Prima alebo SLSP

matafri
21. apr 2023

Nevieme sa rozhodnut ktoru ponuku na hypoteku prijat. Ideme predavat byt na ktorom je hypo v slsp este 22tis a kupujeme novu nehnutelnost na ktoru potrebujeme dobrat este 80tis eur hypo. Prima b. nam dala ponuku 3,8% na 5rokov fixacie doba splacania 30 rokov, splatka 374eur. Pokuta za predcasne vyplatenie stareho uveru budeme musiet zaplatit 220eur + 100 eur za sprostretkovanie. Slsp nam dala ponuku ako vernemu klientovi 3,89 % mesacna splatka 381 eur+ 50eur povinne bankove poistenie uveru , v ktorom.je kryty len jeden z dlznikov a to len pripad smrti trvalej invalidity a pn.Za sprostretkovanie300eur + tiez pokuta za predcasne splatenie stareho uveru220eur .Poistku by sme pri prime tiez riesili ale nie uveru ale radsej formou zivotneho poistenia. Samozrejme v oboch bankach tvrdia ze tie ich pobuky su lepsie. Ktora banka je lepsia? Podla nakladov to vyzera ze v prime zaplatime o nieco menej ale v slsp musime platit ich poistku ktora nie je az taka extra vyhodna. Co si o tom myslite?

e 300eur.

martinp288
22. apr 2023

@matafri Povinné poistenie ? To sa mi nezdá aby si takto banka mohla podmieňovať poskytnutie hypo. Alebo je to poistenie viazané na úrok ? Treba si prerátať, či nebude lacnejšie uzatvoriť si poistku klasicky v poisťovni aj za cenu vyššieho úroku v banke. Človek aspoň bude vedieť že poistení budú obaja dlžníci a možno dostanú aj viac krytia ako v banke. Nehovorím aj o ďalších faktoroch poistenia. Osobne si nepamätám týžden, aby sme neriešili ,,super" poistku z banky. Už som to raz písal. Úver sa berie v banke a poistka sa robí v poisťovni. Do poisťovne si nikto nepríde pýtať úver, tak prečo ľudia riešia poistenie v banke.
Napíš aké poistné sumy ti banka ponúka za tých 50€. Ak nechceš verejne, možeš aj do správy. Rád si to prerátam pre zaujímavosť, že či sú ich produkty ozaj výhodnejšie, tak ako ti tvrdia.

bucko555
22. apr 2023

Mám hypo v slsp a žiadne povinné poistenie tam nie je .....len potrebujú spraviť predaj tak povedia že to povinné je ....robila som v banke v síce inej ale ak smempotrebovali dačo predať tak sme povedali že to tak musí byť ....

floki1994
22. apr 2023

@matafri nedávno sme mali stretko s dvomi hypo poradcami.. nezavisle od seba nam ani jednu z tychto bank neodporucali...isla by som do inej 🙂

bucko555
22. apr 2023

@martinp288 myslím že im to núkajú kalsicke bankopostenie, výhodnejšie vsak takmer vždy vychádza poistenie životné

martinp288
22. apr 2023

@bucko555 preto ma zarazilo, že autorke príspevku tvrdili v banke , že oni to majú výhodnejšie. Možno pre seba, ale nie pre klienta. Hlavne keď sa človek v práci stretáva, ako píšeš s bankopoistkami, tak vie svoje. Hold plány plniť treba.

matafri
autor
22. apr 2023

@matafri nie je to povinne ale ked si dame hypopoistku tak je vyhodnejsi urok.

matafri
autor
22. apr 2023

@martinp288 ak si dame hypopoistenie mame urok 3,89 ak nie tak je urok 4,09%. Poistka je na 80000 tak ako vyska uveru a je tam kryta smrt trvala invalidita a PN.

matafri
autor
22. apr 2023

@floki1994 do akej by si isla? My sme si vyberali podla toho aku banku a bankomaty mame v nasom meste. Do teraz sme mali slsp a boli sme celkom.spokojni.

vroni
22. apr 2023

Mam hypo v SLSP a pohoda. S Primou mam len negatívne skúsenosti, takže tu by som obchádzala obrovským oblúkom.

manzanillaa
22. apr 2023

@vroni môžete povedať aké negatívne skúsenosti?

vroni
22. apr 2023

@manzanillaa, mizli mi z účtu peniaze (karta ešte bola v banke, neaktivovaná a napriek tomu som ňou "platila" v zámorí), banka nebola pol roka v stave dat situáciu do poriadku, nakoniec mi zrušili a založili nový účet, nakoľko to inak riešiť nedokázali a k novému účtu mi odmietli vydať kartu, ze som rizikový klient... Detaily, ze nám zapatrosili celú dokumentáciu k firemnému účtu radšej nechám bokom. Bolo s nimi veselo, som rada, ze už u nich nemám vôbec nič ani omylom.

modrykonik33
23. apr 2023

Treba si skôr porovnať RPMN, my máme v slsp a spokojnosť, hypotéka je určite podmienená aj účtom v banke takze aj na toto treba myslieť

janulikt84
23. apr 2023

@matafri prima banka preplaca pokutu za predcasne splatenie ale len do vysky stareho uveru...cize usetrene aspon trochu plus usetrene aj za sprostredkovanie maju nizsi poplatok...a mohli by ste uaetrit aj za Znalecky posudok...

matafri
autor
23. apr 2023

@janulikt84 prelaca pokutu za predcasne splatenie iba pri presune hypoteky. U nas berime novu hypo lebo stary byt sa predava a tarcha ide na novu nehnutelnost. V tom pripade nepreplaca. Naopak v slsp tym ze novi kupujuci nas stary byt beru tiez hypo v slsp preto by nam mali pokutu odpustit. Vraj...