Už roky si všímam, že mám taký problem. Prídem k nejakým extra peniazom a hneď sa stane niečo a prídem o tie peniaze. Napr dostala som pracovnú ponuku, kde som za tri mesiace zarobila dosť extra sumu a hneď sa mi pokazilo zavazne auto a oprava bola 2000. Bola som s kamaratom v obchode, kupila som si s jeho zakaznickou kartičkou tricko o 3 Eura lacnejsie, došli sme do podzemného parkoviska, kde sme parkovne o minútu presiahli, lebo nejaká baba predo mnou tam na rampách saskovala a musela som tie tri Eura hodit do parkomatu. Rodicia mi z predaja pozemku dali nejaké peniaze, prišla mi pokuta. Prišiel mi z daňového preplatok, pokazila sa nám pracka. Takze jedna sa aj o veľké aj male sumy, ale hneď o ne po par dňoch, týždňoch prídem. Ako by osud nechcel, aby som zbohatla 😀 Stava sa to aj niektorej z vás?
OOOoooo ano, ja sa uz ani netesim, prve co ma napadne, ak dostanem nejake peniaze navyse, ze co sa zas pokazi, co bude treba zaplatit. Vtedy si poviem, ze aspon, ze prisli necakane peniaze. Horsie je, ze castejsie sa pokazi, alebo musim nieco zaplatit ale ziadne peniaze navyse nepridu 😀 😀 😀
Zle sa na to pozeráš. Máš šťastie, že vieš tie nečakané výdavky pokryť bez potreby pôžičky. To je skvelé. 🙂
Mozes mat na to 2 pohlady. Stazovat sa, ze peniaze hned odidu. Alebo byt vdacna za peniaze navyse, ze prichadzaju v pravy moment a nemusis riesit, z coho platit opravu alebo kupit nieco nove. Je to uhol pohladu.
na všetko sú 2 pohľady.....ten jeden je ten tvoj a ten druhý že niekto tam hore vie že budeš mať problém s peniazmi a osud zariadi že ti prídu pred tým ako máš reálny problém....niekto tam hore ťa má rád....je uplne jedno či to nazveš Boh, anjel strážny, blízka duša čo odišla alebo proste osud....
Zle sa na to pozeras. Bud rada, ze mas cim vykryt vydavky, ktore ma kazdy z nas, akurat sa nedeju po extra, ale po beznych prijmoch.
ahoj, no mozes to brat aj opacne - ze vzdy, ked na teba dolahol nejaky vydavok, tak si predtym prisla necakane k peniazom
Nuž, vitaj v reálnom živote. Počkaj až ti začnú chodiť obrovské nedoplatky, zvýšenie hypotéky, zaplatenie deťom drahšie zákroky ako ústny strojček, okuliare, súkromných lekárov , ak ti kompletne odíde auto a budeš musieť nové kúpiť , ak ti odíde sotva 2 ročná tv za 700€ , práčka , 1200€ americká chladnička , keď treba zaplatiť iba na zubnej pohotovosti 200€ keď potrebuješ nutne ošetriť, pokuty na tie je môj chlap majster a mohla by som ti menovať donekonečna 😂 my už sme na to s chlapom tak zvyknutý že pomaly každý jeden boží mesiac musíme niekde dať extra pár stoviek že už sa nad tým smejeme a akurát si povieme "zase niečo , že ? " 😂 To je život , treba sa nad tým povzniesť a budovať financie tak aby ťa tieto veci nerozhodili. Zvládneš to, neboj 🙂
Veď to je ideálne .áno aj n ostatným sa kazia veci
Nuž, ja musím povedať, že aj nám sa to zopárkrát stalo. Ale vnímala som to presne opačne. Boh sa stará, aby neboli finančné problémy. Nečakane peniaze predchádzali nečakaným výdavkom. Ale ešte že sa to stalo - nemuseli sme ísť do dlhú, alebo brat z rezervy. Buď za to vďačná.
zakon schvalnosti - vzdy pred vianocami alebo tesne po odide daka elektronika ... ked na nieco drahsie setrim, pride daco dolezitejsie zaplatit etc... myslim ze to ma kazda z nas kt nema extra vela penazi
Osud zariadil vzdy ze si dostala predtym ako si potrebovala😁vsak sa na to pozri pozitívne.hprsie by bolo kebyze napr.nepride dan.preplatok,pokazi sa ti rpacka a nemas na to
Baby, mate pravdu, mala by som sa na to pozerať opacne a byt rada, že vzdy je to z čoho uhradiť, aj keď zamrzí, že človek nevie navyšovať rezervu a vzdy niečo príde, čo ju zredukuje. Príde mi to naozaj zvláštne, že sa neviem, cez nejakú nasetrenu sumu prehupnúť.
Vieš čo, niektorí by mohli povedať, že máš celkom šťastie 😄. Koľkým sa stávajú len tie nepríjemnejšie momenty z tvojho príbehu...
@mikadooo tak ale za veľa veci, za ktoré mi prídu peniaze, si mozem aj svojim aktívnym pričinením. Či dane, či praca, či odmena od rodicov, za mnou sprostredkovaný predaj, za kamosa, ktorého som odviezla do daného obchodu 😀 nie je to tak, že pečene holuby mi padajú holuby. Len som bola smutna, že sa tie peniaze rozkotulaju, keď už ku mne pridu
Nie, nam sa rozkotulaju len tie, co zarobime standardne. Uz sa neviem dockat, ako sa nam buduci rok zvysi hypoteka. 😁 Do nakupneho centra chodim autobusom.