Ahojte.
Mam zivotku v AXE.A mam k nej pripoistenie PN.Pripoistenie ma plnenie od 15. dna.Podla fin.poradkyne to znamena,ze ked budem n PN 15 a viac dni tak mi budu vlastne platiti od 1. dna PN.A pokial nebudem 15 a viac dni PN,tak mi nic platit nebudu.No bojim sa toho,ze to bude tak,ze ked budem na PN 17 dni,tak mi poistovna preplati iba 15-17 den a viac nie.Nemate s tym niekto skusenost?
A este ked napr pridem k 1.2. o pracu a 5.2 pojdem na PN,tak sa to vztahuje aj na to?
Ja som prave na PN a dokonca mam ppistku v axe cize ano....vyplacaju az od 15.dna trvania PN....cize dlhodobejsiu.
@isabella22 ano od 15 dna,le potom spatne od prveho dna alebo 15 a dalej?
@mcdog od 15 dna a dalej....od 1.dna sa plati spatne iba ked lezis v nemocnici
tu najdete aj to od ktoreho dna ktora poisťovna pn preplaca
http://spetko.blog.sme.sk/c/366861/velke-porovn...
@isabella22 no super.Asi zmenim pradcu.....a aj poistovnu a poistku
@mcdog musis to mat ved na zmluve tak napisane to je standartne...neboj sa ony su dobre prespekulovany ked maju nieco dat
@isabella22 naschval som sa jej na to asi 5x pytal.A furt,ze musite byt minmalne 15 dni PN a potom vam spatne uhradia celu PN.....cize na bezne choroby to nieje-myslim chripka,zapaly dychacich ciest a tak.....
@mcdog to urcite nie....som viackrat na PN a vzdy mi dali az od 15 dna a viac....
@isabella22 No esteze som nesiel na PN,inak by ma asi vystrelo
@isabella22
Je rozdiel aj PN pri rizikovom tehotenstve.Tu je dobra Allianz poisťovna.
@sabinkasofinka ja mam rizikove PN a AXA mi plati v pohode....
@sabinkasofinka mozem sa spytat nevies aka je ochranna doba v allianzi pri tehotenstve...ja som citala len vseobecne 2 mesiace pri klasickej PN a teraz je problem, ze pri rizikovom tehotenstve nemozem otehotniet az pol roka...nemas skusenosti, vopred dakujem
@isabella22 - nie je pravda.. Proste v Axe mas PN od 15 dna a bodka.
@mcdog - urcite mate pravdu, ze je nacase zmenit poradcu.
Pri zmene poistky berte prosim do uvahy Vas aktualny zdravotny stav (ochorenia, ktorymi trpite, ci ste neboli v poslednom case dlhsie PN -15 a viac dni.., vek..). To vsetko vplyva na cenu poistneho. V zasade plati, cim ste starsi tym ste drahsi ☹.
Na druhej strane, ak chcete mat spetne preplacanu PN, pocitajte ze bude drahsia ako ako ta od 15.dna..
@mar005 vsak a napisala som nieco ine?jasne ze od 15dna
V axe sa preplaca pb az od 15.dna. tuto poistku mam aj ja...ak si nezamestnany tak nemozes byt pn. Pn moze byt len zamestnanec al szco.
@josephine15 Allianz-Skuma sa predchorobie .Ak neboli žiadne gynekologicke problemi kt.boli pred tehotenstvom PN sa plni.Tu je čakacia dobe 2mesiace.
@josephine15 Ak nemaš žiadny zdravotny problem a jediny problem je že nemôžeš momentalne otehotnieť teda si zdrava to je indicia že tvoje tehotenstvo bude rizikove
@sabinkasofinka dakujem za reakciu...poistku mam od juna, ziadne zdravotne problemy a v oktobri som otehotnela na prvy sup...teraz som od polky januara na PN s diagnozou hroziaci potrat a zrazu mi poradkyna naznacila, ze moze byt problem, ze som otehotnela skor ako po pol roku
@josephine15 Nie je pravda,ak ste ešte nebola tehotná,keď ste poistenie robila,nemôže byť problém.Ak máte dojednanú aj nemocnicu z choroby a stane sa,že ležíte v nemocnici ohľadom tehotenstva a prešla čakacia lehota aj z tohto máte nárok plniť.
@mcdog presne tak, ak budeš PN menej ako 15 dní, tak sa na to poistka nevzťahuje a pokiaľ budeš viac ako 15, tak sa vzťahuje len od toho 15. dňa... pokiaľ ti lekár vystaví PN aj v čase nezamestnosti, tak by to malo platiť rovnako, ale to si už musíš pozrieť v zmluve, či je tam podmienka byť zamestnaný alebo nie...
každopádne toto pripoistenie je podľa mňa dosť zbytočné, pretože málokto je PN dlhšie ako 10 dní...