Prosim Vas kto mate v prima banke hypoteku ako ste celkovo spokojni? Ponukaju najnizsiu splatku/urok zo vsetkych bank tak rozmyslam kde je hacik??
Vramci hypoteky by sme mali aj bezny ucet na vydavky (nebude tam chodit vyslovene vyplata). Platenie kartou v obchodoch, aj v zahranici…
Tú nízku úrokovú sadzbu dávajú väčšinou pri refinancoch, tzn. keď k si k ním hypotéku prenesieš z inej banky. Či takú dajú aj úplne novým klientom alebo už existujúcim, ktorých majú a skončil im fix, to už je otázne. Treba sa ísť spýtať a zistíš, akú ti daju ponuku. Ale háčik nie je nikde, klasicka hypotéka ako v hociktorej z iných bánk.
@petulka2021 a preco nechceli? Hmmm……
@daniela099 refinanc riesime… no musim si to ist obehat veru…
Akoze tym ze sme kupovali 4 roky dozadu tak vyska hypoteky je vlastne 50% z ceny nehnutelnosti. A prijmy by nam mali stacit…
Tak v tom prípade by ti mali dat tu najnižšiu čo majú, tuším aktuálne 4,0%
Teda dajú nam to ak uznavaju prijem z prenajmu, a ja budem na materskej cize aspon nejaku ciastku z toho. Neviete?
To nie, len príjem zo zamestnania.
Pri platbe kartou v Prime nemôžeš nastaviť samostatné limity na bankomat, internet a platbu priamo v obchode všetko majú spolu jeden limit a zmena limitu je za poplatok.
@daniela099 ani prenajom ani materska? Ine banky uznavaju matersku do vysky rodicovskeho prispevku nie?
Teda ja neviem, či sa dá získať nejaká výnimka, aby taky príjem uznali, ale skôr si myslím ze nie,nakolko mne v bankách neuznali ani príjem zo zamestnaní, ktoré som mala na dohodu. Zohladnili mi len príjem zo zamestnania, v ktorom som na TPP.
@daniela099 to viem ze musi byt TPP na plny uvazok alebo polovicny a nie dohody hm
Ja zas neviem ako je to s tou materskou. Myslím si ze nie, ale môžem sa mýliť. Treba sa ísť informovať.
Respektíve ak poznáš nejakého šikovného finančného poradcu, obrat sa na neho, oni v tomto majú prehľad a ak bude treba tak to aj obehnu a vybavia za teba
Po skončení fixácie ti zvýšia úrok, oni to aj píšu že 4 % pre nových.
@obkladac áno, ale ak som to správne pochopila, ona je aktuálne v inej banke
Keď pôjde do primi dajú jej úrok čo píšu že dajú, skončí fix a potom jej už nedajú fix ktorý bude pre nových.
My sme v prime uz roky, fix nam končil vlani a nedali nám najnižší ponúkaný úrok, pretože bol len pre nových klientov. Poplatok za vedenie úctu 4,9€, odmena za platby mobilom je 0,5%, za platbu kartou mám dojem po novom už len 0,25%. Ak chceš mať účet zadarmo, musíš platiť mobilom mesačne 1000€. Málokedy sa podarí …
neviem ci to napisem uplne dobre, mne financak vravel, ked sme refinancovali do prima banky, ze pokial pocas materskej/rodicovskej trva pracovny pomer, tak nie je problem s refinancovanim.
No ja som v celku spokojna. Nam teraz konci fix v prime a dali nam veru po novom tie 4%, co je najmenej zo vsetkych bank
@daniela099 prijem z prenájmu uznajú....pokiaľ je už rok zoficialneny....dán a nájomná zmluva je konkrétne na obdobie.....materskú nie.je to bežné ako kapitálový prijem......ale u nás ešte netradičné....no banky sa prispôsobia.
My sme refinancovali do prima. A sme spokojni.. sice je to najpomalsia banka, co sa tyka prevodov, ale inak ok..
Za 2 roky nam konci fix ( cca 1%), tak sme zvedavi ako dopadneme 🫣
My sme refinancocali minuly rok + prenasali hypo z jedneho bytu na druhy (kupovali sme druhy byt), ked uz je po tom je to vpohode, nemame sa na co stazovat, ale ten cely proces bol odrzku, v prime pracuju asi najhorsi zamestnanci banky, furt sme tam museli chodit na dva krat, bud nam dali zle info alebo stratili papier.. ked mi pohar pretiekol, tak som sefke pobocky povedala, ze ak danu vec nevyriesi do zajtra, tak ju escalujem vyssie.. 😅 a takuto skusenost nemam len ja, aj v inych pobockach su pribrzdeni… ale mozno ty budes mat stastie u seba a ten proces pojde bez problemov 🙂
Moje skúsenosti s Prima bankou.
1.Účet zadarmo stačí že platíte kartou 1000€ mesačne to sa dá úplne vpohode obísť. Stačí ak si kartou vložím peniaze na iný účet.
2. Hypotéka. Brali sme 100k pred 4mi rokmi, úrok 0,4% každý rozprával že keď mi skončí fixácia tam mi navýšia na oveľa vyšší ako bude.aktualne. momentálne máme 4% čo je stále najnižšie na trhu.
3.Spotrebny úver. V novembri mali ponuku na spotrebak vo výške 2000€ s 0% úrokom. Dali mi to. Peniažky som investoval a už mám z nich 2500€
4. Dalsi hypotekárny úver. Viacerí mi tvrdili že ak mám jednu hypotéku tak druhu mi nedajú a už vôbec nie na nájomný byt. Bol som sa pýtať tak na mňa pozerali že odkiaľ to mám. Že ak spĺňam Bonitu tak nieje problém.
Prima banka je super,ja som bola velmi spokojna aj s uctom a ich aplikaciou.. ale po 3 rokoch som musela odist, tie nizke uroky davaju len novym ludom aby nalakali... Takze tak..
@obkladac v kazdej banke sa meni fixacia. Preto kukam aj teraz ine banky…
@pieksamaki prenajom bol zoficialneny uz druhy rok cize fajn…
@cyberk to znie strasne 🤣🤣🤣
Nám nechceli odtiaľ dať, asi nedávajú všetkým preto sú malé splátky