Prosim vas viete poradiť?syn zfedil uver ktory začal splacať je poisteny peniaze mu poistovna vrati.jeho otec mal v tejto banke vedeny učet na ktoron je 4000eur prosim vas kedy mu banka tieto peniaze pošle?až keď bude splateny uver?dakujem
@martinp288 poistenie uveru bolo v banke keď som sa pytalla kedy mu budu spristupnene tie financie pracovnička mi povedala že keď prebehne dedičske konanie už odovzdal aj umrtny list ešte ma doložiť lekarsku spravu a list o obhliadke tela
@martinp288 a banke dokonca aj doručil od notarky že zdedil učet už je tomu mesiac a peniaze mu stale nespristupnili
Nepoznám konkrétny proces v Prima banke, ale všeobecne to nie je take rychle...ak dedí zostatok na účte, musi dedit aj záväzok voci banke...to znamená, ze na základe právoplatného rozsudku súdu o dedičstve banka prepise ako ucet, tak aj uver na dedica...ci ten uver vyplatí naraz alebo ho bude riadne splácať uz je jedno, musi byt najprv formalne prepísaný ako majiteľ účtu a dlžník na úvere... Nie je to taky rýchly proces, pretože (aspoň v SLSP) sa taketo veci nerobia na pobočke, ale spracúvajú to právnici na právnom oddelení, kde maju lehotu 30 pracovných dni... Robia to v poradí akom to pride, cize ak toho maju veľa, zial musíte čakať...z vlastnej skúsenosti (v SLSP) niekedy klienti mali dedičstvo prepísané po týždni, niekedy dokonca po vyše 2 mesiacoch...dôležité je aj hlavne to, kedy rozsudok nadobudol právoplatnosť... Inak nie je odveci si aj zavolat a overiť, v akom je to stave u konkretneho pracovníka banky, s ktorym ste to riešili, keďže na úspešne spracovanie prechodu produktov z porucitela na dediča su potrebné aj originály dokladov ako je úmrtný list a občiansky preukaz dedica...veľakrát sa take veci zabudnú a tym padom sa to naťahuje...takto to funguje v SLSP a pokial sa nic nezmenilo, tak aj vo VUB a Tatre... mozno som pomohla 🙂
Myslela právoplatný rozsudok súdu=Právoplatné uznesenie o dedičstve ,..vydané notárom. V uznesení je napísané kto nadobúda tzv. aktíva a pasíva. Je potrebné správoplatnenie uznesenia notárom, ak ste už odniesla právoplatné uzn., ten čas a postup je už v komp. banky.
Úver a účet sú rozličné bankové produkty. Zostatok na účte bude mať k dispozícii po tom ako preukáže banke, že s účtom môže disponovať. Poistenie úveru bolo v banke, alebo v komerčnej poisťovni?