Prima banka a odkladací účet

cicavec2
17. jan 2022

Na čo je dobrý odkladací účet v Prima banke, keď je tam úroková sadzba 0,00%? Vie to niekto?

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janai1
17. jan 2022

@cicavec2 ja mam taky účet len preto aby som € nemala na hlavnom účte(a nelakalo ma to minúť 🤣) a keď tam naposielam určitú čiastku tak si to pošlem na investície

cicavec2
autor
17. jan 2022

Ok, takže ide o to, aby to nelákalo ludí míňať peniaze. Ja taký problém nemám. Skôr som čakal, že to má ešte nejaké výhody, o ktorých neviem. Ďakujem za odpovede🙂

alenah31
17. jan 2022

presne tak - dávam tam to čo "nemôžem mať na očiach" aby som to neminula - ak sa teda stane, že na konci mesiaca mi niečo z výplaty zvýši 😀

dr_smajlik
17. jan 2022

@cicavec2 nemám účet v prime ale ako človek pracujúci v banke ti poviem ešte jeden dôvod. K bežnému účtu máš bankomatovu kartu. Kopec ludi nou platí na pofidernych stránkach zahraničných, ktoré nevyužívajú 3d secure bránu. V prípade zneužitia údajov karty môže prísť o značnú čiastku. Preto je dobré mať na bežnom účte len peniaze bežnej spotreby, zvyšok uložiť bokom

janulikt84
17. jan 2022

@cicavec2 v prima banke mas v ponuke k svojmu uctu aj sporiace 3 ucty kde mas 5% urok sporis 12 ,24,36m -v tej dobe nemozes vybrat -taktiez su zadarmo...

manzanillaa
17. jan 2022

@cicavec2 funguju tam pohyby medzi osobnym uctom a odkladacim, vela ludi nechce mat vsetky peniaze na ucte,ale zaroven dostupne, urok tam nieje,ale je aspon zadarmo😉

michal6677
6. feb 2022

Tiež neviem aký má odkladací účet zmysel. Ak máte na bežnom účte 10 000 tak neplatite poplatok za účet. Ak ale tieto "zvysne" peniaze date na odkladací účet aby vás "nedrazdili" tak začnete platiť 4.9 za bežný účet. Tak aký to má zmysel?