Pripoistenie - rizikové tehotenstvo

30. nov 2021

Ahojte, existuje nejake pripoistenie ktoré sa oplatí ked plánujeme babatko a viem ze bude PN od 3.mesiaca?

anjelicek26
30. nov 2021

Tak vsetko, co vies, ze budes zdravotne mat a das si to dopredu poistit je prakticky poistny podvod. Na co sa chces poistit? Aby si dostala peniaze, ked ostanes doma (ako planujes?). Takto poistenia nefunguju, tie pokryvaju nie tvoje planovane naklady, ale nepredvidane rizika.

autor
30. nov 2021

@anjelicek26 🤦‍♀️Boze 20 rokov odvádzam štátu dane, platim odvody. Este ani raz som nebola na PN pocas mojej zamestnanosti.. neboj tie poistenia urcite niesu stratové

autor
30. nov 2021

@anjelicek26 a predstav si ze takéto pripoistenia realne existuju. Pytam sa preto ake je najvýhodnejšie🤦‍♀️

anjelicek26
30. nov 2021

Mne je jedno, kolko rokov odvadzas dane, odvody, je to irelevantne. Ano poistenia existuju, ale ty sa ides poistit s vedomim, ze "chora" budes! A to je poistny podvod. Ked 20 rokov robis, proste si usetri a daj peniaze bokom, kde je problem? Ved budes dostavat tehotensku davku a PN, ved to je dost, nie? Nechapem taketo zmyslanie prepac.

ivkazba
30. nov 2021

Ak vieš, že budeš mať rizikové tehotenstvo, pretože je k tomu nejaká predispozícia, tak by toto bola výluka z poistenia. Nie je možné poistiť sa na niečo, čím už človek trpí alebo na niečo, čo môže byť následkom už existujúceho stavu. Inak je samozrejme možné poistiť si aj PN či hospitalizáciu.

ivkazba
30. nov 2021

Pozor, sú tam čakacie doby. T.j. v prípade tehotenstva v niektorej poisťovni 9 mesiacov, niekde až 18. Čiže od začiatku poistenia nemôže nastať poistná udalosť skôr aby ju poisťovňa hradila.

andrea_82
30. nov 2021

@anjelicek26 ja by som to zase nebrala až tak strašne vážne. To, že bábätko plánujú, neznamená, že presne vtedy, keď si to naplánuje, aj tehotná bude. Môže to platiť roky a nič z toho. Keď som ja plánovala ísť na materskú, dalo sa ešte v sociálnej poisťovni platiť dobrovoľné nemocenské poistenie. Platila som ho tri roky, kým sa mi podarilo otehotnieť.

aduskatt
30. nov 2021

Dá sa ale ak máš už teraz nejakú diagnozu o ktorej vieš, tak to sa plniť nebude

anjelicek26
30. nov 2021

@andrea_82 len aby si nezacala platit a poistovna jej to zoskrta, ze na to sa poistenie nevztahuje, lebo dopredu vedela, aku diagnozu ma alebo ze pojde na IVF a veci tomu podobne...zasa nie su blbi tam tiez.

bublinka1426
30. nov 2021

@anjelicek26 presne ako pises. oni nie su blbi. velmi dobre maju tieto veci osetrene. takze suhlasim s tebou. nikoho nezaujima kolko pani vyssie odvadzala na odvodvoch a ci nebola vobec chora.

ivkazba
30. nov 2021

@bublinka1426 @anjelicek26 hlavne životná poisťovňa je komerčná poisťovňa, tá nemá nič spoločné s tým, že pani platí 20 rokov odvody.

aduskatt
30. nov 2021

@bublinka1426 odvody do sociálky s tým nič nemajú spoločné

bublinka1426
30. nov 2021

@aduskatt ved to pisem ze to je sumafuk poistovnam

autor
30. nov 2021

@anjelicek26 nemam ziadnu diagnózu🤣

autor
30. nov 2021

Ja neviem ci nastane rizikové PN, ja sa chcem poistiť keby k takej udalosti nastalo 🤣 boze jake poctivkY vsetky odrazu a na predĺžených rodičakoch su🤣

ivkazba
30. nov 2021

Ja nie som na predĺženom rodičáku a slušne som ti odpovedala ako odborník. Tak sa správaj slušne aj ty. Oslov finančného sprostredkovateľa, ktorý predáva životné poistenie, nech ti ponúkne adekvátny produkt, nechaj si vysvetliť čakacie doby a výluky.

aduskatt
30. nov 2021

nie som na predlženom rodičáku, som sprostredkovateľ, odpovedala som Ti podľa reality....poistenie existuje, ale má isté podmienky🙂 a viem, ako poisťovne fungujú, preto som spomenula diagnózy

majamat
30. nov 2021

dobrovolne poistiti sa da, nei ej to poistenie v komercnej poistovni, funguje trosku inak a mam pocit, ze sa tu miesaju info oboch poisteni.

dobrovolne nemocnenske poistenie je neico, ako navysenie vymeriavacieho zakladu. cize je to to iste, ako keby clovek zaraba 1500e a odvadza odvody a potom sa mu zvysi plat na 3000e a z toho dovadza odvody. rozdiel ej len v tom, ze toto navysenie sa neurobi navysenim vymeriavacieho zakladu zvysenim platu, ale tym, ze si akoby k svojmu platu pridas vymeriavaci zaklad. cize ako keby si si sama zvysila plat o 1500e ( vychadzam z prikladu, co som uviedla vyssie ) a teda z tohoto platu si platis aj odvodu. jednoducho tu nie je ta podmienka, ze tolko musis realne zarobit. zakon t uklada platit z vymeriavacieho zakladu zo zamestnania, ale nezakazuje ti platit z vymeriavacieho zakladu, ktory si sama navysis.

