Prišlo vám už vyúčtovanie za plyn?

alinka183
12. apr 2023

Chodí Vám už vyúčtovanie za plyn?

zic
12. apr 2023

ale ved to chodi kazdemu inac...

janka2501
12. apr 2023

Vo februari a preplatok 200e

renka30
12. apr 2023

kazdemu to chodi inak, nam v novembri

alinka183
autor
12. apr 2023

@renka30 ako ved teraz to ma chodit

anjelicek26
12. apr 2023

Tak my doteraz este kurime, tak tazko povedat, ci to vyuctovanie, co nam doslo zaciatkom marca bolo az take relevantne... spotreba nizsia (nekurili sme tolko ako minule roky vedome), ale celkova suma vyssia, u nas siel plyn o 40% hore...

zic
12. apr 2023

@alinka183 ale co ma chodit... ved zalezi, kedy si podpisala zmluvu... chodi vyuctovanie pocas roka... na jedno miesto mi chodi v septembri, na ine v novembri...

simulienka2207
12. apr 2023

@alinka183 nám chodí v máji....

abbey1
12. apr 2023

@alinka183 Máme SPP. Vyúčtovanie máme teraz v apríli. Ešte neprišlo, ale už ho majú urobené. Včera som tam volala v inej veci a povedalo mi vyúčtovanie i výšku nových preddavkov.

slavomira236
12. apr 2023

@alinka183 nam teraz robia odpocet koncom mesiaca pride vyuctovanie...tento vyuctovaci mesiac sa neplati tak to zahrnaju k nedoplatkom...a nezalezi vyuctovanie kedy sa robi zmluva ja som zmluvu robila od septembra

sajmonka_1216
12. apr 2023

@alinka183 mame SPP a zmluvu sme uzatvárali minuly január a vyúčtovanie prišlo tiež v januári tento rok, tak možno to nejako súvisí, že teda po roku

zuzanaete
12. apr 2023

@zic Nie som si ista, ze je to podla zmluvy. Ako sa napr. rozne menia majitelia bytov, tak sa podpisuju rozne zmluvy a odpocty robia za celu bytovku v rovnakom termine. Maju to nazonovane. Netusim, ci maju rodinne domu merace, ze sa nemusi robit fyzicky odpocet. Ak ano, tak tiez predpokladam, ze danu oblast odpisu v jednom obdobi.

zuzanaete
12. apr 2023

Inac my mame vyuctovanie od SPP na jesen (mesiac si presne nepamatam).

zic
12. apr 2023

@zuzanaete mozno to v konkretnej bytovke robia vramci jedneho mesiaca... netusim... ja mam na roznych bytoch (v roznych bytovych domoch) v roznych mesiacoch, na dome mam zase uplne inokedy... urcite to ale nie je pre celu republiku v jeden mesiac...

renka30
12. apr 2023

@alinka183 urcite to nema cele Slovensko v jednom termine

nikha2809
12. apr 2023

@alinka183 každému chodí inak, nám v auguste.

viestta
12. apr 2023

Pride ti zhruba v tom case ako prislo vlani. Zuctovacie obdobie byva 12 mesiacov a po 12 mesiacoch + cas na spracovanie pride vyuctovanie

zuzanaete
12. apr 2023

@zic Hej, tak som to myslela, ze nejake ulice maju spolocny termin. Dalsi mesiac dalsie ulice ….

skeblicka77
12. apr 2023

Prišlo a mali sme preplatok cez 100e, kurime normálne ako predtým, možno aj viac, keďže aktuálne máme doma bábätká
@anjelicek26 vyučovanie chodí za celý rok, čiže nie je podstatné, či ešte kúrite alebo nie

lenocka2222
12. apr 2023

@alinka183 nam chodi vyuctovanie az v auguste

ivangeline
12. apr 2023

Nam uz davnejsie.

mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mb2021
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
12. apr 2023

@alinka183 nam chodi teraz, uz mam aj preplatok na ucte.

zic
12. apr 2023

na nejakej stranke pisali toto (pre SPP)

Fakturácia minimálne jeden krát za rok
Odberné miesta domácnosť, malý podnik a maloodber majú meradlo (plynomer) typu C, čo je mechanické meradlo bez možnosti diaľkového odpočtu - je nutné vykonávať fyzický (cyklický) odpočet meradla minimálne jeden krát do roka. Prevádzkový poriadok distribútora (SPP - distribúcia , a.s.) podrobne popisuje, ako sa vykonávajú odpočty všetkých meradiel (cyklický odpočet, mimoriadny odpočet, fyzický odpočet, diaľkový odpočet, odpočet odhadom, samoodpočet, ...).
Každé odberné miesto s meradlom typu C je zaradené do iného cyklusu odpočtu. Informácia je uvedená vo Vašej ročnej vyúčtovacej faktúre. Odpočtové cykly sa označujú skratkou R01-R12, R15. Číslo v skratke znamená poradové číslo mesiaca v roku, v ktorom (mesiaci) je vykonaný odpočet plynomeru, pričom dátum odpočtu nemusí byť v posledný deň kalendárneho mesiaca. Odpočtový cyklus R15 znamená, že odpočet bol urobený k dátumu 31.12.