Čo vravíte na ten príspevok pre deti v hmotnej núdzi? Vôbec sa mi to nepáči. Prišli sme už o príspevok na stravu, z 20 sme skočili na 40 eur/mesačne. Ja som RD takže na daňový bonus nemám nárok. Príde mi to diskriminačné.
v osadach bude basavel, deti z toho nic neuvidia .....a my ostatni sa na to poskladame ....bravoooo
bud každemu alebo nikomu !! Však osadach bude oslava ..... jaaaaj však oni si pokupili počítače svojím deťom aby sa mohli učiť a vzdelavať 😈 nemám slov, je mi ztoho zle, však osadach maju min.10 detí /rodina, no comment !!! tento príspevok je ako kompenzia za všetko čo sme pokupovali deťom aby sa mohli učiť z domu, nech daju iba tým ktorý ukažu majú aj ten počítač doma..
čo ti poviem, "tešíme" sa asi všetci, joj nervy moje, mohli dať radšej 100 eur pre každé dieťa, ale to možeme len snívať
K tomu len tolko. Som zvedava, dokedy bude pomaly zdochinajuca pracujúca stredná vrstva financovať tieto pánske huncútstva, ktore nie su ničím inym ako predvolebnou kampaňou na získanie vysokého počtu simplexnych voličov. A bojim sa toho, ze inteligentny clovek, ktorý sa snazi poctivo vychovat deti a viest ich k tomu aby pracovali a zabezpečili si dobry zivot, taky clovek je v tomto state len platiteľ dani a dlhov. Takze popremýšľa, ci je toto krajina vhodná pre zivot. A bohuzial nie je.
pandemický rodičovský, pandemická podpora, pandemická OČR, príspevky prváčikom, vyšší rodičovský stále vám pridávajú a čím viac vám dávajú tým viac nadávate, ja som mala na syna 160 Eur rodičovský a keď som išla do práce príspevok mi zobrali, lebo vtedy sa nedalo pracovať popri poberaní RP, teraz aj muž môže byť na MD a furt ste nespokojné, 300 Eur vám kole oči
To tak keď sa Kollar ako podpora rodiny vyjadri že tak je to správne dať len tým chudobným (čo nepracujú a sú v hmotnej núdzi) lebo on by inak tiež dostal 3000eur ktoré nepotrebuje. Tak keď nepotrebuje on nepotrebuje žiaden pracujúci.
@dzina007 ked to pán Kollar nepotrebuje, tak nech to daruje charite..
@lucka_ke myslim ze to nieje o tom... ja som neuzivala ani pandemicku OCR nejako moc, iba pred rokom na zaciatku krizy, ani vyssi rodicak. Ale toto mi kole oci.
Pretoze tuto pomoc mali dostat ludia ktorych ovplyvnila kriza. Ja tych 300 eur nepotrebujem tiez.... Ale... Mali to dostat ludia co posledny rok sedeli doma a ucili sa s detickami lebo nemali ako pracovat, malo to ist detom ktore si plnili skolsku dochadzku, rodicom ktori prisli o pracu kvoli opatreniam.
Ale tychto sa to netyka moc. Mozno par.
Vacsinou to pojde detom ktore su v osadach, ktore sa neucili, neplnili dochadzku, ktorym tato korona tak vela nevzala lebo uz pred tym ich rodicia nic nemali a v nicom im to nepomoze.
Tymto len ich dalej ucime nech sedia doma na zadku. Lebo co teraz kazda mater v osade dostane po 2000e. Kolko z toho tie deti uvidia? Nic. Nepojde to na ich stravu na ich vzdelanie. Pojde to do luftu na chlast a cigarety.
Netyka sa to samozrejme vsetkych ale vela ich takych bude.
Uz ked chceli adresnu pomoc, prvy bod mal byt. Dostanu deti ktore cely rok komunikovali so skolou a robili ulohy a vzdelavali sa a nie tam pod stromami tahali.
@lucka_ke jasne, že to kole oči, ja som prišla kvôli pandémii o veľkú časť príjmu, mám dcéru štvrtáčku a musela som s ňou ostať na pandemickej OČR. A to, že ten príspevok dostanú rodiny, ktoré to ozaj potrebujú mi vôbec nevadí ale vadí mi, že naši spoluobčania v osadách vlastne o žiadny príjem neprišli, dávky im boli vyplácané v plnej výške a teraz ešte dostanú to, na čo sa my všetci pracujúci, ktorí síce nie sme v hmotnej núdzi, hoci o príjmy sme prišli, poskladáme. A koľko z toho uvidia tie deti? Mňa by teda tých 666€ za dve deti sakra potešilo
@lucka_ke áno, napríklad mne to kole oči fest. Dobre všetci vieme, kto je v hmotnej núdzi, z maximálnej časti tí, ktorí v nej boli aj pred pandemiou, čiže tí, ktorí o nič neprišli, keďže žiadne dávky im neklesli, narozdiel od pracujúcich, ktorí sa na toto celé naháňanie voličov poskladáme.
