Príjem z prenájmu bytu si necháva priateľ

margareta02
17. apr 2015

Mam priatela,ktory sa pristahoval ku mne do bytu, nakolko mam vacsi byt ako on. Prispieva mi polovicu na najomne( 60) a 50Euro na stravu/prasok na pranie... Po dlhsom case svoj mensi byt prenajal a kupil dalsi (taky isty ako mam ja), tiez na prenajom. Nie sme zosobaseny. Myslite si , ze je to OK , ze si cely prijem z prenajmu nechava sam a byva stale u mna. Aky je Vas nazor na delenie ?
Ide mi o to, ze ked som povedala, ze sa mozme teraz nastahovat k nemu, tak to uz neislo, pretoze by prisiel o peniaze z prenajmu.

henikav
17. apr 2015

Prispieva ti na polovicku najmu aj na stravu, tak je to podla mna OK. Byty ma na zisk, forma podnikania pre neho, nie pre Vas kedze nie ste manzelia, ak mate spolu deti to uz je ina vec. Ale je to na vasej dohode, ked sa ti to nepaci, tiez ho mozes vyhodit, nech sa vrati domov k sebe.

pribinak
17. apr 2015

50e na stravu a pranie? Juuuj, možem sa k tebe nasťahovať aj ja? Ty si veeeelmi výhodný hotel ;))

maslenka47
17. apr 2015

@margareta02 Nechapem, ved ty mas predsa tiez prijem z prenajmu (sice len casti) tvojho bytu tvojmu priatelovi, aj ked nie oficialny.... Ved ked sa ti nepaci, nemas povinnost mu svoj byt poskytovat. Alebo si od neho vypytaj viac. Asi to nebude az taky vysneny partner, ked riesite taketo veci :(

mata128
17. apr 2015

Z mojho pohladu cista vypocitavost....keby to malo byt spravodlive,mesiac by si mala dostat z toho peniaze ty amesiac on....kedze ty svoj byt prenajat nemozes,ked tam byvate Alebo keby ti aspon viac daval na domacnost.Osobne by som takeho chlapa nechcela za nic.

maslenka47
17. apr 2015

@mata128 a vyplaty si tiez budu vymienat kazdy druhy mesiac? Aby to bolo "spravodlive". Prepac, to je hlupost, manzelia nie su, a je to JEHO prijem. Ze je ona naivna a necha ho u seba prakticky zadarmo byvat.... Ja by som vobec neriesila, ci sa nastahovat ku mne alebo k nemu, ale ako sa ho co najrychlejsie zbavit.

sasa1310
17. apr 2015

@margareta02 no z jedného uhla ti dáva polovicu, ale z morálneho hľadiska a čisto logického by ti mohol platiť aj celé, keďže len vďaka tebe má 2 zisky z prenájmov. Keby nebýval u teba, tak má len jeden...
takže môj názor - priživník
Nasťahujte sa k nemu - on bude mať 1 príjem zo starého bytu z prenájmu a ty zo svojho bytu budeš mať zisk z prenájmu a prispievajte si na nájomné polovicou ako doteraz..isto sa mu páčiť nebude.

elienka
17. apr 2015

nasťahujte sa do jedného z jeho bytov, ty mu plať za podobných podmienok ako platí teraz on tebe. každému vám ostane vlastný byť na prenájom a príjem z neho. ak nesúhlasí, je vypočítavec.

pribinak
17. apr 2015

@maslenka47 ona ten další príjem akože od neho nemá, ved minú viac energii, minie viac práškov na pranie, amortizacia elektrospotrebičov a neverím, ze jeden chlap aj ked obetuje v praci prezere len 50e za mesiac!
Viac zje moje decko a to sa v podstate prestravuje 3/4 dna v MS

mata128
17. apr 2015

@maslenka47 ako svojim zmyslom mas pravdu,ja osobne by som s nim nebola ani minutu. Ale kolko tu je takych "inteligentnych" zien,co veci nechcu vidiet tak,ako su.....asi v zmysle "bije ma,uraza,nadava mi,vyratuje peniaze,zakazuje chodit von a k rodicom,ale inak je to ten najlepsi partner,akeho si viete predstavit"....uz teraz sa vyratuvaju co je moje,co tvoje....co bude neskor???

zdena12345
17. apr 2015

na jednej strane ti plati polovicu nákladov (aj keď teda tomu neverím že 110 je polka nákladov, zdá sa mi to málo, aspon 150 - 200)
ale zároveň vďaka tomu že býva u teba zarába prenájmom. viem, že nechceš od neho asi pýtať, ale bolo by fér aby ti dával viac ako 110. Príde mi to od neho vypočítave a čisto výhodné pre neho... zdá sa ti to vhodný partner???

maria1989
17. apr 2015

@margareta02 baby ti píšu, že teraz ti nie je nič, len priateľ, tak čo. lenže keď bude "manžel", zo dňa na deň sa nezmení. porozmýšľaj nad tým.

filipal
17. apr 2015

tak nasiel hlupu, ktora mu to dovoli, tak zaraba na horsie casy. 😲 dievca zlate, rada je len jedina, rychle ho vykopni a hladaj nejakeho normalneho chlapa

stanulienkat
17. apr 2015

50 e za stravu? On neje? Co takto zaratat mu pranie,zehlenie,varenie,obsluha..... Proste servisne poplatky xa tvoje sluzby a servis dalsich.200 e? 50 e urcite nie je adekvatna suma za stravu,no narokovat si na jeho peniaze za prenajom nemozes. Ked sa on neciti,tak sa zamysli,ci je s tebou z lasky.