kedyis dobrovolne poiustenie fungovalo inak, pokial su splnene podmienky, podpisana zmluva a dodrzane podmienky, nie je to poistny podvod. ta moznost tu jednoducho je a je predsa urcena pre to,a by clovek z toho cerpat mohol. ved na co ine by toto poistenie sluzilo? urcite nie na to,a by sa poistovna nabalila a ten co si navysil takto pladbu, by z toho nic nemal. to by akoze na co toto niekto platil? tehu sa na 100% aj tak naplanovat neda, teda nei u kazdej zeny a moze to trvat. a ani PN dr, nemusi chciet vypisat.
PN a materska sa vypalca z nemocenskeho poisenia, ktore bolo kedysi oddelene od ostatnych poisteni a platilo sa samostatne. sampzrejme vela zien to vyuzivalo na tehu a tak sprisnili podmienk, teraz je podmienkou platit vsetky poistenia, aj dochodkove, aj nezamestnanecke, cize to vychadza o dost vyssia suma. nevie ci aj zdravotne sa do toho rata, ale si skor nie. kazde z tych poisteni ma ine podmienky, cize ak by si anhodou tehu nebola a prides casom o pracu a splnis podmienky nezamestnaneckeho poistenia, tak by si mala mat narok aj na vyssiu podporu. len tam je povinnost platit asi dlhsia, ako pri nemocenskom.

toto su info, co som mala uz davno, cize neviem ci sa neico zmenilo, musis si to overit. kedysi tu boli aj skupiny, kde davali rady ohladom tychto poisteni.

zuzkaa1991
30. nov 2021

Sipo poistenie bolo pred 4 rokmi neviem ci ešte. Maju ;) ale treba zistit koľko mesiacov treba platit pred.plnenim ;)
Plus vsetky poistky musime platit.min.6m az 1rok. Aby vam poisťovňa vyplatila ;)

domka222
30. nov 2021

Poctivky? Ale oni reálne v tej situácii sú. Ty ešte ani tehotná nie si a už píšeš, že budeš na PN. Čiže by som nedala ruku do ohňa za to, že keby bola ešte pandemická vypočítavo skončíš aj ty na nej, keď už teraz vymýšľaš

squ1rrel
30. nov 2021

Stačí si vyhľadať v googli.

lilianka28
30. nov 2021

Nemyslí autorka náhodou DOBROVOĽNÉ NEMOCENSKÉ poistenie? To je niečo iné, vtedy dostáva výplatu nemocenských dávok vyššiu, teda aj z iného poistenia ako zákonného. Aké sú podmienky, akú dobu si ho musí platiť neviem presne, najlepšie sa je informovať priamo na Sociálnej poisťovni.

ivkazba
30. nov 2021

@majamat to čo píšeš ty, je zvýšenie si vymeriavacieho základu, z ktorého je vyplácaná PN. Ak autorka pracuje, dobrovoľné poistenie nie je možné. Autorka sa však pýta na pripoistenie, aby počas PN mala ďalšie peniaze. A na to slúži komerčné poistenie. A na to odpoveď dostala. Tvoja odpoveď je irelevantná, nakoľko súbeh poistenia zo zamestnania a dobrovoľného poistenia nie je možný už roky.

ivkazba
30. nov 2021

@lilianka28 ale súbeh zamestnania a DNP nie je možný.

anjelicek26
30. nov 2021

Sama pises - "viem, ze budem PN od tretieho mesiaca" - tak zrazu co? Ja pracujem od 20 mesiacov malej, takze taketo narazky vynechaj...

nykkushka
30. nov 2021

Ja mam úrazovu poistku v Generali, platia mi 10e na deň od 28 dňa PNky, plus každý deň za hospitalizáciu 10e alebo 15e. Tam je čakacia doba 18m od uzavretia zmluvy

domiklik
30. nov 2021

Ja mam životku spolu s urazovou poistkou a pripoistenú náhradu za pn, arizikove je vlastne pn... Len toto sa musí dojednať ešte predtým ako otehotnies + nejaká prechodná doba... Mne to pekne vykrylo rozdiel medzi platom a tým, čo mi poslala socialka

domiklik
30. nov 2021

@anjelicek26 prosím ta, keď nemáš osobnú skúsenosť alebo nie si odborník kašli na to, akurát sa dobre zhovadis

anjelicek26
30. nov 2021

@domiklik mam pravdu a nevonia ti to, fajn. Taketo vypocitave zeny proste, kalkulujem, vymyslam, ako obabrat poistovnu, vytlct zo situacie co najvacsi prospech...

ivkazba
30. nov 2021

@domiklik ako v čom konkrétne sa zhovadí anjelicek? Zhovadila sa akurát tak autorka otázky. Najprv píše že bude od 3 mesiaca na rizikovom, potom že nie a ešte uráža aj ostatné ženy. @anjelicek26 napísala akurát tak pravdu. Žiaľ, nie každému pravda vonia.