Prídu mi peniaze zo sociálnej poisťovne na účet?

nahbia
6. apr 2018

Ahojte , chcem sa opýtať, som na PN-ke, výplata mi chodila normálne na účet, teraz som na doma už 20ty deň , peniaze za pnku od socialky mi prídu na účet ?(i keď som č.učtu priamo im nedávala) alebo sa posiela poštovým poukazom ?

Ďakujem

bibiankaka
6. apr 2018

Pokiaľ viem číslo účtu si mala vypísať na zadnú stranu PNky ktorú si odovzdala zamestnávateľovi, ktorý ju následne poslal do socialky ;)

nahbia
autor
6. apr 2018

@bibiankaka som z tých papierovačiek strašný jeleň , ďakujem za radu . Myslíš že ak pôjdem do socialky sa informovať poviedia mi či to tam mám zadané ? A ešte ak sa môžem opýtať , prvý mesiac som na pnke . 13 dni z mesiaca som ale normálne odrobila . Takze peniaze so soc. mi prídu s výplatou či zvlášť ?

bibiankaka
6. apr 2018

Či ti to povedia na sociálke to netuším.
Prvých 10dní pn ti platí zamestnávateľ , čiže 13dní odrobených + 10dní pn ti príde na výplate. Zvyšné dni pn ti preplatí sociálka čiže tie ti prídu zvlášť podľa toho kedy má sociálka výpltaný termín. Mal by ti prísť domov aj výmer zo sociálky že koľko ti to víde.

liz_lemon
6. apr 2018

@nahbia ved tam zavolaj, netreba chodit osobne

amadora
6. apr 2018

@nahbia na zadnú stranu PN-ky sa píše či chceš vyplatiť na účet alebo v hotovosti. my v práci ak ľudia neodškrtnú účet, automaticky zaškrtávame šekom. peniaze za prvých 10 dní PN ti zamestnávateľ vyplatí spolu s výplatou. od 10-teho dňa ti platí sociálna poisťovňa a to ti príde zvlášť, zrejme teda šekom do schránky

matkaleskova
6. apr 2018

No ak si na druhú stranu nenapísala číslo účtu tak ti príde domov šek ale možno ak by si šla na sociálku tak by ti dovolili to tam dopísať ale tento mesiac by to už ale asi aj tak nestihli zmeniť

nahbia
autor
6. apr 2018

Ďakujem pekne baby

moonlight1210
6. apr 2018

@nahbia ked zacinas PN, treba na cervenom tlacive (oddiel II.) vyplnit vzdy zadnu stranu. ci chces peniaze zo socialky uctom, alebo postou a podpis a datum.
(ked koncis PN, tak treba na zadnej strane oddiel IV., kde ti doktor vypise skoncenie, tiez dat tvoj podpis a datum.)

ak si zadnu stranu vôbec nevyplnala, ani nepodpisala, zrejme to tlacivo socialka ani nema, lebo to zamestnavatelovi ani nepreberie (aspon ta v nasom meste to nevezme). mozno iba ak to poslal postou. a aj to by ho uz asi kontaktovala, ze to treba doplnit.

radsej si zavolaj na pobocku pre vase mesto, ci tam za teba take tlacivo vobec maju, nech sa neprebehnes zbytocne.

0silvia0
6. apr 2018

@nahbia ja som vždy poslednú stranu poctivo vypĺňala, ja si na toto dávam pozor. Ale kolegyne mi hovorili, že ony to nikdy nevypĺňajú a vždy im to príde na účet, čiže to asi dopĺňa pracovníčka na mzdovom oddelení automaticky podľa čísla účtu, na ktorý chodí výplata. Takže pátranie môžeš najprv zahájiť tým, že sa môžeš spýtať na mzdovom v práci, či to bolo odkontrolované a dopísané mzdárkou.

nahbia
autor
6. apr 2018

No práve mi na sociálke povedali že papier od zamestnanca ešte nieje na soc.( mal tam byt od 22.3) takze po víkende idem pátrať na mzdové . Ďakujem Vám

fokuska
6. apr 2018

@0silvia0 A kolegyne to vzadu ani nepodpisali?

0silvia0
6. apr 2018

@fokuska podpísali, len nedopísali číslo účtu. Ale autorka diskusie nepísala nič o podpise, len spomínala že nedoplnila číslo účtu.

0silvia0
6. apr 2018

@nahbia a podpisovala si tú PN či nie? Ak nebolo niečo v poriadku, tak zo mzdového ťa mali vyzvať na doplnenie potrebných údajov. Asi tam nemáte príliš usilovnú mzdárku...

fokuska
6. apr 2018

@0silvia0 Aha, tak potom ok, ale je to povinnost poistenca vyplnit tieto veci, je to asi dobra vola vasho mzdoveh, ze to doplnaju za vas, aj ked teda podla mna by do toho nemali zasahovat

0silvia0
6. apr 2018

@fokuska ja som sa tiež čudovala že to kolegyniam mzdárka vypisuje. Asi to radšej sama vypíše, asi je na takýchto nedôsledných neporiadnikov zvyknutá 😔