maja2039
17. apr 2015

NO, PO 1. polka najmu môze byt, ale 50€ na stravu na mesiac a na ostatne drogeria atd. tak to je mizerne malo, pekne TA tvoj drtahy zneuziva a prizivuje a zazaba na TVOJ ukor si strasne naivna ci zalubena ci co??? 😀

maja2039
17. apr 2015

@henikav celkom OK to nie je 50€ na stravu a drogeriu....

ivet1371
17. apr 2015

Fuu to ćo je 50 eur.to ti neprispieva skoro nić.urćite si pytaj viac ved všetko je drahe à ked pouzivas svoje veci veci .tak 150-200 eur

jasminet
17. apr 2015

prijem z prenajmu patri iba jemu, ty mu mozes maximalne zvysit najomne u seba a hlavne stravu a pranie - 50€ je malo aj pre male dieta, nie to este pre dospeleho muza....

ladyblcha
17. apr 2015

priatel ti dava malo, ale na peniaze z jeho prenajmu narok nemas ziaden.

my sme spravili spolocny ucet, posielame tam rovnaku sumu obaja, ked nestaci a minie sa - posleme zase rovnaku obaja.
odtial platime najom (byt je moj, tak uver si platim zo svojho uctu), elektrinu, net+tv a platime odtial kartou nakupy. ak si kupujem svoje veci (sosovky, alebo oblecko, kozmetiku) to si platim sama, ale hygienu, cistiace, nakupy potravin platime zo spolocneho uctu. a potom zistis, ze je to ovela viac ako ti dava priatel.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
henikav
17. apr 2015

@maja2039 Ok, to neviem posudit ci to na stravu staci, alebo nie, pisala ze polovicu za najom a stravu plati, ak treba viac, nech si ziada viac za stravu a za najom. Tu sa jednalo o jeho prijem z najmov. Jasne ze ak nestaci na byvanie, pranie a jedlo, tak si treba vypytat viac, ale otazka skor bola aspon ja som to tak pochopila ze zakladatelka by si chcela narokovat polovicu alebo inu cast z tych jeho najmov?

natalym
17. apr 2015

Pripájam sa k názoru, že 50 € je málo, žalostne málo. Ale tak možno nejedávajú doma a vonku všetko platí on. Alebo robí nákupy. Aj keď mám ten pocit, že chlapec to má dobre premyslené.

margareta02
autor
17. apr 2015

@natalym - vsetky vydavky co mame, idu na polovicu, cize aj dovolenky , pripadne nejaka sem ta vecera vonku. Mozno on kupi o 1 drink navyse. Nakupy robim ja z penazi, ktore mam na stravu.

natalym
17. apr 2015

@margareta02 Vychádza Ti to z tých 50 €?

maria1989
17. apr 2015

@margareta02 teda ak nákupy robíš ty, minimálne by som na konci mesiaca spočítala bločky, a dala mu zaplatiť polovicu!! 🙂

natalym
17. apr 2015

Aj tak mi to príde lacno. 110 €? Nasťahujem sa k Tebe. On má zisk z bytu, aspoň na večeru by Ťa mohol pozvať. On si pekne šetrí peniažky. Neviem, nezdá sa mi to. Samozrejme z bytu Ti nemá čo dávať, je jeho, ale on je skrátka vo výhode.

vika35
17. apr 2015

chlapec je pekne vychcany. taky lacny prenajom nikde nenajde 🙂 aspon na tu dovolenku by ta raz za rok mohol pozvat. ono je pekne, ze ti dava polovicu aj ked podla mna je to dost malo ale ked vam to vyjde mno.... ale podla mna by bolo spavodlivejsie sa prestahovat do jedneho z jeho bytov a tvoj prenajat tak nikto nebude skodovat.

libka1
17. apr 2015

prizivuje sa podla mna... mne by uz svietila kontrolka u takehoto typka... nieze mas od neho pytat, sam sa mal ponuknut. ked aj vdaka tebe dokaze prenajimat 2 byty a nefackuje ho hanba aby ti tak malo prispieval asi to velky charakter nebude 😒 mne by bolo tiez trapne asi pytat, ale spravila by som to uz len aby som zistila ako sa zachova...
dost zalezi aj za kolko tie byty prenajima, podla toho by som mu povedala kolko chcem aby prispieval. podla tohto co robi teraz je to presne ten typ co ked budes na rodicovskej necha ta zit z 200 eur aj s dietatom, lebo ved ty mas len taky prijem 😝

vroni
17. apr 2015

@margareta02,mate naklady na byvanie 120 € a na stravu a drogeriu 100 €? Na Slovensku? Tak alebo ti treba nutne zopakovat matematiku pre prvy stupen zakladnych skol alebo ta tvoj priatel zneuziva a ty nanho zbozne kukas. Jasne, ze ti nepatri prijem z prenajmu JEHO bytu. Ale patri ti polovica prevadzkovych nakladov vasho zivota. A to nie je 110 € mesacne ale podstatne viac. Ja by som takeho "priatela" hnala svinskym krokom.

natalym
17. apr 2015

Podľa to má ako životný štýl. Vôbec by som sa nečudovala keby aj predtým býval s nejakou priateľkou. Jemu to sype, v podstate ani do roboty nemusí chodiť.

margareta02
autor
17. apr 2015

@natalym - tak tesne, ale bude to asi tym, ze obaja nosime vela veci od rodicov- myslim zeleninu..