Pripoistenie práceneschopnosti v Axe

mcdog
27. jan 2016

Ahojte.
Mam zivotku v AXE.A mam k nej pripoistenie PN.Pripoistenie ma plnenie od 15. dna.Podla fin.poradkyne to znamena,ze ked budem n PN 15 a viac dni tak mi budu vlastne platiti od 1. dna PN.A pokial nebudem 15 a viac dni PN,tak mi nic platit nebudu.No bojim sa toho,ze to bude tak,ze ked budem na PN 17 dni,tak mi poistovna preplati iba 15-17 den a viac nie.Nemate s tym niekto skusenost?
A este ked napr pridem k 1.2. o pracu a 5.2 pojdem na PN,tak sa to vztahuje aj na to?

sissy27
27. jan 2016

@mcdog presne tak, ak budeš PN menej ako 15 dní, tak sa na to poistka nevzťahuje a pokiaľ budeš viac ako 15, tak sa vzťahuje len od toho 15. dňa... pokiaľ ti lekár vystaví PN aj v čase nezamestnosti, tak by to malo platiť rovnako, ale to si už musíš pozrieť v zmluve, či je tam podmienka byť zamestnaný alebo nie...
každopádne toto pripoistenie je podľa mňa dosť zbytočné, pretože málokto je PN dlhšie ako 10 dní...

mcdog
autor
27. jan 2016

@sissy27 Aha no potom som bol uvedeny do omylu.Kedze mne bolo tvrdene,ze pokial PN trva dlhsie ako 15 dni,tak mi bude platena od prveho dna.Takto je to onicom...

sissy27
27. jan 2016

@mcdog treba pozrieť do zmluvy, tam to určite je napísané presne, ale čo ja viem podľa mojej poistky a tak ako to bolo vysvetlené mne, tak je to až od toho 15. dňa...

mar005
7. feb 2016

@mcdog - spetne preplaca napr. generali

cisko39
7. feb 2016

@mcdog poradkyňa Vám to povedala správne.
ak máte poistenú PN-ku od 15 dňa a vy ste na PN 15 a viac dní ,tak Vám poisťovňa bude hradiť dohodnutú sumu za každý deň PN- ky spätne od prvého dňa.

mar005
9. feb 2016

@cisko39 -nie je pravda. V axe sa preplaca PN az od 15 dna... Ziadne spetne

cisko39
9. feb 2016

@mar005 oki pozriem si VPP a dám vedieť

mcdog
autor
12. feb 2016

@cisko39 hm prisiel si na nieco?Lebo akosi nikto nic nevie

isabella22
12. feb 2016

Ja som prave na PN a dokonca mam ppistku v axe cize ano....vyplacaju az od 15.dna trvania PN....cize dlhodobejsiu.

mcdog
autor
12. feb 2016

@isabella22 ano od 15 dna,le potom spatne od prveho dna alebo 15 a dalej?

isabella22
12. feb 2016

@mcdog od 15 dna a dalej....od 1.dna sa plati spatne iba ked lezis v nemocnici

sabinkasofinka
12. feb 2016

tu najdete aj to od ktoreho dna ktora poisťovna pn preplaca
http://spetko.blog.sme.sk/c/366861/velke-porovn...

mcdog
autor
12. feb 2016

@isabella22 no super.Asi zmenim pradcu.....a aj poistovnu a poistku

isabella22
12. feb 2016

@mcdog musis to mat ved na zmluve tak napisane to je standartne...neboj sa ony su dobre prespekulovany ked maju nieco dat

mcdog
autor
12. feb 2016

@isabella22 naschval som sa jej na to asi 5x pytal.A furt,ze musite byt minmalne 15 dni PN a potom vam spatne uhradia celu PN.....cize na bezne choroby to nieje-myslim chripka,zapaly dychacich ciest a tak.....

isabella22
12. feb 2016

@mcdog to urcite nie....som viackrat na PN a vzdy mi dali az od 15 dna a viac....

mcdog
autor
13. feb 2016

@isabella22 No esteze som nesiel na PN,inak by ma asi vystrelo

sabinkasofinka
13. feb 2016

@isabella22
Je rozdiel aj PN pri rizikovom tehotenstve.Tu je dobra Allianz poisťovna.

isabella22
13. feb 2016

@sabinkasofinka ja mam rizikove PN a AXA mi plati v pohode....

josephine15
13. feb 2016

@sabinkasofinka mozem sa spytat nevies aka je ochranna doba v allianzi pri tehotenstve...ja som citala len vseobecne 2 mesiace pri klasickej PN a teraz je problem, ze pri rizikovom tehotenstve nemozem otehotniet az pol roka...nemas skusenosti, vopred dakujem

cisko39
13. feb 2016

@mcdog prečítal som si pozorne VPP a mar005 má pravdu. preplácaju až od 15-teho dňa.

mar005
14. feb 2016

@isabella22 - nie je pravda.. Proste v Axe mas PN od 15 dna a bodka.

mar005
14. feb 2016

@mcdog - urcite mate pravdu, ze je nacase zmenit poradcu.

Pri zmene poistky berte prosim do uvahy Vas aktualny zdravotny stav (ochorenia, ktorymi trpite, ci ste neboli v poslednom case dlhsie PN -15 a viac dni.., vek..). To vsetko vplyva na cenu poistneho. V zasade plati, cim ste starsi tym ste drahsi ☹.

Na druhej strane, ak chcete mat spetne preplacanu PN, pocitajte ze bude drahsia ako ako ta od 15.dna..

mcdog
autor
14. feb 2016

@mar005 No ja to mam ramci zivotky k HU....Takze budem musiet niekoho najst..... ☹ ☹

isabella22
14. feb 2016

@mar005 vsak a napisala som nieco ine?jasne ze od 15dna

aduuus
14. feb 2016

V axe sa preplaca pb az od 15.dna. tuto poistku mam aj ja...ak si nezamestnany tak nemozes byt pn. Pn moze byt len zamestnanec al szco.

sabinkasofinka
14. feb 2016

@josephine15 Allianz-Skuma sa predchorobie .Ak neboli žiadne gynekologicke problemi kt.boli pred tehotenstvom PN sa plni.Tu je čakacia dobe 2mesiace.

sabinkasofinka
14. feb 2016

@josephine15 Ak nemaš žiadny zdravotny problem a jediny problem je že nemôžeš momentalne otehotnieť teda si zdrava to je indicia že tvoje tehotenstvo bude rizikove

josephine15
14. feb 2016

@sabinkasofinka dakujem za reakciu...poistku mam od juna, ziadne zdravotne problemy a v oktobri som otehotnela na prvy sup...teraz som od polky januara na PN s diagnozou hroziaci potrat a zrazu mi poradkyna naznacila, ze moze byt problem, ze som otehotnela skor ako po pol roku

frapper
15. feb 2016

@josephine15 Nie je pravda,ak ste ešte nebola tehotná,keď ste poistenie robila,nemôže byť problém.Ak máte dojednanú aj nemocnicu z choroby a stane sa,že ležíte v nemocnici ohľadom tehotenstva a prešla čakacia lehota aj z tohto máte nárok plniť.