Ahojte chcem sa Vás opýtať som na rodičovskej dovolenke existuje niejaké pripoistenie proti nezamestnanosti, syn ma 10 mesiacov ked nastúpim do práce tak sa so zamestnavatelom dohodnem na výpovedi(z časoveho hladiska tam už nemôžem pracovať) je niejake poistenie alebo pripoistenie , kde by som potom dostala niejake peniaze, niekedy to tak bolo ale teraz neviem či to už nezrušili, dik za odpovede
@lucenka911 mám uzavretú životnú poistku v alianz v prípade nezamestnanosti - neviem presne napísať ten názov ...platím si ju 1/4ročne a v prípade,že by som ostala nezamestnaná budem od poisťovne dostávať 1 rok určitú sumu
@bodka13 Treba pozrieť VPP ako to je. Aké sú podmienky. Mám pocit, že je to fixované UPSVAR. Taktiež toto pripoistenie je ďalej od BA drahšie ... je na zvážení či sa to oplatí, môj názor je , že nie ...
RECEPT na fin. rezervu.
Nasporiť postupne 6 - 12 mesačných platov. 🙂 Tie mať nejako k disp. do 24 - 48h.
@strapatymajo poistka je fixovaná UPSVaR 😕 to si nemyslím,lebo toto je normálne komerčné poistenie a nie priplácanie si niečoho v soc.poisťovni
...radu si pýtala @lucenka911 🙂
@bodka13 Treba si pozrieť VPP, musíš byť v evidencií UPSVAR , potom musíš prísť o miesto spôsobom, ktorý je tam tiež uvedený a taktiež nesmieš sa sťahovať. Lebo podľa bydliska máš jednak vypočítané koľko to riziko stojí a druhá vec je tá, že ako som už vyššie písal čím ďalej od BA tým vyšší koeficient a tým je to nevýhodnejšie ... ja by som toto riziko zrušil, veľa peňazí a málo hudby ...
@strapatymajo nejako ti vôbec nerozumiem ... nič z tohto mi pri uzatváraní poistky nebolo povedané,ale pre istotu si to pozriem
@strapatymajo mám toto poistenie http://www.allianzsp.sk/kapitalove-zivotne-pois...
@bodka13 Ahoj, pozri si VPP svojej zmluvy ... tam je to rozpísané... Ak ich nemáš, pozriem niečo na nete...
@strapatymajo niečo som našla ....cez víkend prečítam,ale ak niečo nájdeš tak mi to prosím "hoď" 😉 ďakujem 🙂
Nebola som doma a akurat som si pred mesiacom uzavrela poistku v alianzi tak to idem prestudovat
@bodka13 Ahoj, nejako som tu nebol, nebolo kedy a po pravde vonku som radšej trávil čas ako za PC.
Neviem čo si našla či nenašla, ale toto som našiel ja
http://www.allianzsp.sk/tmp/image_cache/link/00...
str. 17 , je tam pokec ...
ak je to teda ten produkt čo máš ...
ak chceš pošli indo do správy nech tu nespamujeme ,lebo nás niekto z Allianz uriekne :D
@lucenka911 To, že si v allianz uzatvorila poistku ešte neznamená, že si zle spravila ... otázne je akú, koľko platíš a čo za to dostaneš 🙂
@lucenka911
platiť samostatné dobrov. poistenie v nazamest. sa nedá, môžeš už len balík poistenia, čo je vyše 35% z vym.základu. Neoplatí sa to. Treba potom sa nanovo informovať a príp. platiť v správnom čase. Ale na to je skoro, bo zákony sa menia, dá sa povedať každoročne. Potom si zisti v predsihu pred ukončení pp, dajmetomu pol roka, čo spraviť. Teraz sa dá robiť tak, že po ukončení RD čerpáš pár dní dovolenku+zvyšok ti preplatia (aby to bolo v tom istom kalend. mesiaci), príp. popri čerpaní dovolenky sa prihlásiť na balík poistení. Tak sa dá ziskať max. podpora, ktorá je už ale nižšia ako bola. A uvidíme, ako to bude o pár rokov.