Schvalene to este nie je, pokial viem. Tak snad z reakcii uvidia, ze tadial cesta nevedie.
@lucka_ke sorry ale mam muza szco a predstav si, nic si nemohol narokovat, lebo padol do skupiny bez naroku na podporu. ja chodim normalne do prace, platim dane a predstav si nenarokovala som si ziadnu pandemicku davku.... nevidim dovod aby aj z mojich dani sa detom vyplacala dalsia davka. aj tak ju deti nefostanu ale mnohi rodicia ju len prehajdakuju. a zaplatime to zase pracujuci 🤮🤮🤮
V mojej dedine sú takéto rodiny asi 4 . Nie sú to rómovia,len pracujú na čierno. Jedna má 6 deti a majú napr.doma bazén. Proste keby dali na rodinu ale takto? Je mi z toho na 🤮 pretože to tiež vnímam ako ucelove-ziskanie voličov
@ofzuza a je to už isté
@anetkaadamko príspevok pri narodení dieťaťa je zrušený?
keby radsej popracovali na tom ze ked pracujuca matka ma dima chore deti moze ostat aj 3tyz s nimi doma,a nie sa stresovat aby deti neboli chore a ked su chore hladat niekoho kto ich postrazi pretoze v robite to nieje ziadane byt na ocr,mne je z toho zle.Alebo kebyze mama s malymi detni sa mohla zamestnan na polovicny uvazok.Proste vyjst v ustrety mamam s malymi detmi.
a všetky tie pandemické príspevky zaplatí kto? a že sa zneužívali vo veľkom to je fakt, však sa tu ženy chválili ako sedia doma na riťke celý rok a kolegovia za nich v práci robia
@lucik194 môj tiež figu dostal, pretože učil na štvrtinový úväzok tak nemal nárok (v prvej vlne) a v druhej už nemal taký pokles príjmov čiže zase nič, dieťa máme relatívne veľké, takže sme nedostali nič, ale ozaj nič
Anonym, pokial viem dohodla sa iba vlada a este to nepreslo cez parlament.
@ktochytavzite vsak mozes byt na ocr tri tyzdne. Skratene uvazky tiez su.
@lucka_ke pandemicka ocr???? Si skus byt doma ty s dietatom za taku pandemicku ocr niekolko mesiacov.nie kvoli tomu,ze sa mamickam nechce robit,ale ze sa zavreli skolky,skoly a skus z toho vyzit. Z takych ako ty sa mi obracia zaludok. Akokeby ludia na ocr si to sami vymysleli. Normalne su z nas milionari z tej bohovskej ocr
Nepaci sa mi to a nie som spokojna. Som nasrata! Ja som bola na ocr s 2 detmi 2,5 mesiaca min.rok. za tento cas som dostala cca 460 eur. To je vela podla vas? ?? Moje vydavky sa mnohonasobne zvysili na plyn,elektriku,vodu,kurenie,kedze sme boli stale doma . Na pc nemam. Takze dieta bolo na pozicanom notebooku a druhe na mobile. Dalsi sk.rok som bola 2 mesiace pn. Za ten cas boli deti online.no potom som sla uz do prace a deti somdala k rodicom kde moznost online byt nemali. Maju kopec vynechanych hodin kvoli tomu. Za nimi neprisli ucitelky az domov ako za romami. ... Lebo oni chudata nemaju na pc, ani na internet. Neucili sa, behali po vonku,nic nerobili. Ich rodicia neprisli o plat,kedze boli, su a budu na urade prace ci MD. A im teraz daju 333 eur. Za co?? Ja som v robote nedostala odmeny,kt.boli 3x za rok lebo vsak som bola ocr,tak za co. Teraz zase nedostanem nic,lebo vsak nie som v hmotnej nudzi. Ucitelia dostali odment, data na online ucenie. Lekari,sestricky dostali odmeny, potlesk z okien. Cigani dostanu teraz. No a my samozivitelky,starajuce sa poctivo o nase deti dostaneme tak akurat velke hovno, poniektore aj vyhadzov z robotu. Vrela vdaka. V dnesnej dobe sa neoplati pracovat. Staci robit deti a byt povalacom.
pokial by to bolo adresovane naozaj ludom, ktori to potrebuju, tak za mna ok. bohuzial to ale podla mna skonci tak, ze gro tych penazi pojde do osad. hoci tam sa nudza v podstate nekona, kedze o pridavky a vyplacanie socialnych davok neprisli, cize uroven sa vplyvom situacie neznizila. mali by to dostat ti, ktori vplyvom situacie prisli o zamestnanie a maju deti, taki, ktorym sa rapidne zhorsila financna situacia. a nemalo by to byt podmienene nicim inym. proste aby bolo preukazatelne, ze je ta rodina naozaj v hmotnej nudzi.