ohľadom príspevkov.

pleja
4. apr 2024

https://www.health.gov.sk/?zoznam-kategorizovan... Okrem iného sú aj dietetické potraviny na predpis. Treba predpis priamo od odborného lekára, dodajú ti ich priamo do lekárne. Ja dávam predpísať rovno na 2 mesiace. V linku sú potraviny a limity podľa veku. Dieťa má zťp.

evinqua
4. apr 2024

Ztp preukaz je preukaz ktorý používaš pre uplatnenie zľavy napr v ba mame zadarmo mhd,... ak máš preukaz a si pracujúci mas nižšie niektoré odvody a tým.padom o niečo vyššiu výplatu...pri príspevku na dietne stravovanie je tam nejaká suma na člena domácnosti urcena, my ju prekračujeme takže som to nikdy necerpala. To vsetko ti povedia na upsvar keď budeš vybavovať ako prvé ten preukaz

regina22
4. apr 2024

A ma nárok na invalidný z mladosti od 18r?
To by ma zaujímalo, lebo celiakia je v tabulke na priznanie invalidity, zákon 447/2008