Zdravim, chcela by som sa spýtať či už prišiel niekomu daňový preplatok ak áno kedy ste boli podať daňové priznanie?
@vela02 tebe v práci nerobili daňové, ale ročné zúčtovanie dane - autorka sa pýta na daňové priznania. @luckalucka5718 v prvom rade je úplne jedno kto kedy podával DP nakoľko finančná správa neposiela preplatky na základe dátumu podania DP. Kedy ti bude preplatok vyplatený záleží aj od konkrétneho pracoviska - každý má iný deň výplaty preplatkov - čiže info, že ja som dostala a ty nie je ti nijako nepomôže. Ale preplatky sa už vyplácajú - info od maminky tu z MK, ktorá robí na daňovom úrade - ak chceš vedieť kedy sa to bude týkať teba - zavolaj si na prísl. fin. úrad a opýtaj sa.
@luckalucka5718 Preplatok vetsinou posielajú po 20 ... cca 26 až 27 ...
@luckalucka5718 mne práve cinkol preplatok, DP za mna robil zamestnávateľ na moju žiadosť do 15.2. to tuším bolo potrebné
@alenah31 prosím vás aky je rozdiel medzi daňovým priznaním a tým ročným zúčtovaním?
@luckalucka5718 ročné zúčtovanie dane vykoná zamestnávateľ zamestnancovi pokiaľ o to do 15.2. požiada. Daňové priznanie si robí daňovník sám - podľa toho aký daňový subjekt je podáva daňové priznanie typu A - to napr. podáva aj zamestnanec, ktorý nepožiadal o vykonanie RZD v práci či typ B atď. Preplatok na dani pri RZD vyplatí zamestnávateľ vo mzde a pri podaní DP na DÚ vypláca preplatky finančná správa - daňový úrad.
@luckalucka5718 chlap si daval sam hned ma zaciatku februara a nic zatial...
@alenah31 môže si niekto dať spraviť v robote RZD a poslať si aj daňové priznanie? Je to možné?
@luckalucka5718 nie - lev v prípade ak bolo RZD urobené zle...v takom prípade si podávate opravné DP k čomu ako prílohu prikladáte stranu č. 2 z Potvrdenia o vykonaní RZD . Na DÚ hneď prípadu na to, že je to duplicitné - viaže sa na rodné číslo.
dnes prisiel akurat
@alenah31 ďakujem za vysvetlenie
@zuzka0605 kedy ste odovzdali?
@luckalucka5718 este vo februari
Pracovala som na daňovom úrade ako správca II, ktorý sa venuje presne týmto daňovým priznaniam a poviem ti len toľko čo tu už bolo spomenuté, nezáleží na tom kedy si podala DP, správca ma toľko DP, že nevie čo skôr a je rád, že ich stihne všetky poukázať do 10. mája, vyplácanie závisí aj na tom či máš DP v poriadku a nebude ťa musieť vyzvať na opravu, resp. v ktorej kope preplatkových DP sa práve to tvoje nachádza 😁😁 a z vlastnej skúsenosti, zbytočne na daňový úrad ani nevolaj, aj tak dostaneš odpoveď, že má čas do 10.5., takže iba strpenie 🙂
Prišiel dnes
niekto z KE, kto podaval sam uz ma? ked uz je tu ta tema 😎
@luckalucka5718 podavala som sama DP,postou 30.3.a uz mi prislo tento tyzden
.